Innan jag fick min iPhone X så köpte jag en laddningsplatta från Netonnet och den var jag ju tvungen att testa och då fick det bli ett skal från IKEA.

Köpte deras VITAHULT Trådlösa laddningsskal till iPhone 6/6S och hade inga höga förväntningar, bara det skulle fungera med min laddare.

Montering sker genom att man trycker ner nederdelen av telefonen först och ansluter kontakten, sen ner med överdelen. Lika smidigt som att montera en KALLAX bokhylla…banka lite där och smeta på en massa trälim. När skalet är på, sitter det bra runt telefonen, laddar när man lägger det på laddaren, men sen slutar också det positiva med skalet!

Skalet är tillverkat av karbonatplast och det får verkligen fram den där riktigt plastiga känslan. Det är samma känsla som man hade hos prylarna med texten ”Made in China” på 80-talet…inte i samma bra kvalitet som produkterna från Kina har idag.

Skalet fungerar precis som jag tror IKEA ville och laddar telefonen när den ligger på Qi-laddare, men vad gör man ifall man måste ladda och inte har en trådlös laddare tillgänglig? Låt säga att du ska köra bil en längre sträcka och laddare har du förmodligen till din iPhone i bilen, så det ska ju inte vara några problem…eller?

Jo, nu har IKEA valt att inte har en Lightningkontakt på utsidan, utan har istället satt dit en micro USB-kontakt! Hur tänkte ni här IKEA? Nu har jag sådana sladdar också, men den var oväntad. Inget jag kanske upptäckt innan det var försent.

Skalen från IKEA är MFi (Made for iPhone) certifierade och det är positivt, men visst hade varit bättre om det haft en Lightningkontakt på utsidan. Kanske är en kostnadsfråga? Skalet kostar 199 Kr och det får väl ses som överkomligt. Fult som stryk, men laddar din telefon trådlöst och skyddar den mot stötar och andra elakheter på ett bra sätt.

Deras skal ger jag inte så högt betyg, men deras laddare tänkte jag ge en chans. Priserna är bra och det finns laddare som man ställer på ett bord, kan montera in i en möbel och möbler med inbyggda laddare. Vi får se vad nästa besök på IKEA resulterar i för köp.

VITAHULT finns till både iPhone 6/6s, iPhone 5/5s och i färgerna svart eller vitt. Pris 199 Kr

Vill man läsa mer om VITAHULT så kan man göra det på www.ikea.com/se/.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...