Har inte fotograferat så mycket hemma för att kunna ge en rättvis recension av Just Mobile Shutter Grip och helt ärligt så tyckte jag till en början inte om produkten. 

Jag påbörjade en videorecesion efter att ha använt ShutterGrip™ vid några tillfällen och var lite osäker på om jag gillade ShutterGrip™ eller inte. Använde hellre mitt lilla stativ från Manfrotto vid fotografering, men tänkte att det får en chans till under vår resa till New York. 

Vi kom hem i måndags efter en 5-dagars resa och jag har i stort sett använt ShutterGrip™ 95% av tiden. Har även använt Dji Osmo Mobile 2, men det blev för klumpigt att gå omkring med när man är en vanlig turist.

Detta är faktiskt den första resan där jag endast använt min iPhone för att ta alla bilder. Jag hade även med mig en pocketkamera och min GoPro, men de användes aldrig. Nästan allt fotograferades med min iPhone X och ShutterGrip™ och det kändes som jag använde en riktig kamera. Att fotografera med en mobil går aldrig jämföra med en systemkamera, men bilderna kommer aldrig att användas för en tidning, så min iPhone X duger gått. Telefonen är alltid med en och det var skönt att slippa släpa runt på en systemkamera, fast visst saknade man ett zoomobjektiv vid vissa tillfällen. Får bli nästa inköp till min iPhone!

Att koppla ihop ShutterGrip™ med din telefon är enkelt. Den ansluter via Bluetooth och du behöver endast para ihop dem och sen fästa greppet på din telefon. Det medföljer även en handledsrem och denna användes flitigt. Det blev en extra säkerhet när man hängde över relingen på båten till Liberty Island och fotograferade Frihetsgudinnan. Vi var inte själva på båten… så utan ShutterGrip™ och handledsrem, hade jag aldrig vågat hålla min iPhone över relingen. 

Det blev även en hel del foton under våra promenader på Manhattan och första dagen blev det hela 21,5 Km och lagom trötta i fötterna. Det hände ofta att man ville ta bilder snabbt och då slipper man låsa upp sin telefon. Bara att väcka skärmen och trycka på ikonen för kamera. Hade det gått en stund sen jag senast tog ett kort och ville ta ett kort snabbt, fick jag trycka två gånger på greppets avtryckare. Detta beror på att ShutterGrip™ har automatisk anslutning och automatisk avstängning, vilket medför att man behöver väcka den för att den ska ansluta via Bluetooth till din telefon. När man gjort misstaget att inte trycka två gånger efter att den stängt av sig, lärde man sig att trycka en extra gång. Detta är väl det enda negativa jag kan komma på i skrivande stund, men samtidigt bra att den stänger av sig för att spara på batteri.

Under våra promenader fick ShutterGrip™ sitta kvar på min iPhone och låg alltid redo i min ficka för snabba bilder. Vill nog påstå att bildernas kvalitet blev bättre med ShutterGrip™ än utan, för att det blev mycket enklare att hålla kameran stadigt och det minskade skakningarna. Dessutom slapp man vara nervös för att tappa telefonen! Man får ett stadigt tag om telefonen med barnen hand.

ShutterGrip™ går snabbt att sätta dit och ta bort, men du kan även använda den som en separat fjärrutlösare om du satt upp telefonen på ett stativ. Det är ett mångsidigt tillbehör för dig som gärna fotograferar med din telefon.

Att tänka på: Använd skal på din telefon (vilket de flesta gör), då greppet glider lättare på iPhone X utan skal. Självklart varierar det från telefon till telefon. Den sitter bra även utan skal, men det känns bättre med.

Funktioner:

  • Halkfritt ergonomiskt grepp
  • Automatisk anslutning och automatisk avstängning
  • Stativskruv och öppning för handledsrem (handledsrem medföljer)
  • Kompatibel med de flesta iOS och Android smartphones.
  • Batteri CR2032 (medföljer) Ger 6 mån baserat på 500 knapptryck per dag och 18 mån standby. Batteriets livslängd varierar beroende på användning.

Övrigt

  • Pris: 449 Kr
  • Färger: Blå, Svart eller Rose Gold

ShutterGrip™ kommer absolut vara med i väskan på framtida resor och är ett måste för den som fotograferar mycket med sin mobil.

Just Mobile ShutterGrip™ finns på Lifestylestore.se och med rabattkod IPHONESAJTEN får ni 10% på allt i deras butik.

Mina foton lägger jag upp på Instagram – https://www.instagram.com/blombergs_foto/

UPPDATERAD 2019-03-02: När jag skulle använda tillbehöret nyligen så upptäckte jag att det inte längre fungerade. Det gick att parkoppla det via Bluetooth utan problem, men den triggade inte volymkontrollen för att ta kort som innan. Nu hände absolut inget alls och inte på någon av våra enheter. Min första tanke var att man med iOS 12 gjort någon förändring som påverkade tillbehörets åtkomst till volymknappen och jag tog då fram en äldre iPhone med iOS 10. Där fungerade tillbehöret som förväntat och kontakt upprättades med Lifestylestore.se.

De bekräftar att vissa tidigare modeller har problem med iOS 12, men det ska vara ett begränsat antal. De löste mitt problem snabbt och enkelt genom att ersätta min produkt med en ny som fungerar och dessutom kostnadsfritt. Tack för snabb och trevlig service!

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...