Har ni köpt iPhone 8 eller ska ni beställa en iPhone X med trådlös laddning, kan det vara bra att köpa till några tillbehör.

Nu har jag fortfarande inte bestämt mig för vilken iPhone jag ska skaffa, men oavsett så kommer den att ha möjlighet till trådlös laddning och då behöver man köpa en laddare för Qi-kompatibla mobiler. Man behöver inte ha en iPhone 8 eller iPhone X för att få trådlös laddning, det finns skal med inbyggt stöd för detta at köpa till de flesta modellerna.

På Apples senaste event, presenterade man sin egna trådlösa laddare AirPower-plattan. Tyvärr kommer den först under 2018 och då kan man instället köpa laddare från Mophie och Belkin, som tagit fram sina laddare i samarbete med Apple. Allt för bästa prestanda. Fördelen med AirPower är att den är stor nog för att samtidigt ladda din iPhone, Apple Watch och AirPods. Tyvärr så börjar laddningsplattorna från Mophie och Belkin att levereras först i november och vem orkar vänta.

Hur fungerar trådlös laddning?

Trådlös laddning har funnits länge och då sedan 1830-talet, så går nu inte och tro att Apple uppfunnit det igen. 🙂 Enkelt förklarat så behövs det en sändare och en mottagare som placeras nära varandra, för att det ska skapas ett magnetiskt fält som skapar en elektrisk spänning, som i sin tur laddar batteriet. Värt att tänka på är att skal gjorda i metall inverkar på magnetfält och kan då störa laddningen eller göra det omöjligt att ladda. Däremot påverkar inte skal i silikon, gummi eller plast den trådlösa laddningen.

Här kommer några tips på tillbehör för trådlös laddning

Med Satechi Wireless Charging Pad kan du ladda din iPhone 8 eller iPhone Xt upp till 1,4x snabbare än vanliga trådlösa laddningsplattor. Den är även bakåtkompatibel med alla Qi-förberedda smartphones som laddar med standardhastighet. Vill du ladda  din iPhone 6/6S/7 behövs det ett skal till din telefon (se nedan). Priset är 399 Kr hos Lifestylestore.se och finns i färgerna rymdgrå, silver och guld. Alltid fri frakt och med rabattkod IPHONESAJTEN får ni 10% på allt i butiken.

Exelium trådlösa laddningsskal för iPhone 7/6S/6 och Plus-modellerna ger ett bra skydd, men låser även din iPhone dra nytta av Qi trådlösa laddningsteknik. Det har även det magnetiska fästsystem som är utvecklat av Exelium och passar därför bra till deras övriga tillbehör som t.ex. trådlös laddare till bilen. Priset är 399 Kr hos Lifestylestore.se och finns i färgerna svart och vit. Alltid fri frakt och med rabattkod IPHONESAJTEN får ni 10% på allt i butiken.

Exelium Power bank 3000 mAh med trådlös QI-laddning låter dig gå all in med trådlös laddning. Batteriet har ett innovativt magnetiskt trådlöst laddningssystem som kombinerar Qi trådlösa laddningsteknik och magnetisk fixering. Dock kräver detta att man använder deras skal och då sitter batteriet fast på baksidan. Förpackningen innehåller 1 trådlös power bank, 1 micro USB-kabel, 1 liten micro USB-kabel, 1 typ C USB-adapter. Priset är 499 Kr hos Lifestylestore.se och finns i färgerna svart och vit. Alltid fri frakt och med rabattkod IPHONESAJTEN får ni 10% på allt i butiken.

Zens Built-in Wireless Charger är en trådlös laddare som jag verkligen fastnat för. Den är gjord för en fast installation i ett bord eller annan plan yta så du alltid har tillgång till laddning utan sladdar. En passande hålsåg medföljer för att du själv ska kunna montera  den i ditt skrivbord eller sängbord. Jag kommer absolut beställa en eller två när jag har en telefon eller skal som stödjer trådlös laddning. Vet åtminstone ett ställe som jag kommer att montera en. Priset är 499 Kr och finns endast i svart hos Netonnet.se.

Zens Single Wireless Charger Round är även det en trådlös laddare, men för dig som inte är i behov av att fälla in den i en möbel. Bara att ansluta den till ett vägguttag via USB-kabel och strömadapter, sedan är det bara att placera din mobil på Zens Single för att börja ladda din mobil trådlöst. Priset är 249 Kr hos Netonnet.se.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...