Idag släpptes en app som håller reda på trafikläget på vägarna kring Stockholm, Göteborg, Skåne och Kalmar/Öland. Har testat den och gillar vad jag ser, men saknar att man inte kan få information från hela Sverige. Men man kan kanske inte få allt! 🙂

Att se vägkameror är en bra funktion som snabbt ger en koll på väglag och trafikbelastning, så man kan välja en annan väg till sin destination.

Den håller vad den lovar och enkel att navigera i, så den är absolut värd att titta närmre på!

Här kan ni läsa deras pressmeddelande:

Pressmeddelande 19/1-2011

Undvik halkkaos i trafiken – med din iPhone!

Nu finns äntligen en komplett trafikapp i App Store

Planera bilresan med iPhoneappen Trafiken nu. Se bilder från vägkameror, trafiklägesmeddelanden och schemalagda hinder.

Varje dag uppstår långa stillastående köer p g a olyckor, vägarbeten eller andra orsaker. Nu är det enkelt att välja rätt rutt i tid.

Med Trafiken nu visas vägkameror längs med en vald väg eller direkt närmaste vägkamera via telefonens inbyggda positionering.  Självklart går det att välja vägkamera via Google maps, alfabetisk lista eller att söka. Svep över kamerabilden för att bläddra till nästa kamera. Spara favoritkameror för snabb åtkomst. Läs rapporter om trafikläget för vald region och håll dig uppdaterad om just din vägsträcka. Även schemalagda vägarbeten, evenemang e t c finns behändigt till hands.

Vrid iPhone horisontellt för att direkt se närmaste vägkamera i fullskärm och svep för att bläddra vidare bland de tio närmast lokaliserade kamerorna.

Inom en region med trängselskatt (för närvarande endast Stockholm) visas alltid aktuell avgift i övre högre hörnet på skärmen. Undvik onödiga kostnader. Trafiken nu inkluderar fyra regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar/Öland. Med över 250 vägkameror täcks de flesta flaskhalsar in.

Trafiken nu använder vägkamerabilder från Trafikverket och nya kameror uppdateras automatiskt och kostnadsfritt. Bilderna uppdateras en gång i minuten och för att snabbt uppdatera kamerabilden finns en uppdatera-ikon att klicka. Vi räknar med att kostnadsfritt uppdatera Trafiken nu med högupplösta kamerabilder under 2011.

Trafiken nu kostar just nu endast 7 kr i App Store och är kompatibel med iOS 3.0 och senare.

Trafiken - Webdaddie

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...