Nytt år med nya utmaningar och förhoppningsvis en massa nya teknik att sätta tänderna i och slita i stycken.

Jul och nyår har varit i familjens tecken, men även en massa arbete, då tomten inte vill ge mig ledigt mellandagarna. Det har inte funnits tid för något annat än familj och återhämtning, men nu är jag tillbaka och har en del roligt som jag testat under helgerna.

Har inte heller hunnit med att följa med i vad som hänt, men ingen har nog missat att Apple hamnat i blåsväder för att man gör iPhones långsamma när batteriet försämras. Orsaken ska ha varit att man ge kunderna bättre batteritid, men till en kostnad av att din iPhone blir långsammare.

About a year ago in iOS 10.2.1, we delivered a software update that improves power management during peak workloads to avoid unexpected shutdowns on iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, and iPhone SE. With the update, iOS dynamically manages the maximum performance of some system components when needed to prevent a shutdown. While these changes may go unnoticed, in some cases users may experience longer launch times for apps and other reductions in performance.

Customer response to iOS 10.2.1 was positive, as it successfully reduced the occurrence of unexpected shutdowns. We recently extended the same support for iPhone 7 and iPhone 7 Plus in iOS 11.2.

Of course, when a chemically aged battery is replaced with a new one, iPhone performance returns to normal when operated in standard conditions.

Efter kundklagomål (stämningar) skickar Apple ut ett brev om iPhone batteri och prestanda, där man förklarar vad som hänt och varför. Läs hela brevet här.

Kommer det gått ur detta? Faktiskt är det precis vad det gör! Priset för att få ett nytt batteri i sin iPhone sjönk från ca 800 Kr till ca 300 Kr. Nu är det helt plötsligt lönsamt att byta till originalbatteri istället för att välja ett från ”annan” tillverkare. Programmet för att byta ut batteriet för ett lägre pris gäller iPhone 6 och nyare modeller. Hokus pokus…så har ni förbättrat livslängden på er iPhone och samtidigt andrahandsvärdet. Nu kommer användare behålla sin telefoner längre och det blir inte dyrt att byta ifall man köper en begagnad iPhone.

Exakt vad priset hamnar på i Sverige är inget jag hört ännu och känner inte heller någon som gjort ett batteribyte, men det kanske någon av er som har koll på det?

Läs gärna mer om iPhone-enhetens batteri och prestanda på support.apple.com/sv-se/HT208387

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...