iPhone 8 är här

On 13 september, 2017, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

Innan Apple presenterade iPhone X, fick vi titta på iPhone 8. Telefonen som ska ta över efter iPhone 7.

Tycker nog att nog att iPhone 8 och iPhone 8 Plus inte fått tillräckligt med uppmärksamhet, då iPhone X stal föreställningen.

IPhone 8 kommer med en design helt i glas, som enligt Apple ska vara det starkaste glaset någonsin och mina tankar går tillbaka till iPhone 4. Även den hade en baksida i glas och jag var inte ensam om att få en spricka i den.

Som sin föregångare iPhone 7 uppfyller iPhone 8 kraven för klass IP67 för att står emot vatten och damm. Det är skönt att veta ifall man är ute i regnet eller råkar stänka ner sin telefon, men det är inte läge att ladda sin telefon i samband med söndagsbadet.

Bland de trevligaste nyheterna hos iPhone 8 var att man även utrustat dem med Retina HD-skärm och True Tone. True Tone-tekniken justerar vitbalansen automatiskt för att matcha det omgivande ljuset och det ger en behagligare upplevelse. Upplevde det först när jag köpte min iPad Pro och har lärt mig uppskatta det.

Trådlös laddning har äntligen kommit till iPhone och det är med några års försening. Att man just valt att ha en design helt i glas har underlättat och det gör det enklare att fåt till detta. Du kan ladda iPhone 8 med alla Qi-laddare som finns.

Kameran ha förbättrats ytterligare, med en mer avancerad 12 megapixlars kamera, större och snabbare sensor, ett nytt färgfilter och förbättrad optisk bildstabilisering. Man har även förbättrat portträttläget.

Förstärkt verklighet eller AR som det brukar kallas är en teknik som jag ser fram emot att få testa mer av. Tänk vilka dörrar som öppnas upp för spel eller varför inte för skolan att använda vid en lektion.

Du kan förbeställa iPhone 8 och iPhone 8 Plus från den 15 september och man börjar leverera den 22 september.

iPhone 8 kostar 7995 kr för 64 GB och 9695 Kr för 256 GB.

iPhone 8 Plus kostar 9095 Kr för 64 GB och 10795 Kr för 256 GB.

128 GB iPhone har utgått, vilket jag tycker är synd. 64 GB är för lite och 256 GB är för mycket, åtminstone enligt mig.

Här kan du läsa mer om iPhone 8 tekniska specifikation – www.apple.com/se/iphone-8/specs/

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...