Nu är det klart att Apple kommer att börja med eSIM och först ut blir med stöd för Apple Watch.

Tre var först ut i Sverige med att kunna erbjuda eSIM för Apple Watch och nu kommer även Telenor att erbjuda detta.

Apple Watch Series 3 och 4 finns i två varianter, där den ena har stöd för GPS och den andra för GPS och Cellular (LTE). Det är den senaste varianten som man kunna förbeställa från Telenor med start den 30 november. Har man en Apple Watch som har stöd för LTE, kommer man även hos Telenor kunna beställa möjligheten till eSIM och då kunna ringa med sin Apple Watch, utan att ha sin iPhone med sig.

Jag har en utan stöd för LTE och det är av den enkla anledningen att jag väldigt sällan är långt borta från min iPhone. Men det finns tillfällen där det kan vara bra att kunna lämna telefonen hemma och bara ta med sig klockan. Det kan vara när man är ute och springer, inom vissa jobb eller som en extra säkerhet.

För att kunna ringa med din Apple Watch fristående, krävs att du har en klocka som stödjer det, en operatör som har stöd för eSIM, täckning och att din iPhone inte är i närheten eller är avstängd. Om du stänger av telefonen eller lämnat den hemma, kommer klockan att koppla upp sig mot 4G och du kommer att kunna ta emot samtal, iMessage och vissa uppdateringar från appar. Det blir inget extra nummer, utan du behåller ditt vanliga nummer som man ringer till och det är ditt nummer som visas när du ringer ut.

Har man redan en Apple Watch med stöd för eSIM och Telenor som operatör eller om man vill förhandsboka en hos Telenor, kan man besöka www.telenor.se/apple-nyheter

Snart får vi veta mer om vad de har att erbjuda. Tills dess kan du besöka Apple och läsa mer om Apple Watch.

www.apple.com/se/apple-watch-series-4/

www.apple.com/se/watchos/watchos-5

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...