Har ni gjort ert hem smartare och vad har ni i så fall gjort för att få ert hem smartare?

Jag har i flera år kört styrning på min belysning via TellStick Net, men kom till ett vägskäl. För att kunna styra takbelysningen var jag tvungen att byta ut kontakter och kanske sätta upp en egen server. Då jag är aningen bekväm av mig, föll valet på att gå över till Philips Hue och andra tillbehör som stödjer HomeKit. Inget jag ångrar! 

Är det dyrt? Lamporna kostar en del och så även andra tillbehör. Jag började med ett av startpaketen från Philips Hue med en basenhet och 3 lampor för att testa. Det föll mig i smaken direkt och sen har jag byggt på efter hand. Köper en lampa lite då och då, samt håller utkik efter kampanjer och köper när det är lite billigare. Det gör inget att ta det lugnt, för oftast har du redan en fungerande lampa och det är synd att byta ut något som fungerar. Själv snabbade jag på processen en aning genom att ta LED-lamporna inne och sätta dem i ytterbelysningen på huset.

Nu styr vi nästan alla lampor via Philips Hue, rörelsesensorer tänder och släcker på platser som man ofta glömmer att släcka, Eve Weather håller koll på temperatur och luftfuktighet ute och Verisure och Yale Doorman vaktar huset.

Sen kan man krydda lite extra med bl.a. Flic, GPS-staket och lägga upp automatisering via IFTTT o.s.v.

För att slippa frågan om det är kallt ute eller inte, har jag lagt upp i IFTTT att färga en lampa isblå ifall utetemperaturen understiger 0 grader celsius. Nu kan stora grabben kolla lampan för att se om det är minus eller inte och klä sig därefter.

Senast idag glömde grabben låsa och larma huset på morgonen. Jag fick avisering om att han låst upp dörren från insidan, men en stund senare upptäcker jag att det inte kommit någon avisering om att dörren låsts och att larmet aktiverats. Snabb koll i appen Hitta mina vänner och jag ser att han är halvvägs till skolan. In i appen för att låsa och larma. Smidigt som tusan. ??

Det finns massor man kan styra eller automatisera för underlätta vardagen. Har du gjort något hemma hos dig eller funderar du på det?

Besök iPhonesajten på Facebook och kommentera detta inlägg med vad som fungerar bäst för dig i ditt hem eller ställ frågor ifall du ska eller precis börjat uppdatera ditt hem. Jag kan nog bidra med några bra tips och kanske har någon annan bra tips att dela med sig av.

Tänkt göra ett längre inlägg vid ett senare tillfälle, om vad man ska tänka på, problem man stött på och hur jag gjort här hemma.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg! 🙂

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...