AirTags – Är det något att ha?

On 23 augusti, 2021, in Appar, Apple, iPhone, Nyheter, Tillbehör, by Jonny

Är du en slarver som alltid tappar saker, glömmer vad du lagt nycklarna eller är du bara en vanlig människa som i all hast kan glömma en väska i Arlandas säkerhetskontroll? Då är verkligen AirTag något för dig!

Det sista hände precis oss när vi skulle flyga. Det är tidig morgon på Arlanda och det är första gången familjen ska flyga sen pandemin började, då vi sist flög var första dagarna i mars 2020. Det var allt lite extra pirrigt den dagen och alla var så supertaggade att det tog ett tag innan vi upptäckte att äldsta sonen inte hade sin ryggsäck…

Jakten börjar och vi börjar spåra bakåt.. vad har vi hunnit göra sen vi senast såg väskan och han var säker på att väskan måste vara borta på Gate 17? Men där fanns ingen väska! Vi frågade städarna och övrig personal som vi mötte, men ingen hade sett en knallröd ryggsäck, utan föreslog att vi skulle googla fram Bagport (hittegods), men det kan ta ett slag innan den kommer dit och då har förmodligen vårt flyg redan lyft. Nu var goda råd dyra… vad fan ska vi göra? Vi reste med endast handbagage och i hans väska låg alla hans kläder och det han behövde för att vara borta 3 nätter.

När Apple släppte AirTags så beställde jag ett 4-pack och gav bl.a. min son en AirTag att sätta på valfri pryl och koppla till sin telefon. Då han förr hade en förmåga att slarva bort allt möjligt, känner han sig själv och satte sin på just den ryggsäcken som han slarvade bort på Arlanda.

I all stress med att finna hans väska, kommer han på att han faktiskt har sin AirTag i väskan och öppnar upp appen Hitta och väljer Föremål. Den visar att finns i närheten av säkerhetskontrollen och han springer dit och när jag kommer fram så ser jag hur han ska identifiera sin väska och de gör en ny kontroll av väskan, medans han visar sökningen på sin iPhone och att avståndet till hans AirTag i väskan är 50cm bort en stor pil som pekar vart den befinner sig.

Han fick sin väska tillbaka och vi kunde lugnt vandra bort på Gate 17 igen och det ända jag kunde tänka på var att AirTag är inte billiga, men den har redan betalt sig.

Är du den där personen som tappar bort saker eller känner du någon som passar in på beskrivningen? Köp en AirTag! Den betalar sig snabbt och gick från ett dyrt tillbehör till en billig försäkring. Nu ångrar jag inte mitt då kanske onödiga inköp, utan kommer förmodligen köpa fler. 😀

Läs mer om AirTags -> www.apple.com/se/airtag/

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...