Swish gör det enklare att få betalt för utlägg man gör för andra och det ökar i takt med att fler hjälps år att handla. Swish är en app som man snabbt insåg att den appen kommer man inte klara sig utan, för den används nästan dagligen på min telefon. Nu förbättras den igen och med en efterlängtad funktion som ”Förfrågningar”. Från deras pressmeddelande Funktionen ”Förfrågningar” hittas numera i Swish-appen och möjliggör för användare att påminna vänner och bekanta om en Swish-betalning. Det kan exempelvis röra sig om utlägg för att man hjälpt någon handla eller betalning för en gemensam present. “Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg, säger Edvind Nygaard, Produktansvarig Swish Privat. En förfrågan skickas med förifyllt belopp och eventuellt meddelande om vad betalningen avser. För den som får en förfrågan är mottagare och belopp redan förifyllt – sedan är det bara för användaren att godkänna förfrågan, kontrollera samt signera betalningen med Mobilt BankID. Har man redan swishat eller betalat på annat sätt är det bara att neka den mottagna förfrågan. Förfrågningar är endast påslaget från start för personer över 18 år och det finns tydliga begränsningar för funktionen. För användare under 18 år krävs att funktionen slås på, något som ser olika ut beroende på vilken bank man har. Dessa användare rekommenderas därför vända sig till sin bank för aktuella villkor vid aktivering av tjänsten. Det finns alltid möjligheten att slå av funktionen, neka förfrågningar samt att blockera personer som swishar eller skickar förfrågningar. Precis som vid vanliga Swish-betalningar ska man alltid kontrollera betalningen innan man signerar med Mobilt BankID.
Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...