Spotify har idag uppdaterat sin app för iOS och gav den äntligen stöd för Apple Watch.

Nu finns appen att installera på din Apple Watch och du kan bläddra bland senast uppspelad, byta låt höja och sänka volymen. Det nästan samma som du redan kunnat göra i ”Spelas nu”. 

Vad är skillnaden mot att använda ”Spelas nu”? Jo, du kan välja annan spellista från Nyligen uppspelat, lägga till musik i ditt bibliotek, välja vart musiken ska spelas upp som t.ex. din Sonos högtalare.

Ledsen att skriva detta, men vad fan sysslar ni med på Spotify? Vad är det alla (hoppas jag) vill ha för funktion när man har Spotify på sin Apple Watch? Har man frågat användarna? Man kanske inte använder Apple Watch på Spotify och därför inte riktigt vet vad användarna vill ha? Det sista skulle kunna förklara varför man valt att inte lägga till stöd för att ladda ner spellistor på Apple Watch.

Tänk att du ska ut på en löprunda och vill lyssna på musik, men slippa ha med dig din iPhone. Har du Apple Music så kan du ladda ner din musik på din Apple Watch och ansluta ett par Bluetooth-hörlurar. Om du nu kör Spotify som jag tror att de flesta gör, får du allt ta med dig din iPhone för att lyssna på musik.

Kanske det är Apple som inte tillåter att du laddar ner din musik på annat sätt än via deras egna musiktjänst, vilket kan förklara allt. Men tyvärr är Spotify på Apple Watch mer en fjärrkontroll.

Min önskelista är följande: Stöd för att ladda ner spellistor på appen, kunna streama musik direkt till klockan och offlineläge. Och när jag ändå är igång och önskar, vill jag ha en app för Spotify till Apple TV. 😀

Har man en klocka med stöd för eSIM så vore det trevligt om man i alla fall kunde streama musiken direkt till klockan, men nöjer mig att kunna ladda ner mina spellistor. Förhoppningsvis kommer kanske något av detta i framtiden!

Uppdateringen av Spotify hittar du i App Store. När du installerat den så kommer den dyka upp i klockan. Har du valt att installera appar manuellt, får du gå in på appen Watch på din iPhone och fliken Min klocka. Där scrollar du ner och hittar Spotify under Tillgängliga appar.

Kompatibilitet: Kräver iOS 10.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...