Jag var för en tid sedan på jakt efter hörlurar som kunde stänga ute allt eller nästan allt ljud på jobbet och ge mig lite arbetsro. Då är aktiv brusreducering ett måste… 

Det är inte lätt att hitta ett par hörlurar som uppfyller alla de krav man har. Antingen är ljudet inte vad man kan önska eller så är de inte bekväma att använda under en längre tid.

Mina krav var följande:

 • Aktiv brusreducering (ANC)
 • Around-ear (gillar inte in-ear)
 • Trådlösa
 • Bra ljud
 • Bra byggkvalité
 • Sköna

Mitt förstaval blev därför ett par Bose QC35 II, men tvekade då priset skrämde mig en aning. Jag vet att de är bra och har testat dem i butik och av en kompis, vilket gjorde att jag väntade på att någon skulle köra en kampanj och på så sätt komma lite billigare undan. Det visade sig att Elgiganten körde ett bra pris, men när jag hade tid att svänga förbi butiken, visade det sig att jag kom in en dag försent. Kampanjen var över!

Istället testade jag ett par Urbanista New York och överraskades av att de uppfyllde alla mina krav och de kostade bara en tredjedel av vad jag fått ge för Bose QC35 II. Att ha dem på sig i flera timmar är inget problem. Tack vare memory foam kuddar, är de bekväma att ha på sig i flera timmar non-stop och det brukar annars vara ett problem för mig som har glasögon och hörlurar som trycker på bågarna. Skulle vilja ha lite mer stoppning i själva bågen, men det är inget större problem.

Ljudet är riktigt grymt och mycket tack vare högtalarelement på 40mm, tillsammans med aktiv brusreducering (ANC). De stänger ute allt ljud som jag inte önskar höra och man slipper därför spela så himla högt. Bra för öron och arbetsro! Vill man anpassa ljudbilden, kan man alltid ställa in ljudet med t.ex. equalizern i appen för Spotify (eller annan valfri leverantör) och få riktigt bra ljud.  

Den aktiva brusreduceringen är bra, men inte lika bra som på Bose QC35 II och har inte heller någon app för inställningar eller stöd för Google Assistant. Brusreduceringen är tillräckligt bra för att bara ha dem på sig utan musik och samtidigt få lite mer arbetsro. Men för 990kr så kan jag leva utan detta och sparade därmed 2199 kr mot att köpa Bose QC35 II.

Måste säga att Urbanista New York är ett bra komplement till mina AirPods som jag älskar och använder dagligen, men ibland behöver man stänga ut ljud också. 

Att lyssna på musik i hörlurarna är riktigt trevligt, men kan inte säga detsamma när det kommer till samtal. Den jag talar med upplever det som aningen buskigt ljud, som jag var inne på en liten toalett, men själv upplever jag samtalskvalitén som bra. Sen är jag inte så förtjust i att prata i telefon när jag har around-ear hörlurar på mig, utan föredrar att köra mina AirPods till det. Vet jag att jag ska på telefonmöte, byter jag helt enkelt hörlurar. För korta samtal fungerar dessa hörlurar bra.

Integrerade kontroller och mikrofon

Kontrollerna som sitter på lurarna används för att justera volym, play/paus och aktivera/avaktivera den aktiva brusreduceringen. Knapparna är väl det enda som inte är av bästa kvalitet, men gör vad de ska. Mikrofonen används för samtal eller om du har behov att prata med Siri.

Bluetooth

Hörlurarna har Bluetooth 4,1, men du kan även köra med 3,5 mm aux-kabel som medföljer.

Batteritid

Det inbyggda batteriet i New York ger dig 16h batteritid med brusreduceringen och 25h batteritid med brusreduceringen av. Om du skulle glömma att ladda hörlurarna eller behöver lyssna i mer än 16h, kan du fortfarande använda dem med medföljande kabel.

Snabbfakta

 • Bluetooth: 4.1
 • Högtalarstorlek: φ40mm
 • Känslighet: 94dB±3dB At 1KHz
 • Impedans: 32Ω15﹪
 • Frekvensområde: 2.4GHz-2.48GHz
 • Handsfree med mikrofon och volymkontroll
 • Standbytid: 700 timmar
 • Speltid: 16h med brusreducering (ANC), 25 timmar utan ANC
 • Laddning: Micro USB, Kompatibel with Android, iOS and Windows
 • Vikt: 234g (exklusive förpackning)
 • Vikt inklusive förpackning: 634g
 • Förpackningsstorlek: 200x200x85mm

Pris

Urbanista New York finns att köpa på flera ställen, fast billigast är de hos Elgiganten. De tar 990 kr för lurarna, vilket är billigare än på tillverkarens egna webbshop. De tar själva 1490 kr för samma lurar, när det inte är kampanj. 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...