Support

 

Support_ny

Det verkar finnas ett stort behov av support och många glömmer kanske bort att Apple har riktigt bra sidor för detta. 

Av just den anledningen har jag valt att länka till Apples supportsidor nedan, där man enkelt hittar svar på de flesta av sina supportfrågor!

Tveka inte att höra av er om det är någon länk som är felaktig, saknas eller något annat som gärna vill ska finnas med. Kontaktinformation till mig finner ni på sidan Om.

Behöver ni personlig hjälp och bor eller befinner er i Kalmar med omnejd? Då kan jag erbjuda hjälp på plats. Läs mer på iPhonesupport.nu

 

Support_iPhone

 

 

 

 

Support_iPad

 

 

 

 

 

 

Support_iTunes

 

 

 

 

 

 

Support_iCloud

 

 

 

 

444 Responses to Support

 1. Eva skriver:

  Jag har två iphone telefoner och en i pad. Blir dock oerhört frustrerad över att det jag laddar ner på en tfn hamnar på alla enheter. Dessutom blandar de ihop min privata tfn kontakt lista, mailen och till och med telefon samtal mellan varandra. Varför syns mina jobbsamtalt på min privata tfn tex? Hur kan ett samtal till mig privat kopplas över till jobb tfn? Gäller främst Face time samtal. Blir oerhört irriterad på dessa sammanslagningar. Vill dock HA KVAR separata mail appar på tfn för privat/jobb mail.

 2. Eva skriver:

  Mina sms meddelanden raderas vartefter och det går inte att gå tillbaka i tiden. (Gäller dock inte äldre sms som jag vill ha kvar av olika anledningar)
  Jag har markerat att de ska sparas permanent. Har en iphone 6.
  Varför blir det så här?

 3. Sandra skriver:

  Hej!
  Jag har hamnat i ett klassiskt virrvarr i Apples förbannade slutna system. Detta har hänt:

  – Jag skulle nollställa min mobil då min kamera strulat och support bad mig nollställa allt.
  – Jag skulle sen logga in på mitt AppleID där det såklart krävs en tvåstegsverifiering. Dock skickas kod osv till ett gammalt mobilnr jag inte längre har tillgång till.
  – Utan återställningsnyckeln skapade jag istället ett nytt AppleID med en helt ny emailadress.
  – Min mobil ber fortfarande mig att logga in på iTunes hela tiden vilket gör att jag inte kommer in i telefonen, kan inte göra någonting då rutan hela tiden poppar upp.
  – Jag försöker radera telefonen på nytt för att börja om från början, men det går inte utan iTunesrutan poppar upp och vill jag ska logga in.
  – Jag skriver in mina nya uppgifter till min nya mailadress och då skickar den lika förbannat en verifieringskod till mitt gamla mobilnummer, VARFÖR? Det numret har ju INGET med mitt nya AppleID och göra.

  Som ni förstår är jag så fruktansvärt frustrerad nu, kommer inte runt problemet. Vad gör jag? Snälla hjälp!

 4. Svenlyra skriver:

  Apple o iPhone SUGER!!!!!!!

 5. Daniel Eriksson skriver:

  Hej, kan någon vänlig själ hjälpa mig?
  jag vill radera mitt exchangekonto på min iPhone , då jag bytt jobb och inte vill ha den mailen i min telefon längre.
  När jag raderar exchange så försvinner även ca hälften av alla kontakter (400 st). Jag har letat efter svar, men det är ett virrvarr av konton och iCloud etc. Finns det ett enkelt sätt att importera samtliga kontakter till telefonen för att sen lugnt kunna plocka bort exchangekontot?
  Eller ska man låta exchangekontot ligga kvar för alltid?

  Nu är jag inne på min tredje återställning efter olika försök.
  mvh Danne

 6. Valter Isander skriver:

  Det finns en mapp ”Senast raderade”, kanske där?

 7. Berith Ericsson skriver:

  Hej
  Jag har skrivet några anteckningar som försvunnet, kan jag inte få tillbaks dem?

 8. Mikael skriver:

  Hej!
  Jag har ett återkommande och mycket irriterande fel på min nya iPhone 7. När jag skriver SMS så försvinner allting jag har skrivit rätt som det är – men det sker bara när jag skriver med telefonen i ”liggande läge”, aldrig om jag håller den som vanligt och skriver.
  Detta inträffar ofta, kanske var tredje gång jag skriver, och det är förstås väldigt tråkigt då man har skrivit något ganska långt.
  Först funderade jag på om jag mitt i skrivandet råkade komma åt nån viss knapp-kombination som betyder just ”radera allt”, men jag vet inte i så fall vad det skulle vara. Ej heller vet jag om det då finns nån ”ångra-funktion” när detta inträffar, om det skulle vara så att man själv har råkat orsaka det.
  Känner någon igen detta fenomen?

  Med vänlig hälsning,
  Mikael

 9. Valter Isander skriver:

  Jag kan hålla fingret på länken, och
  då visas hela länken; man kan se om den verkar riktig, Dvs går att starta eller inte. Det är ju en början på din analys.

 10. Ulrika Pettersson skriver:

  Hej! Det fungerar ej att öppna länkar i min gmail e-post. Kan öppna pdf-filer dock. Har en IPhone 5SE iOS 10.2.1.
  Hoppas på att du har möjlighet att hjälpa mig.

  • Jonny skriver:

   Hej Ulrika.

   Vilken e-postklient använder du?
   Är det Mail, Gmail´s egna eller någon annan?
   Får du något felmeddelande?
   Kan du kopiera länken och öppna upp den i Safari?

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 11. Ida skriver:

  Hej, jag behöver verkligen hjälp!! Min iPhone 5s fastnade appelloggan på bara helt plötsligt & sen hamnade i dfu läge tror jag de heter. Alltså att jag ska koppa in iTunes i datorn, finns att välja mellan uppdatera och återskapa men jag väljer uppdatera & kommer så långt att en stapel på mobilen börjar så sen bryts det. ”iPhone kan inte uppdatera fel 45” ungefär. Snälla snälla hjälp mig!! Har inte säkerhetskopierat eller liknade dum som jag är och har skjutit upp det & vill inte återskapa. Snälla snälla hjälp mig

 12. Kristina skriver:

  Jag har ingen iPhone men en samsung galaxy Jag har ett googlekonto skulle byta lösenord, nu har jag skrivit säter 100 olika lösenord men hela tidén är det fel enligt Google! Vad gör jag????

  • Jonny skriver:

   Hej. Använd ett lösenord som innehåller både stora och små bokstäver, samt ett specialtecken. Fungerar inte det, kan du kontakta Google för vidare support. De kan hjälpa dig ifall ditt konto blivit låst eller om det skulle vara något annat problem.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 13. Jonathan skriver:

  Hej!
  Har gjort en katastrof misstag nu i våras.
  Det är att min iphone visades att jag ska uppdatera en ny IOs system och jag gjorde en uppdatering på telefonen och då
  visade sig itunes ikonen så jag fick ansluta den via datorn itunes och då kom det ett meddelande om jag ska återskapa en säkerhetskopia och jag
  gjorde det å då fick jag tillbaka en gammal säkerhetskopia vilket med gjorde att det försvann en hel del på min iphone innan jag gjorde detta.
  Hur ska man nu göra för å få tillbaka det som blev överkopierad då?

 14. Elwira skriver:

  Min Iphone 4s har blivit jätte konstig…. Helt plötsligt så försvann alla mina bilder och dagen efter stod det att bilderna återskapas men det slutar alltid med att det inte funkar och det börjar om igen.
  Och sen igår kväll så försvann alla mina meddelanden också…. skulle vilja ha tillbaka alla meddelanden och foton igen

 15. Valter Isander skriver:

  Mitt senaste trubbel var drivern för iPhone. Surfade och lyckades byta.
  Windows help löste inte problemet.

 16. Rebecka skriver:

  Hej! Jag har precis köpt en ny iPhone 6 & jag har köpt till 50gb minne i iCloud. På min förta iPhone 6 gick det här precis som det skulle men nu står det när jag går in på kameran att minnet är fullt även fast jag har ungefär 39gb ledigt. Varför detta?

 17. Elizabeth sahlén karlsson skriver:

  Hej!
  Alla inlägg på mina anteckningar, iphone6 är helt borta?
  Hur får jag tbx? ?

 18. Henke skriver:

  Hej!
  Försöker koppla upp min iphone 6 med USB-kabel till itunes (12.2.2.25), men får bara detta felmeddelande ”iTunes kunde inte ansluta till iPhone-enheten eftersom ett ogiltigt svar mottogs från enheten”. Har testat med andra USB-kablar/portar och kopplat upp andra enheter till itunes.
  Gjorde även en återställning av enheten (iphone). Så nu måste jag verkligen komma åt itunes och min säkerhetskopia från någon vecka tillbaka.

  HJÄLP!!!

  • Thomas Carlsson skriver:

   Hej Henke!

   Jag har precis samma problem just nu – helt plötsligt så fick jag felmeddelandet ”iTunes kunde inte ansluta till iPhone-enheten eftersom ett ogiltigt svar mottogs från enheten.” Fick du något svar av någon hur du skulle åtgärda felet?

   Hälsningar
   Thomas

 19. Ergun skriver:

  Hej! Jag installerade 2 mobiler på samma konto ( min o hustruns) för att sedan ändra den ena AppStore kontot. Vid varje uppdatering så kommer den andra mobilens kontakter och mina raderas. Hur kan man förhindra att det sker i framtiden?
  Om det är det gemensamma iCloud kontot som orsakar det, hur kan den ändras?
  Tacksam för hjälp!

  • Jonny skriver:

   Hej.
   Som du skriver så hanteras apparna via eget Apple-ID och kontakterna via ert gemensamma. Det medför att det blir en krock och det bästa är att alltid köra ett eget Apple-ID och inte dela med andra. Vill man slippa betala appar igen, kan man aktivera Familjedelning.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 20. Nettan skriver:

  Hej!
  Har en ny iPhone 6s som helt plötsligt nekar mig att komma åt mina kontakter, både telefonbok o favoriter. Blir helt enkelt utslängd!
  Att gå in under senaste funkar dock…
  Vad gör jag???

  Med vänlig hälsning, Nettan

 21. Clara skriver:

  Hej! Jag har haft min 6a i några månader, köpte den ny, men har på senare tid både bytt abonnemang(och operatör) och uppdaterat telefonen till ios 10. Vid uppdateringen försvann alla kontaker men det var enkelt att fixa, men nu, nästan en vecka senare verkar telefonen sälv bytt lösenord. Jag la undan telefonen under lektionen och efter kunde jag inte komma in, varken med touch id eller lösenkoden. Startat om telefonen men det funkar inte då heller. Får fortfarande notiser och så på hemskärmen så någon återställning kan det inte vara. Några ideer?

 22. Hanna skriver:

  Jag uppdaterade min iPhone 5SE till iOS 10 för några dagar sedan. Då försvann en hel smskonversation i mina meddelande. Varför blev det så? Kan jag få tillbaks den?

 23. Anna skriver:

  Hittade en iphone5s som varit hos polisen och nu äger jag den. Problemet är att den är avaktiverad. Hur gör jag för att aktivera? Koppla till iTunes står det men iTunes står bara och jobbar…händer inget.

  Snälla hjälp. Jag köpte ett nytt simkort idag

  • Jonny skriver:

   Hej.
   Den tidigare ägaren kan ha stöldspärrat telefonens IMEI och då kommer du inte kunna använda den. Den kan även vara knuten till ett Apple-ID som gör att du måste ange tidigare ägarens uppgifter. Kontakta Apple så kan de vägleda dig.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 24. Sophie skriver:

  Jag hittar inte någonstans hur jag ska göra för att föra över appar från iPhone 4 till en ny iPhone då jag har bytt lösenord på mitt Apple-ID nyligen. Vad jag förstår så måste jag ha samma som jag hade när jag köpte appen? Har velat byta telefon i 2 år nu, men vågar inte pga att jag inte vill börja om på exempelvis spel. Finns det något att göra?

  • Jonny skriver:

   Hej Sophie.

   Om du fortfarande använder samma Apple-ID som från början, ska det inte vara något problem. Man kan byta både e-postadress och lösenord, men fortfarande ha samma Apple-ID. Däremot ska man inte skapa något nytt, då det blir olika konton.

   Säkerhetskopiera din iPhone 4 och sen aktivera den nya. Välj att återskapa den nya från säkerhetskopian du tog. När det är klart och allt fungerar till din belåtenhet, kan du radera den gamla. Då har du både hängslen och livrem.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 25. Valter Isander skriver:

  Om kontot är inställt för tvåstegsverifiering bör väl den kräva just att man får koden på det telefonnummer man angav. Dvs du kan använda en annan telefon, men förse den med ett simkort kopplat till det telefonnummer som tvåstegsverifieringen är kopplad till.

 26. Valter Isander skriver:

  Om man har förlorat sin telefon där sim-kortet finns, kan jag tänka mig att kontakta t ex Telia, blockera det sim-kortet, och begära ett nytt sim för samma telnummer. De sänder till min mantalsadress. Jag kan troligen gå in i en butik och få ett nytt sim om jag legitimerar mig.
  Lite bökigt, men bättre än att förlora sitt Apple-id.

 27. William skriver:

  Jag säkerhetskopierade min iPhone 6 och sedan återställde jag den men sedan när jag ska logga in måste jag verifiera via ett sms som skickats till mitt telefonnummer men jag kan ju inte komma åt mina sms.

  • Jonny skriver:

   Hej William.

   Förmodar att du har aktiverat två-stegs verifiering på ditt Apple-ID och då behöver man ta emot ett sms för att säkerställa att det är rätt person. Du kan lägga till fler betrodda enheter, men det är lite sent för det just nu.

   Mitt enda tips är att sätta simkort i en annan telefon för att ta emot meddelandet.
   Lite osäker på detta, men du kan inte gå vidare utan att logga in? För då kan du göra det senare och ta emot sms.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 28. saga skriver:

  Hej min mobil har gått sönder och går ej att starta. jag har massa bilder på den som jag då ej kommer åt som inte verkar ha hamnat på iCloud det är bilder från ett halvår bakåt. finns det något sätt man kan komma åt dom ändå genom minnet eller annat sätt?

 29. Kristoffer skriver:

  Hej, köpt ny iphone iphone 6s. Ska återskapa från min gamla 5s men när jag ska ansluta till itunes står de att jag behöber en senare version itunes, även fast jag har senaste.
  Försökt även återskapa genom icloud men tydligen ligger dom på 2 olika mail.

  Några tips?

  • Nadia skriver:

   Har samma problem Säkerhetskopierade min gamla iphone 6 och har nu en ny. När jag kopplade in den i datorn får jag samma meddelande trots att jag har senaste versionen av itunes. Någon som har ett svar på vad det kan vara för fel?

 30. Stina skriver:

  Hej!

  Min telefon har gått söner, går ej att komma in på den utan skärmen är vit och svart äpplet kommer fram men kommer inte längre än så. Jag vill komma åt mina bilder i icloud (för att spara över dessa till datorn oh köpa ny mobil av annat märke) men kan inte logga in via datorn till icloud. Den säger då att jag måste verifiera via en annan enhet och jag har ingen annan enhet än min telefon. Varför går det inte bara att logga in mha apple-id och verifieringskod. Känns som ett dödläge.
  Tacksam för hjälp

  Med vänlig hälsning Stina

  • Jonny skriver:

   Hej Stina.

   Du har möjligtvis ingen annan iPhone som du tillfälligt kan låna och aktivera, för att kunna ta emot verifieringen?
   Annars är det till Apple du får vända dig, då de kanske har möjlighet att hjälpa dig.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 31. Alva skriver:

  Hej, min mobil har fastnat i ”startläget” då hela skärmen är vit och de svarta äpplet syns. Googlade och såg att man kunde koppla mobilen till iTunes på datorn gjorde det. Där stod de att jag antingen kunde uppdatera mobilen eller återställa, testade uppdatera 3 gånger och det funkade ej. Har INTE säkerhetskopierar mobilen och vill verkligen inte återställa och förlora alla mina 3600 bilder. Min fråga är om det finns något sätt att få tag på bilderna utan säkerhetskopiering när mobilen ej går att starta?

  • Jonny skriver:

   Hej Alva.

   Ifall du väljer att återställa, kommer dina bilder att försvinna. Tyvärr kan det redan ha skett, men kontakta Apple för att se ifall du kan göra något. Min erfarenhet är att det redan är försent, men man kan alltid ställa frågan.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 32. Linnea Frohm skriver:

  Hej! Jag gjorde en programuppdatering för några dagar sedan på min Iphone 6 och dagen efter försvann alla mina anteckningar. Gick in på icloud och kollade, där står ”anteckningar” ibockat, vilket innebär att säkerhetskopia ska finnas på icloud. Men icket, finner inga anteckningar alls på icloud trots att mobilen säkerhetskopierats flera gånger det senaste året. Vad ska jag göra?

 33. Doaa Alrasheed skriver:

  Hej!
  in mobil är avaktiverad och jag har inte säkerhets kopiat den. Vad ska jag göra, snälla hjälp mig

 34. Lotta rygaard skriver:

  Hej
  Jag fick detta sms igår. Dum som jag var klickade jag på länken o tryckte in mitt lösen ord. Kom inte vidare. I mitt konto finns mitt kreditkort för köp på Apple. Va gör jag?
  När jag försöker nollställa mitt konto kommer det upp två säkerhetsfrågor o trots att jag ver vilka de är så säger det att de är fel. O sen ska Apple skicka till en annan adress med de gör det ej!! Jag blir tokig!

  Bästa Apple Kund:
  Din förlorad iPhone 6 Plus IMEI:****2294, är hittad. För vidare information logga in med ditt Apple ID jazza65@hotmail.com logga in på länken nedan:

  http://www.iphonemaps.info
  Apple Inc

 35. Helen skriver:

  Finns det någon som helst möjlighet att själv bestämma över iPhone/iPad?
  Jag vill säkerhetskopiera till iCloud men har inte wi-fi och vill därför använda mobildata istället…är det möjligt eller har Apple bestämt att vi inte får avgöra själva hur? Jag har abbonemang med fri surf och behöver inte bekymra mig om några extra kostnader.
  Tacksam för hjälp.

 36. Tobias skriver:

  Hejsan, imorse när jag skulle kolla mina anteckningar jag gjort i appen anteckningar så var alla nya anteckningar från i år borta och de ända som fanns var de från 2013?? Har inte gjort några uppdateringar eller själv raderat dem…Kommer de komma tillbaka eller är de borta helt? För mig var det viktiga anteckningar

 37. Malin skriver:

  Hej, hoppet är nästan ut, men kanske kanske kan du komma med något tips. Min son har åkat ta bort all text han lagt i Anteckningar på sin Iphone6. Han har använt den som dagbok och är helt förtvivlad. Går det att få tillbaka på något sätt. I Icloud finns de tyvärr inte.
  Mvh M

 38. Metet skriver:

  Hej!
  Jag vill göra en säkerhetskopia av min I-phone 5 på min macdator. Men när jag öppnar I-tunes så är ”säkerhetskopiera i-phone” gråmarkerad trots att telefonen är ansluten och i-tunes synkroniserar med telefonen och man kan importera bilder.
  (I-cloud är fullt och nån bugg gör att jag inte kan komma åt i-cloud och rensa)

  Hur ska jag göra?

  /Mette

 39. Amanda skriver:

  Hej!

  Jag upptäckte för några dagar sedan att ca hälften av alla mina bilder försvunnit, bara sådär. Alla från 2014 utom 3 st. Det var ca 1000 bilder. Jag har en iPhone 6. När jag går in på iCloud ligger där bara de bilder som jag kan se på min telefon. Har bilderna bara gått upp i rök??
  Vet inte vad jag ska göra. Hjälp mig snälla.

 40. Anna skriver:

  Hej! Sonens iPad har legat m sprucket glas länge. Nu ska den lagas och han kommer ej ihåg koden…Finns det någon möjlighet att låsa upp den utan att alla foton och appar försvinner, alltså slippa återställa den då jag förstått att allt raderas? Mvh Anna

 41. Brije skriver:

  Hej! Jag gjorde en säkerhetsuppdatering på min Iphone 5C för 3 dagar sedan. Den säkerhetsuppdateringen som finns på själva mobilen. Kruxet är nu att efter denna uppdatering så försvinner mina meddelanden när jag väl fått de. Så ibland hinner jag inte ens se de/ svara på de innan de försvinner. Ibland kommer inte meddelandena fram alls heller, utan är bara blanka. Jag har provat att starrta om mobiilen utan framgång. Jag har kontaktat min mobiloperatör Comviiq och de kunde inte hitta något nätverksfel som kan förklara detta. Vad har hänt?!

 42. Aniko skriver:

  Hej sen jag gjorde uppdateringen 9.2.3 fungerar inte sms det syns inte och hörs inte när det kommer något ?

  • Brije skriver:

   Vad har du för mobil? För jag har samma problem med min Iphone 5c efter en säkerhetsuppdatering. Mina sms kommer fram ibland med försvinner automatiskt. Så jäkla tråkigt!!! 🙁

  • Madness skriver:

   Nu har det hänt samma för mig .. Uppdaterade 5c och meddelandena var borta, det syns inte när det kommer något och de försvinner direkt ., jag får instruktioner via sms så jag måste ju se dem och ha dem kvar. Fick ni någonsin något svar på vad man kan göra eller är mobilen förstörd för alltid ??

 43. Anna skriver:

  Hej! Jag har glömt lösenordet till min iPad. Tror den var synkroniserad med min iPhone men inte säker (har knappt använt den). Jag kan återställa ipaden med min iPhone, men kommer då mina foton etc försvinna även på iPhonen..?

 44. Sophie skriver:

  Hej! Alla mina anteckningar i telefonen har försvunnit!! Fick panik ett tag, men hittadexdom nu via datorn i hotmailen.
  Men hur får jag tillbaka alla anteckningar till min telefon?
  Jag har fått ett mail
  One or more folders in your mailbox have name conflicts with others or system reserved names.

  Folders with these names can’t be downloaded by your IMAP e-mail program.

  Notes
  Please connect to your mailbox using your Web browser and rename those folders. Once renamed, those folders will be displayed in your IMAP e-mail applikation correctly.
  Vad menas med detta?

 45. Amanda skriver:

  Hej!
  När man har en iMessage konversation med någon så syns det oftast 3 prickar när den andra personen skriver. Det har alltid funkat på min iphone 5 men nu under någon månad kommer det aldrig upp några prickar. Vad kan det bero på? Har iOS 9.3.1 !

  • Jonny skriver:

   Hej Amanda.
   Är dina meddelanden gröna eller blå? Är de blå så är det iMessage och du ska få dina prickar. Grönt är SMS och då ser man inte när den andre skriver.

   Skulle det handla om iMessage och att du trots allt inte få dessa, kan du testa att starta om telefonen, avaktivera och aktivera iMessage under inställningar. Kolla även om det är endast till specifika nummer eller till samtliga som du skickar iMessage till.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 46. Sofia skriver:

  Hej!
  Har en iPhone 5S och skulle gå in på anteckningar. Upptäcker då att alla är borta. Vet att jag inte raderat något eller nollställt.
  Klantigt nog hade jag ingen säkerhetskopia.
  Är det kört att få tillbaka dem? ?

 47. Julia Moselius skriver:

  Hej!

  Går det att överföra en säkerhetskopia av en iphone 5 till en iphone 4?

  Jag har nämligen en säkerhetskopia av en iphone 5 och den ligger på min pc men tyvärr är själva mobilen stulen. Ska nu använda en gammal iphone 4 och vill då få in säkerhetskopian från 5an… Men i itunes så hittar den inte denna säkerhetskopia trots att den ligger på datorn.

  Stort tack för hjälpen!

  • Jonny skriver:

   Hej Julia.

   Den telefon man ska aktivera med hjälp av en tidigare säkerhetskopia, måste ha samma eller nyare version på iOS än vad den som säkerhetskopian kommer ifrån.

   Låt säga att din iPhone 5 hade iOS 9.0.1, då måste även din ”nya” telefon har samma version av iOS eller nyare. Då iPhone 4 inte stödjer iOS 9, kan du inte heller återställa den säkerhetskopian på den.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 48. Lennart skriver:

  Köpte en tjejs gamla iPhone 4s som jag inte lyckas aktivera efter programuppdatering.
  Kommer bara till en ställe där jag skall ange hennes apple-id och lösenord/pin.
  Jag har wifi anslutning på luren och har wifi symbolen uppe i vänstra hörnet.
  Har även testat med iTunes men kommer inte längre då heller.
  Jag kan inte komma i kontakt med förre ägaren och få hennes uppgifter som efterfrågas.
  Hon sa att hon hade fabriksåterställt luren innan hon sålde den och att den därför skulle gå att konfigurera om.
  Vad kan/skall jag göra för att få den aktiverad?

  • Jonny skriver:

   Hej Lennart.

   Då telefonen är knuten till tidigare ägarens Apple ID, behöver hon avaktivera den från sitt konto. Detta kan hon göra via Hitta min iPhone på iCloud.com. Du behöver alltså fortsätta försöka kontakta henne, för du kommer inte att kunna aktivera den utan hennes hjälp.

   Detta aktiveringslås kan du läsa mer om på https://support.apple.com/sv-se/HT201365

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 49. Linnea skriver:

  Om man trycker på radera allt innehåll m.m så kommer det ju upp hello och hej skärmen men om man då loggar in på den blir det som en helt nu iphone då? anteckningar och sånt är borta eller ? snälla hjälp

  • Jonny skriver:

   Hej Linnea.

   Om man väljer att gå till Inställningar-> Allmänt-> Nollställ och väljer Radera allt innehåll och inst, kommer den att vara fabriksåterställd. Allt kommer med andra ord att raderas.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 50. Valter Isander skriver:

  Om man verkligen vill gå tillbaka till en tidigare version av iOS, så finns dessa nånstans på Apples sidor.

 51. Susan skriver:

  Hej,
  Jag har en Iphone 4S, efter uppdateringen av 9.1 går det ej att uppdatera i Appstore
  Den säger att den inte kan ansluta till App Store
  Nu har jag uppdaterat till 9.3.1
  Problemet kvarstår plus att tex Whatsup slutat att fungera för versionen har upphört.
  Dvs jag kan ju inte uppdatera mina Appar i Appstore

  Varför och hur får jag det att fungera igen?

  Vänligen Susan

  • Jonny skriver:

   Hej Susan.

   Det kan vara olika anledningar. Du har inte beskrivit vad du testat för att lösa problemet, så här kommer några förslag.

   1. Fungerar ”vanlig” mobilsurf?
   2. Testa att göra en hård omstart genom att hålla inne Av/På knappen och Hemknappen tills Apple-loggan kommer upp. Släpp sedan båda knapparna.
   3. Kontrollera att datum, tid och tidszon är korrekt inställda. Tryck på Inställningar > Allmänt > Datum och tid. En annan stad i din tidszon kan visas i Tidszon. Detta har ställt till problem för mig tidigare, men löstes genom att jag ställde in rätt tid och plats.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 52. Veronica skriver:

  Hej! Tidigare har jag fått upp min profilbild när jag ska logga in på Facebook på min iPhone 6. Men helt plötsligt försvann den och jag måste skriva koden varje gång….tröttsamt? Vet någon hur man får tillbaka det?

 53. isolde skriver:

  Hej! jag har en Iphone 6 som helt plötsligt stängde av sig här om dagen (den är 1,5 år så har ingen garanti längre). Och när jag försöker starta den kommer den vita skärmen fram med äpplet, men den innan den hinner starta stängs den av igen. Jag har varit inne i en apple butik och de sa åt mig att försöka återställa mobilen via itunes. Då kommer det upp ”error 3194”, jag har försökt åtgärda problemet genom ”hosts” men inget har fungerat. Nu när jag startar mobilen kommer det upp att jag ska ansluta mobilen till itunes för den är i återhämtningsfas men det kommer fortfarande bara upp ”error 3194”.
  Vad ska jag göra? ska jag lämna in den eller eller gå till en Apple-auktoriserad servicepartner?

  • Elisabeth skriver:

   Hej!
   Jag höll på halva natten igår med exakt samma problem. Jag försökte på två olika datorer och ville i första hand välja ”uppdatera” för att ha kvar allt i mobilen. Men det fungerade inte. Idag gjorde jag om samma procedur med knapparna och iTunes men valde istället att återställa mobilen. Nu fungerar det, men allt innehåll är tyvärr borta.
   Jag ringde till Apple support. Du har rätt till kostnadsfri support enligt konsumentlagen. Fick halvdålig hjälp första gången, men andra gången var det ett mer proffsigt bemötande.
   Hoppas att du lyckas!

 54. Camilla Axen skriver:

  Hej! Har en iPhone6. Vet inte om du kan hjälpa mig? För det här är mer om Facebook, jag kan inte längre se om mina vänner är uppe online? Förr så gick jag in på mina vänner och såg en liten grön prick som indikerade på att där pricken var, så va den vännen online. Nu kan jag inte se det längre, vilket är väldigt trist. Det finns en liten rund ikon med två blå figurer i uppe i högra hörnet nu, går jag in där så visas de av mina vänner som nyligen lagt in/gillat något på fb, då är det en liten röd prick precis i deras profilbild. Har jag kommit imot något? Vill ha tillbaka så som jag hade tidigare, den gröna pricken som visar vilka som är online. Hoppas hoppas att du kan hjälpa mig,för ingen annan kan. Jag har nog varit inne och tittat på det mesta på fb, men har ingen aning om vad som har hänt? Tack på förhand:)

  • Jonny skriver:

   Hej Camilla.

   Ledsen för sent svar.

   Det tycks vara så att Facebook tagit bort den funktionen. Läser man recensionerna på App Store, är det fler som upplever samma problem.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 55. Kim skriver:

  Hej! Det här verkar vara en superbra sida!! Det är nämligen så att jag inte kan komma in på gam center! Varje gång jag föröker komma in så fryser bilden och det bli bara vitt! Jag har försökt även gå in på inställningar och försökt logga ut eller något? Men då fryser fet bara då också? Herregud vad ska jag Göra?? Jag vill spela spel med mina kompisar men nej här får jag sitta och kolla på när de spelar!! Det är super trångt!
  Har även testat stängt av den men det funka ej…
  Snälla hjälp mig!!
  /kim

  • Jonny skriver:

   Hej.

   Det du beskriver låter som den bugg som kom med iOS 9, men ska vara åtgärdad i nuvarande versioner av iOS. Har du kontrollerat vilken version av iOS du har? Du hittar informationen under Inställningar->Allmänt->Om på din telefon.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 56. Josefin skriver:

  Hej! Min iPhone 6 gick totalt sönder och fungerade inte alls så jag skaffade en iPhone 6s. Nu när jag har fått den och använt den i ungefär en vecka så börjar jag sakna mina gamla bilder. (Hade nästan 7000 bilder) hur gör jag för att få tillbaka dom?

  • Jonny skriver:

   Hej Josefin.
   Om du återställde din säkerhetskopia från din tidigare telefon, borde bilderna finnas med. Det man ska tänka på är att om man använder iCloud Säkerhetskopia, kan det ta en stund att ladda ner alla bilderna och det sker endast när du är ansluten till ett trådlöst nätverk.

   Känner du att inget händer, kan man göra om allt ihop. Om jag ska kunna hjälpa dig, behöver du vara mer detaljerat om hur du gjorde när du aktiverade din nya iPhone. Har din nya iPhone 6s samma lagringsutrymme som din tidigare telefon o.s.v.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 57. Amanda skriver:

  Hej jag undrar hur jag ska göra med min iphone 5s

  Den har varit sönder alltså hela displayen/skärmen gick av och så gick jag och skulle fixa den .

  Manen som jobbade där har fixat den men problemet är nu att jag kan inte använda den eftersom att han har gett sin icloud och även sin lösenord.
  och nu kan jag inte använda min mobil.
  Hur och Vad kan jag göra för att låsa upp icloud som jag inte ens känner till?

  • Jonny skriver:

   Hej Amanda.

   Du bör först om främst kontakta han som gjorde arbetet, vars iCloud-konto som nu låser din iPhone och be honom om hjälp. Han behöver bara logga in med sitt konto på iCloud.com och radera telefonen från hans konto. Alltså behöver du inte vara med fysiskt.

   Annars är det nog endast Apple som kan hjälpa dig, men det kan bli krångligt.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 58. Nick skriver:

  Hej. Grym sida.
  När jag försöker skicka mms visas ej bilden ordentligt och när jag skickar den kommer bara en grön ”pratbubbla ” i konversationsfältet. När man skickar sms går Det inte stt skicka ibland och många sms som
  Skickas till mig ” försvinner ” och kommer aldrig fram . Appar beter sig konstigt oxå . Vad kan tänkas vara fel och hur kan detta åtgärdas?

  • Jonny skriver:

   Hej och tack! 🙂

   Har haft lite påskledigt och därav mitt sena svar.

   Kan man utesluta iMessage och det är SMS/MMS som är problem? Nu framgår det inte vilken version av iOS du använder, men se till att du har senaste versionen eller åtminstone någon av de senaste installerad. Om du har detta och fortfarande har problem, bör du anteckna tidpunkter och nummer som du skickar eller ta emot ifrån. Kontakta sen din operatör och de kan se vad som går fel. Då kan man se ifall det är något fel på trafiken eller om det ligger i din telefon. Ibland händer det att telefoner kvitterar ett meddelande som mottaget, men sen visas det inte. Om telefonen kvitterat ett meddelande, skickas det inte om, utan räknas som levererat.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 59. Linda Gustafsson skriver:

  Hej!
  När jag skulle skicka iväg ett sms o sökte på namnet,såg jag en massa kontakter jag absolut inte känner. Som andras kontaktlistor synkats med mig. Det är som sagt inga namn el nr jag el min dotter känner till. Jätteobehagligt.
  Hoppas att du kan ha en förklaring o lösning! För va mer kan ha ”delats” fr mig t,ex utan att jag har en aning?!
  Mång hälsningar
  Linda!
  PS,jag har en iPhone 6.

 60. Lydia skriver:

  Hej! Jag har en iPhone 6.
  Jag hade av olyckshändelse råkat radera en uppdatering tror det va sista veritionen av ios8 och när jag skulle ladda ner till iOS står det bara i liknande med ”misslyckat” och jag har testat ett bra tag nu och det går inte!!

  • Jonny skriver:

   Hej Lydia.
   Vad står det på din telefon? Kommer du in och kan använda den som vanligt?

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Lydia skriver:

    Ja absolut kan använda den helt normalt kände bara att jag vill kunna uppdatera min mobil så att den inte stannar

    • Jonny skriver:

     Hej Lydia.
     För att kunna hjälpa, behöver jag lite mer information.
     Är det i telefonen eller via iTunes som du försöker hämta uppdateringen? Om det är via iTunes, har du testat att uppdatera iTunes till senaste versionen?
     Står det något felmeddelande och i så fall vad står i detta?

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

   • Lydia skriver:

    Ja absolut kan använda den helt normalt kände bara att jag vill kunna uppdatera min mobil så att den inte stannar hahaha

 61. Gösta skriver:

  Hallå..
  Min iPhone 5 s beter sig konstigt och iCloud går igång (Trotts att jag stängt av o allt) Efter säkerhetskontroll på Google kontot så hade jag flera gamla gmail kvar osv…Misstänkt aktivitet att någon annan använder min info o kan kolla min iPhone mm.Min särbo står som ägare på iphonen och vill inte att jag ska registrera den i mitt namn.
  Nu är det rörigt o hon ifrågasätter om jag jobbar hela dagarna vart jag varit o vem o varför jag är vän med den på Facebook mm…Vill inte tro att hon har koll på allt jag gör,-hur kollar jag vem som har tillgång till min iPhone via iTunes mm..Vill inte polisanmäla förrens det kan dokumenteras.

 62. Sandra skriver:

  Hej! Jag brukade synkronisera min iphone med itunes på min jobbdator tidigare. Nu är jag föräldraledig och har inte synkroniserat eller säkerhetskopierat min iphone sedan i höstas.Jag har en dator här hemma som min man tidigare synkroniserat sin iphone med. Kan jag använda itunes på den här datorn, eller finns det risk att den synkroniserar med fel apple id (min mans gamla) och att alla mina bilder försvinner från telefonen? Kan man ”nollställa” itunes på en pc? Vad händer om jag tar bort programmet från datorn och installerar itunes på nytt?
  Tusen tack på förhand!

  • Jonny skriver:

   Hej Sandra.
   Det finns en risk att med att synkronisera med ett iTunes som redan är knutet till ett annat Apple-ID, men det går att lösa.
   Man behöver logga ut det konto som redan är associerat med iTunes idag. Sen logga man in med sitt egna och auktoriserar datorn. Det är en del saker, men det blir lättare ifall man bollar frågorna via meddelanden på Facebook. Du hittar iPhonesajten på FB och där kan du skicka meddelanden direkt, så kan jag guida dig.
   Nu är det dags att sova, men kontakt mig gärna den vägen under morgondagen.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 63. Elena skriver:

  Hej!
  Jag har precis köpt en iPhone 6s, min gamla var en 4s (som inte fungerar alls). När jag först startade mobilen så gjorde jag det med ”en ny iphone”, jag insåg att alla mina gamla bilder och kontakter var kvar vilket var bra. Men sedan så kom något upp och mina bilder försvann, jag antog då att jag skickat alla bilder till iCloud, problemet är att när jag loggade in så insåg jag att endast 20 bilder hade överförts. Var är resten och vad ska jag göra för att få tillbaka alla de bilder?

 64. Valter Isander skriver:

  En liten chans kvar:
  Om du har en annan iOS-enhet, iPad e dyl som är synkad mot samma konto, kan den vara uppdaterad tidigare med dina Anteckningar. Dvs de kan finnas kvar i den.

  Starta den. Stäng av dess wifi och mobildata. Starta Anteckningar. Läs.
  När du sätter på wifi igen, försvinner de dock (synkas bort).
  Nu hade du tydligen inte iCloud igång då, så då går det ju inte. Men för nån annan kanske bra att veta.

  Och Anteckningar kan ju sparas lokalt, t ex skicka ut som ett mail till dig själv (som åker iväg först när du sätter på wifi…).

  Så funkar det på min iPhone/iPad/iCloud iallafall.
  Valter

 65. Alexandra skriver:

  Hej!

  Jag hade typ 52 anteckningar och skrev en till lång som jag sedan bad min mamma att läsa. Jag hade strömsparläge på så skärmen släcktes. Då tryckte hon bara på skärmen någonstans och då tryckte hon på papperskorgen av misstag. Allt började lagga och det ända som jag kunde göra var att låsa mobilen. Jag gjorde det och låste sedan upp den och då helt plötsligt var ALLA anteckningar borta och mappen senast raderade fanns inte alls! Hade inte det där med iCloud på då så vet inte hur eller vad jag ska göra…är helt förkrossad av allt material som fanns där…:( Startade om mobilen 2 gånger men det kom inte tillbaka!!! Kan man rädda det på något som helst sätt??????

  Tack på förhand Med vänlig Hälsning
  Alexandra

  • Jonny skriver:

   Hej Alexandra.
   Har de inte kommit tillbaka, så är de borta från mobilen. Du kan logga in med ditt Apple-ID på http://www.icloud.com och se om de finns kvar där, då det är sista utvägen. Annars är det ifall du har någon äldre säkerhetskopia, som du kan återställa till och få tillbaka de anteckningar som finns med i den.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 66. LarsOla skriver:

  Ahh blir galen!
  Har köpt en ny iPhone 6s för att ersätta min gamla iPhone 4. Säkerhetskopierade allt på 4’an för att kunna återskapa på 6’an.
  När jag kopplar in den nya 6an säger iTunes att min nya enhet behöver den senaste versionen av iTunes, trots att jag precis uppdaterat till senaste version på min Mac.
  Någon som har den blekaste aning om vad jag kan göra?? Blir galen, testade allt under kvällen igår. Utan att iTunes kopplar till 6’an kommer jag ju inte kunna återskapa?

  Tusen tack på förhand för hjälp!

 67. Gunilla Eriksson skriver:

  Jag har en iPhone 4 S där jag har ios 6 kvar. Uppgraderade inte till ios 7 då jag inte tyckte om den, men skulle behöva göra det nu för att kunna använda alla funktioner. Hur ska jag göra för att få in det, är bara 9 som kommer upp. Har uppgraderat min iPhone 4 på samma dator tidigare

  • Jonny skriver:

   Hej Gunilla.

   Man kan endast uppdatera till den version som just nu är signerad och det är iOS 9.2.1 som gäller. Det går inte installera någon äldre version av iOS.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Valter Isander skriver:

    4 går inte att uppdatera till 9.

   • Gunilla Eriksson skriver:

    Jag laddade ner ios 7 på min iPhone 4 Borde det inte gå att få fram det igen på datan då ?

    • Jonny skriver:

     Hej.
     Det är inte samma programvara till iPhone 4 och iPhone 4s. Även om du skulle hitta en installationsfil (IPSW) med iOS 7 och kan installera den, så kommer du inte kunna aktivera telefonen igen. Detta då Apple slutat signera den versionen. Alltså får du en obrukbar telefon.

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

   • Gunilla Eriksson skriver:

    Hej igen. Nu har jag köpt en iPhone 6 och har säkerhetskopierat min iPhone 4 S
    Måste jag uppdatera till ios 9 innan jag sätter i simkortet och för över allt till den nya eller finns det redan på den??

    • Jonny skriver:

     Hej Gunilla.
     Din nya iPhone ska ha samma programvara eller nyare för att du ska kunna återställa den med din säkerhetskopia från di iPhone 4s. Din iPhone 6 bör redan ha iOS 9 eller senare. Får du felmeddelande om att det inte går, bör du uppdatera din iPhone 6 och försöka igen.

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

     • Gunilla Eriksson skriver:

      Tack för svar. Men om jag gör som du säger och uppdaterar, försvinner inte alla bilder och allt annat då även om det är säkerhetskopierat ??

     • Jonny skriver:

      Hej Gunilla.

      Du skriver tidigare att du redan säkerhetskopierat din iPhone 4s och står i begrepp att aktivera din nya iPhone 6. Om du gjort detta och aktiverar din nya iPhone 6 och får ett felmeddelande likt ”din iCloud-säkerhetskopia kräver en iOS-uppdatering eller att din iTunes-säkerhetskopia inte kunde återskapas eftersom programvaran är för gammal.”

      Om detta kommer under aktivering av din nya iPhone, behöver man uppdatera den nya. Läs mer om detta på https://support.apple.com/sv-se/HT203434

      Om du har säkehetskopierat din iPhone 4s, så har du inget att oroa dig för. Den säkerhetskopian finns ju fortfarande kvar och kan läggas in igen.

      Hoppas att detta gjorde saken klarare för dig.

      Med vänlig hälsning,
      Jonny

     • Gunilla Eriksson skriver:

      Nu får jag spader snart. Vart kan man vända sig för att få hjälp ??
      Jag har följt anvisningarna på länken som ni gett mig men det fungerar inte iaf
      Vad gör jag för fel? Har fått igång min nya iPhone 6 men inga bilder eller kontakter har förts över trots att det är sparat i icloud Går det att nollställa den på nåt sätt
      Är det bättre att jag uppdaterar min iPhone 4 S innan ??
      Skulle vara glad över support om det är möjligt

 68. Lena johansen skriver:

  Hej
  Jag fick min nya 6s i går. Ska byta från iphone 5s. När jag ska återskapa från iCloud med säkerhetskopia , så kan jag endast välja gamla kopior, de nyaste är gråmarkeradd och det står under att de kräver senaste iOS uppdateringen som då inte verkar finnas på min 6s. Hur gör jag för att komma igång då? Kan man välja att först återskapa den från oktober och sedan ladda ned senaste iOS uppdateringen. För att sedan hämta sista säkerhetskopian ?

  Fick lite panik nu när jag har satt i nya sim-kortet från telia, för nu funkar ju inte mitt gamla i den gamla telefonen. Därför hoppas jag på snabbt svar!

  • Jonny skriver:

   Hej Lena.
   Du är lite på rätt spår. Men du kan välja att aktivera din iPhone 6s som en ny iPhone och sen uppdatera den. När den är uppdaterad, väljer du att återställa den på nytt. När du sen aktiverar den igen, kan du välja den senaste säkerhetskopian.

   Du hade en nyare version av iOS på din iPhone 5s och det måste vara samma version på den nya enheten eller nyare.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 69. Michal skriver:

  Min iCloud bara står och snurrar..står uppgraderar hela tiden.
  Och iochmed de kan kan jag inte kära nya uppdateringar. Någon som har en lösning
  Tackar på förhand

 70. Wilma skriver:

  Hej jag har skrivit en lång text på min iPad på anteckningar. När jag var helt klar med den så skulle jag bara radera en annan gammal anteckning. Sedan så kom det upp typ att jag skulle uppdatera anteckningar och så gjorde den det mesans jag var inne på appen. Och sedan var min långa text bara helt borta. Har kollat på senast raderade men finns inte där. Hur kan man få tillbaka den?. Hade tyvärr inte på iCloud just då men satte på det direkt efter.

  • Jonny skriver:

   Hej Wilma.

   Om man går in på Anteckningar och sina mappar där, så finns det en som heter ”Senast raderade”. Finns det ingen där, så är det nog så att du inte kommer att få tillbaka din anteckning.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 71. Jonas skriver:

  Hej! Min tjej har fått problem med sin Iphone 5 och vi får inte till att fixa det på egen hand. Telefonen har fastnat i recovery mode tror jag, dvs den visar laddsladden och itunes-loggan på mobilskärmen och efter att vi satt i den i datorn och så får vi alternativ att leta uppdatering eller återställa, och vi har försökt återställa den utan resultat. Vi får då upp rutan som säger ( Iphone-enheten kunde inte återställas. Den här enheten kan inte använda det begärda bygget ) Vi kan då välja MER INFORMATION eller OK. När vi trycker på (mer information) så kommer det en länk till Apple där det står ( Fel 3194, fel 17 eller meddelandet ”Den här enheten passar inte med önskad struktur” ) Går det här att lösa eller har mobilen helt enkelt stämplat ut nu? Hoppas få svar så man förstår. Mvh / Jonas

  • Jonny skriver:

   Hej Jonas.

   Det kan hjälpa att sätta telefonen i DFU-läge, vilket har löst många problem med iPhone och iPad.

   Innan man sätter telefonen i DFU-läge, skall man alltid se till att ha senaste versionen av iTunes installerat på datorn.

   Hur man sätter en iPhone i DFU-läge.
   1. Anslut telefonen till iTunes och stäng därefter av telefonen.

   2. Håll nere på/av-knappen i ca tre sekunder, tills Apple-loggan kommer upp. Håll sedan nere hemknappen tillsammans med på/av-knappen och då utan att först släppa på/av-knappen i 10 sekunder. Släpp på/av-knappen men fortsätt hålla nere hemknappen i ytterligare 5–10 sekunder. Släpp hemknappen när iTunes meddelar att den har hittat en enhet i återhämtningsläge.

   3. Återställ enheten med iTunes.

   Återkom gärna med resultatet.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 72. emil skriver:

  Hej jag har lämnat in min mobil på lagning , jag har fått ett kostnads förslag för att de skulle laga skärmen , jag undrar om jag kommer få tillbaka samma mobil eller om dom ger mig en helt ny ? Tänkte mest på alla bilder osv om de skulle försvinna

  • Jonny skriver:

   Hej Emil.
   Ursäkta mitt sena svar.

   Det bästa vore att kontakta serviceverkstaden och höra. I vissa fall så byter de skärmen och du får tillbaka samma telefon och i andra fall får man en utbytesenhet. Det beror lite på vart man lämnar in den.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • emil skriver:

    hej igen , har nu fått tillbaka mobilen och som ja misstänkte fanna inget kvar . nu är det så att ja inte hade gjort nån säkerhets kopiering innan inläming vilket jag vet var dumt , nu undrar ja finns de på något sätt möjlighet att få tillbaka bilderna 🙁

    • Jonny skriver:

     Hej Emil.

     Du har ingen gammal säkerhetskopia på datorn eller iCloud?
     Annars är din enda chans att du haft Bildström aktiverat och kan på så sätt få tillbaka de 1000 senast tagna bilderna.
     Detta aktiverar du under Inställningar->iCloud på din telefon.

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

    • Valter Isander skriver:

     Om du lyckas låna en gammal 4 eller liknande, kanske en tanke.

 73. Jannica skriver:

  Hej,

  Jag har en ny 5s och har försökt kopiera över mina sms från den gamla (vanliga iPhone 5) men dom kommer inte med, vad gör jag för fel? Jag har säkerhetskopierat innan jag stoppade i och aktiverade iCloud på den nya.. Måste jag göra om allting? Jag valde ”återställa från iCloud” när jag startade den nya?

 74. Christian skriver:

  Hej!

  Jag har nyligen köpt en Iphone6, och har nu problem med utskrifter från telefonen. Tidigare hade jag en Iphone4s och hade då inga problem med trådlösa utskrifter. Jag har även kvar min ipad som också fungerar att skriva ut från.
  Den nya telefonen är uppkopplad mot samma nätverk som skrivaren och telefonen hittar skrivaren när man ska skriva ut, men får sedan inte kontakt med skrivaren i utskriftsmomentet.

  Någon som varit med om liknande problem, eller vet vad som skulle kunna vara fel?

 75. Valter Isander skriver:

  Jag har 40 Gb ledigt på mitt iCloud, men ändå rapporterar den Otillräckligt med utrymme. Buggigt.

 76. Uffe skriver:

  Hej!

  Jag håller på att bli tokig på sambons iPhone 6 eller snarare med iCloud.
  När vi försöker säkerhetskopiera telefonen så säger den att det inte finns plats att göra detta. Detta trots att jag har raderat föregående kopian och vill nu göra om hela proceduren.
  Loggar jag in via macen på iCloud så visar den där att det finns 3-4gb sparat på iCloud.
  Går det att radera detta så jag kan göra en ny kopia?

  //Uffe

 77. Magnus skriver:

  Hej
  När jag skall ringa så kommer bara mina kontakter fram. Jag kommer inte åt siffror.
  Listen som skall vara nertill är borta.
  Jag har inga val. Hur får jag den tillbaka?
  Det är en ny iPhone 6

 78. Ludvig W. skriver:

  Hej!

  Jag har en iPhone 5S. Av okänd anledning kan jag inte längre söka i mina kontakter, detta trots att alla kontakter finns kvar.

  Jag är noga med att uppdatera samtliga program och operativsystem och mina kontakter synkas med mitt Gmail-konto.

  Jag har sökt information på nätet men hittar inget som kan vägleda mig i hur jag åtgärdar detta problem. Finns det någon här som jag vägleda mig i hur jah ska gå tillväga?

  Jag skulle vara mycket tacksam!

  Mvh, Ludvig

  • Jonny skriver:

   Hej Ludvig.

   Ikväll har Apple släppt iOS 9.2 som ska rätta till detta problem.
   ”Åtgärdar ett problem som kunde leda till att en sökning i Kontakter inte gav några träffar.”

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 79. Valter Isander skriver:

  Mitt intryck är att det är svårt att få till detta, utan att logga ut från kontot på iCloud, dvs stänga av Hitta min iPhone. Det är ju ett stöldskydd.

  Men kontakta Apple, de är naturligtvis bekanta med detta.

 80. Lena skriver:

  Hjälp! Köpte en iphone 6 begangnad och när jag väl slår på mobilen har den som ägt den innan inte loggat ut sig från icloud! Hur gör jag för att få bort hennes konto från den mobilen utan att ange hennes kod?!

  Testat att nollställa telefonen men det funkade inte.

 81. Valter Isander skriver:

  Likar mitt. iPhone 6.
  Efter uppdatering blev sökning fel, dålig.
  Successivt har det blivit bra. Kanske tar det tid att indexera hela tellen, den söker ju djupt in i filer också.

  Prova allmän sökning i hela telefonen, dvs på hemskärmen: drag ner, skriv ett ord, sök. Min hittar då inne i mail, kontakter, anteckningar etc etc. Och appar! (Men det har blivit sämre tycker jag).

 82. Patrik skriver:

  Hej! Jag har en Iphone 5 med senaste uppdateringen (version 9.1) jag kan nu inte söka efter kontakter när jag går till telefon>sök. Alla mina kontakter finns kvar och jag kan ringa dom, och allt det. Men jag kan inte söka efter kontakter direkt om jag tex ska skriva: P för att få fram Pappa står det bara: inga kontakter hittades. Smått irriterande. Men hittar dock kontakter när jag tex ska skriva meddelande.

 83. Jessica skriver:

  Hej!
  Jag har en iPhone 6 och senaste iOS uppdateringen. När jag går in i kontakter ser jag alla kontakter och kan ”bläddra” men när jag ska söka efter kontakter står det att personen inte finns, men när jag bläddrar finns den. Har testat med jättemånga namn, det har funkat att söka innan.
  Hjälp!

  Med vänlig hälsning,
  Jessica

 84. Petra skriver:

  När jag går in i kontakter på min Iphone6 så kan jag inte längre söka efter kontakter.
  Står bara att dom inte hittas…?…

 85. Viktor skriver:

  Hej, varför kan jag inte uppdatera 9.1? Jag har minne för att kunna ladda hem de, jag har wi-fi och jag har även laddaren inkopplad! Börjar bli less./ Viktor

 86. Sandra skriver:

  Hej!

  jag läste nyss att sms sparas på telefonen även fast man raderat dom. Vet du om det raderas permant om jag nollställer telefonen ?
  Mvh

  • Jonny skriver:

   Hej Sandra.
   De raderas, men med rätt utrustning kan de eventuellt återskapas. Det finns företag som arbetar med att återskapa raderad data, men det är mycket dyrt.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 87. Ulle skriver:

  Den 14/10 gjorde jag en uppdatering till IOS 9.0.2 på min mobil. I och med uppdateringen försvann ALLA mina anteckningar, vilket var mindre bra då viktiga bokningsnummer och adresser bara försvann. Har varit i kontakt med Apple-support, men det verkar kört att någonsin få tillbaka dem Om de inte kommer med en ny uppdatering som gör att de kan komma tillbaka. Min backup som jag hade sedan i somras som vi hittade och tänkte återställa till, försvann med när jag tänkte nollställa mobilen och göra backup. De båda trevliga supporterkillarna jag varit i kontakt med kunde inte hjälpa mig, kan du hjälpa mig att lösa problemet?

  • Jonny skriver:

   Hej Ulle.

   Det är inte så mycket information att gå på, men har du haft dem synkroniserade med iCloud? Isf kan du se dem genom att logga in på http://www.icloud.com.

   Nu ska man inte behöva bli av med sina anteckningar för att man uppdaterar telefonen. Det enda jag kan rekommendera är att aktivera synkronisering med iCloud (om inte detta är gjort) och säkerhetskopiera oftare.

   Det finns program för att återställa raderad information, men med varierande kvalité. Ta en titt på http://www.leawo.com/ios-data-recovery/ Kanske det kan vara till hjälp. Googla gärna runt och se ifall du hittar något bättre och kanske ett som är gratis.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 88. Valter skriver:

  Öppna fora är till för att visa andra hur man löste sitt problem. Exakt! Samma våglängd.

 89. Valter skriver:

  Öppna fora är till för att visa andra hur man löste sitt problem. Exakt! Samma våglängd ?

 90. Valter skriver:

  Många leverantörer biter sig själva i svansen, förminskar telefonsupport, långa väntetider, hänvisar till FAQ, men mina tre samtal med Apple Support har besvarats (de ringer upp) inom en minut (!!). Andra har tider på 13-19-28 minuter… och ofta inte lösning på frågan, dvs jag blir ändå kopplad vidare till en expert.
  Nöjda kunder ger stor försäljning…

 91. Valter skriver:

  Lösningen kom efter samtal nr två med Apple Support. Jag skulle bocka av något, och Bilder var ju stort, och dem har jag i annan backup/moln.
  Då blev det ok, kopian gick igenom.

  Verkar osannolikt att jag måste radera den gamla backuppen, eftersom funktionen adderar det som är nytt. Men visst – svårt att kolla alla detaljer automatiskt, dvs jag har tidigare först raderat den gamla kopian, sedan ny backup.

  Och det gäller att få Kontakt med rätt person, i detta fall Senior Adviser.

  Tack för ditt deltagande!

  • Jonny skriver:

   Härligt att det löste sig för dig!
   Denna typen av lösningar är alltid bra att känna till och dela med sig av.

   Tack själv för att du postade lösningen. 🙂

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 92. Valter skriver:

  Jag har iPhone 6 med iOS 9.0.2
  128 Gb minne. iCloud 50 Gb, varav 25 Gb lediga.

  Den vägrar att säkerhetskopiera till iCloud. Säger för litet tillgängligt minne i iCloud…

  Kan jag stänga av t ex säkerhetskopiering av bilder och videos? Dessa har jag i datorn och i andra moln.

  Totalt använt minne i telefonen visas ca 75 Gbyte.

  Apple påstår att jag måste radera bilder/video, eller uppgradera iCloud eller säkerhetskopiera till iTunes på min dator. Är det sant? Kan jag inte stänga av säkerhetskopiering av bilderna (rullen) till mitt iCloud?

 93. Adam skriver:

  Jag uppdaterade min iPhone 5S från iOS 7 till iOS 9.0.2. Innan detta säkerhetskopierade jag telefonen (inklusive bilder) och den blev 6,9gb stor. Nu, efter uppdateringen till iOS 9.0.2 står det att den säkerhetskopian är 0kb stor. Jag har tagit bort alla videos i telefonen EFTER att jag säkerhetskopierat, och dessa vill jag nu ha tillbaka genom att hämta hem den gamla säkerhetskopian. Men då den påstår sig vara 0kb stor helt plötsligt vet jag inte vad jag ska göra??

 94. Susanne skriver:

  Hej,
  Jag har valt att visa mina fb kontakter i min ipfhone 5s MEN av någon anledning syns kanske bara 10% av dessa. Även om jag bara väljer att visa fb kontakter dvs bör vara helt utan krock av andra kontaktlistor) så syns bara dessa ca 10%. Vad är fel? Tack på förhand!

  • Jonny skriver:

   Hej Susanne.

   Mycket handlar om vad din kontakter har val att dela med sig och en del har ingen kontaktinformation angiven på FB.

   Det kan vara anledningen. Du kan göra stickprov och kolla deras kontaktinformation på FB. Har de ingen, så kan det vara förklaringen.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 95. jennie skriver:

  hej!
  har problem med att mail från hotmail inte hämtas ned i apples mail-app. Mejlen finns om man loggar in via safari och det står hämtar hem meddelande 1 av… men helt plötsligt går det över till uppdaterad nyss men mejlen hämtas inte hem. har andra konton kopplade där mejlen hämtas hem utan problem. Har inte ändrat någon inställning och har testat ta bort kontot och sedan lagt till det igen. Någon ide om vad som kan ha hänt?

  • Jonny skriver:

   Hej Jennie.

   Tycker du redan har testat det man brukar göra till en början. Frågan är vart problemet ligger. Testa att lägga upp ditt konto på en annan telefon eller dator. Fungerar det där, så är det något med din telefon. Annars är det problem med Hotmail.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 96. Emelie skriver:

  Hej,

  I min app ”anteckningar” har det två ggr dykt upp anteckningar som inte är gjorda av mig. Min iPhone 5 blev stulen förra sommaren och då bytte jag lösenord på mitt apple-ID samt spärrade telefonen. Men uppenbarligen verkar jag kunna se någon annans anteckningar (har ingen aning om det även funkar omvänt). Hursom så känns det väldigt obehagligt, vad skall jag göra? Har en 5s idag.

 97. Maja skriver:

  Hej, jag nollställde min iPhone helt och tänkte inte på att mina anteckningar skulle försvinna. Då jag hade gjort en superviktig uppsatts så jag undrar hur jag kan få tillbaka dessa anteckningar ???????

  • Jonny skriver:

   Hej Maja.

   Om du har gjort en säkerhetskopia efter att du skrivit dina anteckningar, så finns de kvar och kan återställas. Du kan även logga in på http://www.icloud.com och se ifall du synkroniserat dem dit.

   Finns ingen säkerhetskopia och inget finns på iCloud, är tyvärr dina anteckningar förlorade.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Ulle skriver:

    Anteckningarna kan du glömma!!
    Har samma problem , viktiga anteckningar försvann i och med uppdateringen till IOS 9.0.2.
    Har varit i kontakt med support ett par gånger och de säger att det finns inget i nuläget att göra…..
    De går inte att hitta eller återställa!
    (kanske om det kommer en ny uppdatering som fixar till det hela i framtiden, men vem vet om det kommer en sådan?)

    Jag är lika desperat som du Maja!
    Med vänliga hälsningar Ulle

 98. Tyra skriver:

  Hej, jag har en iPhone 4s och min syster har iPhone 6. När jag smsar till någon i min kontakt som inte är min syster så får hon de meddelandena ändå och när hon skriver till den jag tidigare skrev till så ser det ut som att det är jag som skrivit de medelanden hon has skickat för både den andra jag smsar med och för mig…. Det käns som om min och min systers mobil är sammanlänkade på något vis.
  Tycker inte det är jätte kul att min (lilla) syster kan läsa mina konvisationer… Hjälp mvh Tyra

  • Jonny skriver:

   Hej Tyra.

   Först och främst så ska ni inte använda samma Apple-ID, om så är fallet. Detta är oftast anledningen till att andra i familjen får del av meddelande och FaceTime-samtal.

   Kolla under Inställningar->Meddelanden. Där kan man se vilka nummer som är kopplade till ditt Apple-ID. Kolla både ”Skicka och ta emot” och SMS-Koppling. Där kan hennes enhet vara ansluten. Kontrollera detta på både din och din systers telefon.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 99. Jan Johnsen skriver:

  Why does Apple give us all this troubles when the make their updates!? 🙁

  I updated my iP-5 to iOS9 yesterday – and can no longer copy my pictures from the albums into a mail:-(

  Someone who knows how!?

  Greetings from Narvik/Norway

 100. Annelie Säfström skriver:

  Hej!
  Jag har bytt till iPhone 6 hade i en 5s innan.när jag får sms så skickas det även till min gamla iPhone fast det inte finns ett simkort i den. Varför blir det så?
  Mvh Annelie

  • Jonny skriver:

   Hej Annelie.

   Om man fortfarande är inloggad med sitt Apple-ID på den gamla enheten, kommer iMessage och sms även till den. iMessage behöver endast ha en uppkoppling och sms skickas från din nya till den gamla ifall den är i närheten. Det krävs alltså inte något simkort.

   Om du går in under Inställningar->Meddelanden på din gamla iPhone, kan du stänga av iMessage. På din iPhone 6 går du till samma ställe, men där stänger du av SMS-koppling till din gamla iPhone. Efter det kommer inga meddelanden att skickas till din gamla enhet.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 101. Jessica skriver:

  Hej. Där har inte kommit någon länk.
  Med vänlig hälsning, Jessica

 102. Jessica skriver:

  Hej! Jag uppdaterade min IPhone 5s med den nya iOS 9 men efter jag gjorde det så kommer man inte in på Gamecenter utan den bara hänger sig och blir helt vit. Är de någon fler som har samma problem med det mer än jag och min sambo samt dottern? Hur skall man göra för att få igång den igen?
  Med vänlig hälsning, Jessica

 103. Daniel skriver:

  Hej! Min dotter fick en begagnad iphone 4 s i julklapp förra året av mågen.
  Hon har nu uppdaterat telefonen men det går inte längre att logga in med hennes ID och lösen.
  Vad kan vara fel?
  Iphonen köptes ny av mågen.

  Mvh Daniel

 104. Madelene skriver:

  Hej! jag har en nuvarande 4s, efter att jag återställt mobilen så måste jag ange det apple-id som användes när iphonen konfiguerades, och eftersom att mobilen är begnagnad kan jag ej få tag i gamla ägaren så hur ska jag göra nu för att starta mobilen?

  • Jonny skriver:

   Hej Madelene.
   Tidigare ägare har haft Hitta min iPhone aktiverat och det är anledningen till att du inte kommer vidare. Den tidigare ägaren behöver logga in på iCloud.com och ta bort kopplingen mellan enheten och hans/hennes konto.

   Efter som du skriver att du inte kan nå den tidigare ägaren, kommer du inte att komma vidare. Min rekommendation är att kontakta Apple och se vad man kan göra. Förmodligen inget, men det skadar inte satt prova. Du får gärna återkomma med resultatet.

   Trevlig Helg!

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 105. Mona skriver:

  Hej, hur kan jag gå tillbaka i sms meddelanden?
  Mvh

 106. Nathalie skriver:

  Hej, min iphone har helt plötsligt slutat att överföra bilder till min iCloud trotts att jag är ansluten till wifi.
  Det står bara ” 1060 objekt att överföra” och på inställningar är det ikryssat ”iCloud-bildbibliotek” och varje gång man går in i inställningar och iCloud -> bilder, så börjar den överföra men avbryter direkt. Vad kan vara fel?

 107. elin skriver:

  Hej jag lämnade in min iphone 6 i torsdags för att min spruckna skärm skulle bli lagad. Strax efter jag lämnat in mobilen fick jag genast panik eftersom jag inte säkerhetskopierat den. Jag fick reda på att min mobil kommer bli helt återställd eftersom dom byter ut den. Jag har kollat på icloud.com, mina kontakter hade sparats men inte mina bilder. Jag undrar om det finns något jag kan göra för att få tillbaka mina bilder.

  • Jonny skriver:

   Hej. Enda sättet är egentligen ifall du har en gammal säkerhetskopia. Då kan du återställa till den och åtminstone få tillbaka bilder som tagits fram till den säkerhetskopia gjordes.

   Kolla med serviceverkstaden som du skickade den till, ifall de kan skicka tillbaka den för säkerhetskopiering eller om de på något annat sätt kan vara behjälpliga.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 108. Martin Svensson skriver:

  Hej!

  Jag har en fråga; min frus iphone6 drabbades av en fuktskada förra veckan. Jag lämnade in den för sanering hos en mobilreparatör. Efter det ser den ut att fungera men vi fastnar vid frasen: iphone kräver din lösenkod efter omstart. Den skärmkod som vi vet att telefonen haft tidigare fungerar ej. Vi har ej någon back-up av telefonens ca 3000 sommarbilder och därför vill vi ej göra en fabriksåterställning. Telefonen är endast tre månader gammal. Finns det något sätt att komma in i telefonen utan att återställa den till fabriksvärden och därigenom förlora alla bilder?

  Mvh Martin

  • Jonny skriver:

   Hej Martin.
   Tyvärr så finns det inget sätt att kringgå detta, utan man måste ha koden. Förmodligen har något inträffat och att den därför kanske misstolkar era knapptryckningar. Om ni har iCloud Bildström aktiverat på telefonen, finns det en chans att ni kan se och hämta hem bilderna från http://www.icloud.com. I iCloud Bildström sparas de senaste 1000 bildera.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 109. Sven skriver:

  Hej
  Två frågor: Var någonstans bland alla mappar och filer kan jag hitta Iphones säkerhetskopior, dvs om de inte är överskrivna?
  och
  varför får jag promptar om att jag ska ”Logga in på Itunes Store” var gång jag söker i musik på Iphone?

  Superfint och informativt forum!! 😀
  /Sven

  • Jonny skriver:

   Hej Sven.
   På din första fråga så finner du svaret på https://support.apple.com/sv-se/HT204215.

   Kan inte ge dig ett 100-procentigt svar gällande anledningen till detta, men det har även hänt mig. I mitt fall så räckte det med att jag gick in på min iPhone och under Inställningar-iTunes och App Store, där jag klickade de på mitt Apple-ID och valde ”Logga ut”. Därefter loggade jag in igen och problemet var löst.

   En annan anledning kan vara att du har innehåll som är köpt med ett annat Apple-ID och att den därför vill hämta något, men detta är en ren gissning från min sida.

   Hoppas att mina svar var till någon hjälp och återkom gärna med resultatet.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 110. Oliver skriver:

  Hej,
  Jag har återställt min Iphone 4 till fabriksläge (för att frigöra utrymme) och därefter återställt den från en säkerhetskopia med iTunes. Men nu när jag ansluter telefonen till iTunes så vill iTunes bara återställa telefonen igen. Alltså, när jag ansluter via USB-kabel och öppnar iTunes och klickar på iPhone-fliken så kommer en bild upp med ”Välkommen till din nya iPhone”, jag får två alternativ;”Ställ in som ny iPhone” eller ”Återställ från denna säkerhetskopia” (och sen kan man klicka vilken av säkerhetskopieringarna man vill välja) . Har valt ”Återställ från säkerhetskopia” två ggr, men denna välkomst-bild fortsätter att komma upp när jag ansluter till iTunes. Kan alltså inte lägga in musik etc på mobilen.
  Vad göra?

  mvh Oliver

  • Jonny skriver:

   Hej Oliver.
   Du väljer att ställa in den som en ny iPhone. Valet kommer för att telefonen är ny för iTunes, men allt kommer att vara kvar. För att förlora all information, måste man välja Återställa i nästa bild och det vill du ju inte göra.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 111. Kathleen skriver:

  Hej Jonny,
  Jag har samma problem som Jon beskrev den 1 juli 2014. Har satt telefonen i DFU läge för att återställa via iTunes men får felmeddelande 4005 hela tiden. Har även följt Apples instruktioner (byta USB kabel, testat på annan dator etc) men ingenting fungerar.
  Finns det ngt annat jag kan göra eller är det bara att kasta telefonen?
  Mvh Kathleen

  • Jonny skriver:

   Hej Kathleen. Testa med att radera allt som har med Apple att göra på din dator, för att sen hämta senaste iTunes igen. Du har filer som iTunes, Apple Software update, Bonjour m.fl. på din dator. avinstallera dessa och försöker med senaste iTunes igen.

   När du skriver att du testat en annan dator, befann sig den datorn i samma nätverk? Ibland kan det vara brandväggen i routern som ställer till det och inte tillåter att man ansluter mot Apple. Det kan vara värt att kolla ifall inte mitt första förslag fungerar.

   https://support.apple.com/sv-se/HT201444

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 112. Lotta skriver:

  Hej!
  När jag säkerhetskopierar min iPhone i iTunes och går in på enheter så kan jag bara se att där ligger en säkerhetskopia från min mobil. Vart tar dom gamla vägen? Eller raderas dom när jag gör nya säkerhetskopior?

  • Jonny skriver:

   Hej. Det är den senaste som sparas eller kanske man ska säga att den skriver över den senaste. Däremot kan de ligga äldre kopior med samma namn, men de är från tidigare enheter. Tex om du tidigare haft en iPhone 4 och nu har en iPhone 6.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Moa skriver:

    Hej ! Jag uppdaterade min iphone 5 till ios 8.4 nu i slutet av juli, had ios 8.1 innan det, men jag gjorde en säkerhetskopia först, men efter uppdateringen stängde mobilen av sig hela tiden, minnet försvann även när jag raderade appar/bilder, men efter drygt en vecka efter uppdateringen slutade den stänga av sig och jag fick tillbaka minnet, men då försvann alla anteckningar istället och dom har jag inte fått tillbaka än !! Nu vet jag inte vad jag skall göra, vad händer om jag återställer säkerhetskopian? Kommer anteckningarna komma tillbaka, vad sparas när man gör en säkerhetskopia, kommer jag förlora något om jag återställer säkerhetskopian? Eller måste jag göra en fabriksåterställning ? Fast då försvinner ju allt. Gjorde säkerhetskopian via itunes på en PC.

    Tacksam för svar,
    Moa

    • Jonny skriver:

     Hej Moa. Kontrollera ifall dina anteckningar var synkroniserade med iCloud. Kanske det bara slutat att fungera eller att det är avstängt. Att återställa med en tidigare säkerhetskopia kommer återställa din telefon till hur den såg ut just vid det tillfället och fanns anteckningarna där då, så kommer de tillbaka. Det du förlorar är allt som gjort med telefonen från det datum och fram till idag. Det är alltså inte den bästa lösningen.

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

 113. Marina skriver:

  Hej!
  har en fråga, kan man överföra sina medlande från en telefon till en annan? jag har en iPhone 5 och nu fått en 6:a… Har ju en del meddelanden jag måste ha kvar. Kan man få över dem på något sett?

  Tacksam för svar.
  Mvh Marina

  • Jonny skriver:

   Hej Marina. Dina meddelanden finns med i säkerhetskopian. Om du säkerhetskopierar din iPhone 5 och sen aktivera din iPhone 6 och laddar in den senaste säkerhetskopian, så får du med alla dina bilder, meddelanden o.s.v.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 114. hanna skriver:

  Hej!

  Om man har säkerhetskopierat sin iphone, kan man på något sätt se sina bilder utan i mobilen? ex datorn?

  • Jonny skriver:

   Hej Hanna. Från själva säkerhetskopian kommer du inte åt bilderna, men det finns program som kan plocka ut dessa.
   Om du däremot har använd iCloud och bildström, så kan bilderna finnas på din dator om du använt iCloud Kontrollpanel och aktiverat funktionen.

   Du kan även se din bildström via http://www.icloud.com, ifall detta var aktiverat på din iOS-enhet.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 115. Eddie skriver:

  Om jag har avaktiverat min iphone men inte har säkerhetskopierat den, är då allt innehåll på den förlorat eller jag kan återfå det på nåt sätt?

 116. Thomas skriver:

  När jag kopplar i min iPhone i pcn med sladden så frågar den automatiskt om jag vill spara mina bilder. Och då har jag gjort en mapp där jag spar bilder. Men när jag sedan spar över bilderna i mappen så blir de en ny mapp i den mappen för varje datum. Förut har den bara sparat in alla bilder o döpt dom med datum och turordning. Är så drygt med en massa mappar o klicka in sig i för att kunna se bilder.

 117. Thomas skriver:

  Hejsan när jag för över mina bilder från mobilen till datorn så hamnar varje bild i egen mapp?? Varför så vill jag inte ha det ju.. Vill ju ha alla bilder i en mapp HJÄLP!!!

  • Thomas skriver:

   Någon som kan hjälpa mig med detta så tråkigt när varje bild hamnar i egen mapp typ.

   • Jonny skriver:

    Hej Thomas.

    Kan du beskriva ditt problem lite mer detaljerat?
    Vad använder du för operativsystem? Hur gör du själva överföringen av dina bilder? Använder du något tredjepartsprogram och i så fall vilket?

    Återkom med den informationen, så ska jag försöka hjälpa dig.

    Med vänlig hälsning,
    Jonny

 118. Hevi skriver:

  Hej

  Jag har vid något tillfälle råkat radera viktiga anteckningar i min Iphone.
  Finns det något sätt att återfå dem?
  Sen undrar jag även varför Icloud menar på att det bara finns 18 st säkerhetskopierade bilder när jag i själva verket hade omkring 250 st bilder i mobilen? hur går jag tillväga med att återfå dem?
  Till saken hör att min man precis tvättade telefonen i tvättmaskinen så den är mer lr mindre förlorad.
  Uppskattar all hjälp jag kan få med detta
  Många hälsningar
  Hevi

 119. Lisa skriver:

  Hej,

  Min sambo och 2 barn är kopplade till samma Apple ID. Om vi vill ändra Apple ID på barnens kommer allt försvinna då dvs deras foton, videos mm mm, I Cloud är sedan länge fullt så jag misstänker att det inte finns något av barnen saker där.

  Vänliga hälsningar Lisa

 120. Cecilia skriver:

  Hej! Jag har en iphone 5s. Har har många gånger lagt över mina bilder från mobilen till iphoto i min mac, men nu har det plötsligt börja komma upp ett meddelande, ”Bilderna i kamrerarullen på ”iPhone” kan inte importeras eftersom enheten är låst med en lösenkod”. TROTS att jag inte har någon lösenkod? Detta har aldrig kommit upp förut och jag förstår ingenting. Jag har provat att starta om både mobilen och datorn, provat att stänga av och sätta på lösenkoden mm. Men det fungerar inte. Vad ska jag göra??

 121. Agnes skriver:

  Hej! Jag fick precis tillbaks min iphone5 efter att den hade varit på lagning. Dom hade då fabrikåterställt mobilen men nu när jag ska öppna den så står det att jag måste skriva in min mobil kod. ”Iphone kräver ditt lösenord efter omstart” står det både med simkortet i och utan simkortet. Min kod jag hade innan jag lämnade in mobilen funkar inte oh då den är fabriksåterställd så borde det ju inte ha nån kod alls på den. Vad ska jag göra åt problemet? MVH Agnes

  • Jonny skriver:

   Hej Agnes.

   Om det varit fabriksåterställd så hade det inte varit någon kod. För att kringgå koden och aktivera upp telefonen med din säkerhetskopia, krävs att man sätter telefonen i återställningsläge.

   Du kan försätta enheten i återställningsläget genom att följa dessa steg:
   1. Stäng av din enhet och vänta med att starta den.
   2. Anslut enhetens USB-kabel till en dator med iTunes.
   3. Håll ner enhetens hemknapp medan du ansluter USB-kabeln. Fortsätt att hålla ned hemknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes eller ett meddelande i iTunes säger att den funnit en iPhone i återställningsläge.
   4. Välj sen att återställa och uppdatera ifall det behövs.

   https://support.apple.com/sv-se/HT1808

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 122. Sara skriver:

  Tack Jonny för snabbt svar, skall testa mig fram. Något man kan göra ifall operatören inte hittar uppgifterna på telefonen i fråga? Jag har därmed inte fått den upplåst.
  Mvh
  Sara

 123. Sara skriver:

  Hej,

  jag har ett problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig mer. Försöker ta i bruk en inom familjen begagnad iPhone 4s, fabriks återställde den, och nu går den inte att få på eftersom den påstår att mitt simkort är ogiltigt. Misstankarna är att Find my iPhone ännu varit på slagen då telefonen fabriks återställdes. Går detta att åtgärda så att telefonen skulle kunna användas?

  Mvh
  Sara

  • Jonny skriver:

   Hej Sara. Ogiltigt simkort brukar innebära att telefonen är operatörslåst och att man använder ett simkort från en annan operatör än den som låst telefonen.

   Gällande att stänga av Hitta min iPhone, så kan man göra det genom att logga in på iCloud med det Apple-ID som var knutet med telefonen.
   1. Logga in på icloud.com/#find med ditt Apple-ID (det du använder med iCloud).

   Om du använder någon annan iCloud-app klickar du på dess namn överst i iCloud.com-fönstret och väljer sedan Hitta min iPhone.

   2. Klicka på Alla enheter och markera sedan enheten.

   3. Klicka på Radera [enhet] och ange sedan lösenordet för ditt Apple-ID. Eftersom enheten inte är borttappad ska du inte ange ett telefonnummer eller meddelande.

   Om enheten är offline börjar fjärraderingen nästa gång enheten är online. Du får ett e-postmeddelande när enheten har raderats.

   4. När enheten har raderats klickar du på Ta bort från kontot.

   Allt ditt innehåll raderas och någon annan kan nu aktivera enheten.

   https://support.apple.com/kb/PH2702?locale=sv_SE&viewlocale=sv_SE

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 124. Melker skriver:

  Hej!

  Det är så att jag har en iphone4 (gammal som gatan) som jag hade tänkt att ge bort som skräptelefon. Dock är det så att alla mina apple-produkter är synkade över icloud (dvs. att tar jag bort en anteckning i den gamla luren så försvinner den i den nya). Vilken procedur ska ske för att inte tabort allt men ändå nolla och rensa den gamla luren?

  • Jonny skriver:

   Hej Melker. Precis som du beskriver så raderas innehållet på dina andra enheter om du raderar dem separat. Om du däremot återställer enheten eller stänger av iCloud under Inställningar-iCloud, kommer det endast innehållet på den valda enheten att raderas och de andra förblir som tidigare. Inget innehåll raderas.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 125. M skriver:

  Min iPhone 4 la av helt idag ska köpa en iphone 6 nu men vill verkligen ha mina anteckningar från fyran, går det att få tag på dem på något sätt trots att mobilen inte går att ens sätta på`?

  • Jonny skriver:

   Hej.
   Går telefonen inte att start och dina anteckningar inte finns synkroniserade via mail, iCloud eller iTunes, så är det omöjligt.

   Du har möjligtvis inte säkerhetskopierat din telefon till iCloud eller iTunes? Om det finns en säkerhetskopia så finns även dina anteckningar där. Bara att aktivera den nya telefonen och återställa med säkerhetskopian från din iPhone 4.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 126. Johanna skriver:

  Moment 22?
  Skulle vilja uppgradera min Iphone 5 till IOS8, men har dragit mig för det eftersom jag förstått att bilderna kan försvinna. Har fattat så mycket att jag ska uppdatera säkerhetskopian först. Går alltså in i mitt moln för att kolla senaste versionen men då har jag där en beta-funktion för Mina Bilder, och kan inte synkronisera några foton eller filmer utan att ha ios8 på min lur, men vill ju inte dra hem ios8 innan bilderna är i säkert förvar i molnet….. Hur fasen gör man?? Behöver tömma telefonen på bilder och videos för att få plats till uppdateringen, men det e skitläskigt att välja radera bilder där när jag inte är helt hundra på att de finns någon annanstans. Önskar övertydligt svar som e idiotsäkert…. 😉

 127. SirPercival skriver:

  Hej,
  Hur kopierar jag över App-data från en iPad till en annan utan full säkerhetskopiering ?

  Jag har två iPad’s, en privat och en via jobbet, med två olika Apple-ID.
  Nu vill jag bara använda jobb-iPad men komma åt/föra över data från privata-iPad till jobb-iPad, tex alla dokument jag har i iBooks, kontakter, Notes, etc.
  Jag kan inte göra en säkerhetskopiering och återläsning eftersom jobb-iPad manageras av jobbet, och den dessutom har sin egen uppsättning datafiler i resp. app.
  Några förslag ?

  • Jonny skriver:

   Hej Percy.

   Jag har sökt runt en del för att se ifall det finns någon lösning för att flytta app-data, men tyvärr gått bet. Det är inte enkelt att flytta över mellan två Apple-ID och svårare blir det i och med att din iPad från arbetet regleras av företaget.

   Har du själv hittat en lösning så får du gärna meddela den till mig. Kanske är det fler i samma situation och som tipset. Annars ska jag fortsätta söka och se vad jag finner.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 128. Erik skriver:

  Hej.
  Jag har en iphone 4 med version 5.x på den och ska föra över via säkerhetskopiering till iphone 6. Gör det något att den är en riktig gammal version som 5.x på 4:an? Borde jag uppgradera innan säkerhetskopiering?

  /tack

  • Jonny skriver:

   Hej Erik. Jag säger inte att det kan bli problem, men det bör inte ställa till det. Det bästa du kan göra är att säkerhetskopiera din iPhone 4 efter att du har uppdaterat alla appar. Därefter låter du den bara ligga som en extra säkerhet. Kör sen in allt i din nya iPhone 6. Skulle det bli problem, har du fortfarande din iPhone 4 att falla tillbaka på. Då kan du uppdatera den och sen göra om proceduren. Att flytta från äldre till nyare version av iOS är inga problem, men åt andra hållet går inte.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 129. mia skriver:

  När jag höll på at ladda min nya iphone6 började den heltplötsligt blinka mellan appel symbolen med vitbakgrund och helrött läge. Går ej att stänga av den eller något. Vet du vad som kan ha hänt?

  • Jonny skriver:

   Hej Mia. Det kan vara vilket fel som helst. Kanske räcker med att ominstallera operativsystemet, men jag tycker att du ska vända dig till säljaren och reklamera telefonen. Om problemet löser sig med en uppdatering, så kan felet ändå återkomma och då är det bättre att få den utbytt.

 130. Gitte skriver:

  Har en Iphone 4 s, och nu i några dagar kommer jag inte in på Facebook, det bara snurrar och snurrar ….. alla andra appar fungerar och min facebook fungerar på andra mobiler och datorn… vad gör jag ?

 131. Caroline skriver:

  hej!

  Ena dottern har råkat få nyponsoppa i sin iPhone 4S, den fungerar som det ska ändå, MEN ljudet har lagt av! Finns det hopp om den? kan man torka den på något sätt?

 132. David skriver:

  Hej!
  Kan inte ladda min iphone 5s, ska lämna in den, men är rädd att bilder o d ska försvinna.
  Så loggade in med mitt apple-id på jobbtelefonen och hoppades få över bilderna. Alla kontakter kom in men hittar inga bilder. Gör jag något fel, eller hade jag fel inställning på min egna iphone?

  • Jonny skriver:

   Hej David.
   Du måste först aktivera funktionen i den telefon som du vill överföra bilder från till iCloud. Det du kan göra, är att se om serviceverkstaden byter bara batteriet eller om de byter ut hela enheten. Du kan även förklara ditt problem om de kan vara behjälpliga ifall den kommer att bli utbytt.

   Trevlig helg.

   /Jonny

 133. Sara Schultz skriver:

  Hej!
  Har en iphone 6, helt plötsligt har jag fått kontakter från Facebook i min kontaktlista som jag inte kan radera. hur gör jag då?

  mvh Sara

  • Jonny skriver:

   Hej Sara.

   Förmodligen så är Facebook inställd på att synkronisera dina kontakter på Facebook med din iPhone.
   Gå in under Inställningar på din iPhone och scrolla en bra bit ner. Där hittar du Facebook och kan välja vad som som ska få använda Facebook. Förmodligen är Kontakter aktiverade.

 134. Olivia skriver:

  Hej! Jag fick en iphone 5s i julklapp och har startat den och nästan allt är som det ska! Men jag och min mamma har på nått sätt synkroniserat våra iPhones via iCloud. Så jag fick hennes kontakter, vilket jag inte ville så jag raderade dem, men jag kollade först om några kontakter försvann på hennes men det gjorde det inte. Men för ett tag sen så sa hon att alla hennes kontakter var försvunna och att hon fått mina istället.. Hur ska jag lösa det här och går det att få tillbaka kontakterna på nått sätt?

 135. Felicia skriver:

  Hej!
  Igår så satt jag och skulle stänga av saker som tar internet eftersom att det vart något konstigt med min mobil så mina 3 MB går på 7 dagar även ifall jag sätter på flygplansläge under natten osv. Så jag höll på lite med inställningarna och sedan ca en halvtimme efter det så försvinner ALLA mina kontakter. Jag har inte en aning om varför eller ifall jag har gjort något. De få smsen jag hade är kvar men inget namn på nummerna. Har googlat både igårkväll när det hände(ca 21 tiden) och nu hela förmiddagen men det det enda jag kan få fram är att starta om mobilen, kolla inställningarna och ta ut och in simkortet; Inget hjälper.
  Hade tyvärr ingen säkerhetskopia på varken icloud eller itunes som jag hade kontakterna sparade på.
  Väldigt surt då jag hade cirka 70 kontakter. Inga nummer kvar.

  Har du en aning om vad som kan ha hänt? Kan man få tillbaka kontakterna? Eller är dem long gone nu?

  Mvh
  Felicia

 136. Per skriver:

  Hej, jag ska radera min gamla Iphone 4 och då är det bra att slå av hitta min Iphone. Dock kommer jag inte ihåg lösenordet för mitt appstorekonto. Och det sjukaste av allt är at när jag vill återställa lösenordet så kommer det inte ngt mejl……

  ngn som vet vad jag kan göra?

  • Jonny skriver:

   Hej Per. Det kan vara så att mailet hamnat i bland skräpmejl och du bör kontrollera den inkorgen/mappen. Säkrast är att göra detta via webben. Skulle det inte ligga något mail där och du inte kan återställa lösenordet, bör du kontakta Apple och se vad de kan göra.

   Lycka till.

 137. Moa skriver:

  Hej! Jag köptes en iPhone 6 i veckan och jag har startat den och den funkar som den ska. Men mitt problem är att min 4 liksom är synkad med den, skriver jag in kontakter i nya kommer de automatiskt i gamla också samt om jag raderar kontakter i gamla raderas dom i nya. Vill nollställa fyran så jag kan ge bort den men är rädd att om jag gör det så nollställs 6 också… Vet du om den gör det? Eller hur löser jag detta? (PS har nytt kort i 6 och det gamla kvar i 4, det avställt dock snart)

  Hoppas verkligen du kan hjälpa mig!

  • Jonny skriver:

   Hej Moa. Att detta sker på båda dina enheter beror på att du synkroniserar via iCloud. Hela tjänsten bygger bl.a. på att saker skall ske på samtliga anslutna enheter, för att du ska slippa lägga till eller radera en kontakt på flera ställen.

   Stäng av iCloud synkronisering på din iPhone 4 och detta kommer att upphöra. Det är ingen fara att återställa en enhet för att man inte ska använda den längre. Ett tipps är dock att stänga av iCloud och Hitta min iPhone innan, då den annars är knuten till ditt Apple-ID och en köpare kan då inte aktivera den utan ditt lösenord.

   Hoppas att det svaret var till hjälp.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 138. Nina skriver:

  Hej,
  nu har jag köpt en iPhone 6, jippie! MEN mina gamla är en iPhone 4. Innebär detta att jag inte kommer kunna föra över min säkerhetskopia till den nya 6an?
  Hur ska jag göra? Några tips?

  • Jonny skriver:

   Du kommer absolut kunna föra över säkerhetskopian från din iPhone 4 till iPhone 6. Åt andra håller fungerar det inte, då iPhone 4 inte stödjer iOS 8. Så säkerhetskopiera din 4 nu och återställ din iPhone 6 från den.

   • Daniel skriver:

    Hej,

    Har samma ”problem”.

    Den gamla telefonen hade jag inte säkerhetskopierat innan, så jag gjorde det nu genom att trycka sätta på iCloud och trycka på säkerhetskopiera. Det tog typ 4 timmar men nu är den klar.

    Dock har jag redan satt igång den nya telefonen utan att välja någon säkerhetskopiering eller så.

    Vet inte riktigt hur jag ska göra, har kopplat in sladd till datorn och har igång itunes men det kommer inte upp något attt jag kan kopiera över från den gamla till nya. Hjälp!

    Mvh Daniel

    • Jonny skriver:

     Hej Daniel. När du har säkerhetskopierat till iCloud, så måste du välja den säkerhetskopian när du aktiverar din nya terminal. Hade du gjort det via iTunes, så hade du fått upp alternativet där.

     Nu behöver du återställa din nya iPhone och sen aktivera den igen. Under aktiveringen får du frågan om du aktivera den som en ny iPhone, från iCloud säkerhetskopia eller från iTunes. Där väljer du iCloud.

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

 139. Fågeln skriver:

  Hej!
  Jag uppdaterade ios:et på min iphone 4, vilket gjorde att microchipet pajjade. Efter att det bytts ut på verkstaden, så är telefonen fabriksåterställd och med senaste ios-version. Sen kopplade jag in den i datorn, vilket fick datorn att flippa ut och nu går den inte att starta. När jag nån gång får ordning på datorn igen, skulle det vara kul att göra en återställning från senaste version jag sparat, men kommer det att nergradera ios:et till den version jag hade då? Är inte sugen på att uppgradera igen med tanke på hur det gick sist.

  • Jonny skriver:

   Hej. Om du har en säkerhetskopia från en telefon med iOS 8.1, så går det inte återskapa den utan att först uppdatera telefonen till den version som säkerhetskopian är gjord med. Där emot kan man ta en säkerhetskopia från ex iOS 7.1 och återskapa på en telefon med iOS 8.x.x.
   Versionen av iOS kommer inte att ändras för att man återskapa en säkerhetskopia från en tidigare version av iOS. Har du iOS 8.1.1 på din telefon nu, så kommer du även har det efter att du återskapat din säkerhetskopia.

   Hoppas att detta besvarar din fråga.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 140. Mattias skriver:

  Hej!

  Jag har idag fått min iPhone 6 Plus och det är en sak jag inte får att fungera.
  Jag vet att en kompis till mig kan svara på SMS när telefonen redan är låst, men jag får det inte att fungera. Någon som vet hur man gör det? Har googlat utan resultat på rätt svar.
  Mvh Mattias

 141. sandi skriver:

  jag har köpt en mobil på blocket och det är låst till tre jag har jätte många frågor. Det stod att de är låst när ja köpte den och de va en iphone 5 för 800 va finns att förlora fastän den är baxad elr ngt. iallafall när jag sätter igång mobilen de fungerar bra men de fungerar ubra utan sim kort. men när jag sätter in simkortet blir de lite konstigt för då de kommer några steg jag ska följa sen de kommer till aktiverings steget så skriver den koppla ifrån iphone och sätt i simkortet jag förstår typ inte va jag ska göra.

 142. Camilla skriver:

  Jag har raderat alla mina sms konversationer men när jag går in på Inställningar-allmänt-användning så ligger det 2 GB på meddelanden.

  Hur får jag bort dessa?

  När jag kopplar upp telefonen mot Itunes så står det även
  Dokument & data = 2,71 BG (kan tänka mig att sms ingår här)
  Annat = 1,5 GB
  Vad består dessa av och det viktigaste hur får jag bort det?

 143. Amanda skriver:

  Hej!
  Jag köpte en ny iphone idag och vill ha över mina gamla sms, kan jag få det via icloud? för jag ser nämligen inte att sms finns med där så man kan bocka i? eller följer dom med automatiskt?

 144. Anna skriver:

  Hej! Jag tänkte bara fråga en sak. Om jag sätter in mitt sim kort i en annan iphone, följer då mina sms med sim kortet? För det e så att jag har en biljett som jag fick via sms, men min Iphone 4 fungerar inte längre. :'( Så nu hoppas jag på att mina sms följer med! SNÄLLA KAN NÅN SVARA? 🙂

  • Jonny skriver:

   Hej Anna. Redan mottagna SMS medföljer endast om de är sparade på simkortet. iPhone sparar ingen information på simkortet, så tyvärr räcker det inte med att flytta över simkortet. Nya SMS kommer däremot till din nya telefon. Vill man även få över sina gamla sms, måste man flytta dem med hjälp av säkerhetskopian. Om din iPhone 4 är helt död, kanske du har en tidigare säkerhetskopia som innehåller just det sms som du vill komma åt.

 145. Lisa skriver:

  Hej!
  Jag har en Iphone 4 som är ca 4 år gammal.
  Jag vill uppdatera den till ios 8, men när jag ”letar efter uppdateringar så står det att ios 7.1.2 är den nyaste , den som jag har. Funkar inte att ta via Itunes på datorn heller.. Hur ska jag göra?

  • Jonny skriver:

   Hej Lisa. Din iPhone 4 har inte stöd för iOS 8, så därför får du meddelandet om att iOS 7.1.2 är den senaste. iOS 8 stödjer iPhone 4s eller nyare modeller av iPhone.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 146. Elin skriver:

  Uppdaterade till iOS 8.0.2 och nu går det inte att köra Spotify via USB till bilstereon längre. Den kör en låt i listan men bläddrar sen hysteriskt och kör 1 sek av varje låt. VAD GÖRA?

  • Jonny skriver:

   Hej Elin. Om du inte redan gjort det, så kan du testa att avinstallera appen och hämta den på nytt i App Store. Spotify har dessutom uppdaterat sin app idag och gjort några rättningar för iOS 8.

 147. Elin skriver:

  Hej!
  jag har tappat min mobil i golvet så att glaset sprack. Jag kan nu inte använda alla siffror och kan därmed inte låsa upp mobilern. Kan jag ändå göra en säkerhetskopia? Det verkar som att den synkat med min dator – jag har tex kunnat få in alla bilder.
  Det jag funderar på är dock anteckningar – VAR hittar jag dem på datorn?
  Mvh Elin

 148. Titti skriver:

  Hej!
  Jag bara undrar om min säkerhetskopiering försvinner om jag installerar en ny telefon som ny iphone eller ligger den alltid kvar?
  Säkerhetskopierade nämligen min 4s och nu vill jag lägga över den säkerhetskopieringen på min 3gs men itunes säger att jag måste ställa in 3gs som ny och uppdatera till 8.2.

  //Titti

  • Jonny skriver:

   Hej Titti. iOS 8 finns inte till iPhone 3Gs. Det är inte heller möjligt att exempelvis säkerhetskopiera en telefon med iOS 7 och sen återskapa den på en med iOS 6. Det är inte bakåtkompatibelt. Den äldsta iPhone som kan köra iOS 8 är iPhone 4s.

 149. Stina skriver:

  Jag skaffade en ny iPhone förra veckan och igår kopplade jag in den i datorn för första gången för att jag skulle lägga över några videos och skicka dem till en kompis som skulle ha dem till ett skolarbete. Men innan jag hinner reagera på vad som händer så börjar iTunes återställa min iPhone till hur min iPhone 4s var senast jag säkerhetskopierade den. Därmed försvann de där videosen till min kompis arbete. Kan jag på något sätt få tillbaka videosen? Finns de någonstans? Jag har kollat igenom iPhoto, iCloud, iTunes och allt sådant utan framgång. Är det helt hopplöst?

 150. Kajsa! skriver:

  Hej, nu är det som så att efter ett displaybyte gjordes på min iPhone 4s, med iOS 6. nånting(har inte velat uppdatera) så ser jag inte bilderna jag hade på telefonen innan displaybytet, alla nytagna bilder osv ser jag, dem gamla bilderna är redan sparade på datorn, så det är ingen fara. Men hur ska jag göra för att kunna ta bort dem då de tar upp väldigt mycket minne på min telefon då jag hade djävulskt massa bilder. Någon som har något förslag? Allt förutom att återställa telefonen, då jag har viktiga sms och liknade som behöver vara kvar! Jag vore väldigt tacksam för hjälp då jag inte vet vad jag ska ta mig till!

 151. Kajsa skriver:

  Hej, nu är det som så att efter ett displaybyte gjordes på min iPhone 4s, med iOS 6. nånting(har inte velat uppdatera) så ser jag inte bilderna jag hade på telefonen innan displaybytet, alla nytagna bilder osv ser jag, dem gamla bilderna är redan sparade på datorn, så det är ingen fara. Men hur ska jag göra för att kunna ta bort dem då de tar upp väldigt mycket minne på min telefon då jag hade djävulskt massa bilder. Någon som har något förslag? Allt förutom att återställa telefonen, då jag har viktiga sms och liknade som behöver vara kvar!

 152. Ulrika skriver:

  Jag har problem med att synkronisera min iPhone 5 med Itunes. Jag uppdaterade telefonen till ios 8 den 17 september, det är också från det datumet den senaste säkerhetskopian är.

  Upptäckte i helgen att det ”försvunnit” musik från telefonen så jag skulle igår via Itunes lägga in ny musik. Då fick jag upp det här meddelandet hela tiden: ”Itunes kunde inte säkerhetskopiera iPhone-enheten ”Ulrikas iPhone” eftersom den inte har ställts in än”.

  Jag har sökt på nätet men inte hittat nån info om just det felmeddelandet. Har uppdaetrat till ios 8.02 nu men det har inte hjälpt.

  Nu ikväll har jag gjort en återställning av telefonen och det fungerade – det är alltså inte nåt fel på kontakten mellan dator och telefon. När jag sedan skulle ta bort lite appar, lägga till musik osv via Itunes så får jag igen upp samma felmeddelande.

  Jag har kollat så jag har den senaste versionen av Itunes och även installerat om Itunes – hjälper inte. Jag kan inte synkronisera telefonen – Itunes och ta bort appar, lägga till musik osv.
  Det som hände igår var att jag såg att jag i musikspelaren var att jag kunde välja Ulrikas Iphone eller Ulrikas bibliotek – Ulrikas Iphone för förbockat. Jag valde istället att bocka för Ulrikas bibliotek och då kom all musik in som jag har lagt i Itunes men jag kan inte lyssna på någon musik efter att jag hade stängt av datorn så det hjälpte mig inte alls.

  Nåt måste hänt efter ios uppdateringen men hur 17 löser jag problemet???
  /Ulrika

  • Magnus skriver:

   Hej,

   Vet inte om du löst detta då det var en månad sedan men det verkar vara en bugg i nya operativsystemet. Om du ställer om språket till Engelska på iphonen, väntar tills den installerats om, så kan du sen säkerhetskopiera den.

   //Magnus

 153. Feiroz skriver:

  Hej!
  Jag har en iphone 5 och hade bytt kod idag men har tyvärr glömt koden nu. Kan man på något sett att öppna mobilen utan att videosarna man har går bort? Eller kan man överföra videos till datorn även fast den är låst?

  • Jonny skriver:

   Hej. Är enheten låst, då kommer man inte åt informationen. Antingen får man försöka minnas koden eller återställa enheten. Har du nyligen tagit en säkerhetskopia, så kan du återställa med den och sen komma åt filmerna.

 154. Louise skriver:

  Hej!
  Har säkerhetskopierat en Iphone 4 i iTunes men nu hittar jag inte bilderna i datorn. Har en MacBookPro. De finns inte kvar på mobilen längre och jag måste verkligen hitta dem!
  Tacksam för svar!

  • Jonny skriver:

   Hej. När man säkerhetskopierar telefonen så lägga inte bilderna över automatiskt till datorn, men ska finns i säkerhetskopian. Det borde alltså gå att återställa den senaste säkerhetskopian och få tillbaka bilderna.

   Bilder för man annars över som med vilken digitalkamera som helst. Öppna upp Bildinsamling på din Mac och ifall du ser vart den väljer att spara bilder. Kanske de finns där.

 155. Erik skriver:

  Hej, för ett tag sen la jag in bilder från datorn till min iphone 5 och de hamnade då i en egen mapp, inte i kamerarullen. När jag startade itunes för att lägga in de bilderna på datorn igen, startades en synkronisering automatiskt och när den var klar var bilderna borta från min iphone och jag hittar de inte på datorn, varken i nån mapp, nyligen importerade eller nån annanstans. Däremot fördes alla bilder i kamerarullen över till datorn och de finns både i datorn och är kvar i min iphone. Vart har de andra tagit vägen?? Har inte säkerhetskopierat vad jag vet.

 156. rani skriver:

  Hej jag har uppdaterat min iphone 4s, till os8
  jag ser mina kontakter, men när jag söker efter en person som finns i
  redan bland mina kontakter, den kommer inte upp för att ringa dem??? det står att kontakt finns inte???!!
  detta har hänt efter uppdateringen.??

  Nån som kan hjälpa mig??

  MVH

  • Jonny skriver:

   Hej Rani. Vet inte om jag förstår ditt problem till 100%, men synkroniserar du dina kontakter via iCloud? Om du använder iCloud så kan du välja att stänga av funktionen och sen aktivera den igen. Du hittar den under Inställningar->iCloud.

 157. Daniel skriver:

  Hej…
  Skulle återställa min iphone och gjorde en säkerhetskopia , sen började skiten gnälla om för lite plats på hårddisken…
  Jag har nu installerat om Itunes på en annan hårddisk med mer utrymme och försöker nu få Itunes att acceptera min gamla säkerhetskopia..

  Och hur jag än gör så vägrar Itunes låta mig återställa med den säkerhetskopian

 158. Lilian skriver:

  Hej!

  Alla mina låtar försvann från min musikspelare natten till igår. När jag öppnade musikspelaren, så var den tom och det enda jag hade var de låtarna som fanns med mobilen när jag hade köpt den. När jag öppnar itunes på datorn och kopplar in min mobil så kan jag inte göra något. Vad gör jag?

  Har också problem med att synkronisera saker på brorsans dator då min mobil har varit i kopplat till min dator tidigare. Kan jag lösa båda sakerna på något sätt?

  • Jonny skriver:

   Hej Lilian. Det kan finnas flera olika anledningar till att musiken är bort. Var den ansluten till en annan dator än den som musiken hämtats ifrån, så kan den försvinna vid en synkronisering.
   Dyker telefonen upp i iTunes när du ansluter den? Är telefonen upplåst vid det tillfället?

   Som sagt så finns det flera olika anledningar till att musik kan försvinna/raderas. Lite svårt att hjälpa dig utan all fakta. Har du testat att höra med din operatör (som har support på iPhone) eller talat med Apple?

   • Lilian skriver:

    Hej.
    Ja, mobilen var ansluten till min dator tidigare. Men eftersom min dator inte längre funkar, så anslöt jag telefonen till min brors dator. Jag har synkroniserat mobilen på brors dator tidigare då inga problem har hänt. Och jag hade inte kopplat in mobilen dagen innan det hände. Nu när jag kopplar telefonen till broshans dator, så är det väl meningen att synkroniseringen ska försvinna eftersom jag gjort det innan? Och när jag väl klickar på ”på den här iphone” på iTunes, så kan jag se alla mina låtar som jag hade på min iphone innan, men de är svagt gråmarkerade. Vad innebär det?
    Telefonen dyker upp på iTunes, men kan koppla bort sig av sig själv ibland. Och ja, telefonen är upplåst.

    Jag har tyvärr inte pratat med min operatör eller talat med Apple.

 159. Mathias skriver:

  Hej!
  Jag har en iphone 4, som jag aldrig synkat med datorn. Igår dog den då ”dockning”, ja där man laddar den är trasig. Det innebär att jag varken kan komma åt mina kontakter från telefonen eller via datorn. Kan man lämna in telefonen för detta där dom hämtar mina kontakter m.m. så att jag kan föra över dem till min idag nyinköpta iphone 5? Eller bör jag lämna in den gamla telefonen för lagning så att jag kan ladda upp batteriet igen.
  Billigast?
  Bästa sätt?
  Smidigast?
  Bor i Stockholm vid gärdet, närmsta reparatör?

  Tack på förhand

  Mathias

  • Jonny skriver:

   Hej Mattias.
   Är den helt död så är det inte så mycket att göra. Du skriver att den aldrig varit synkroniserad eller säkerhetskopierad till en dator, men har du använt dig utav iCloud? Om du säkerhetskopierat din telefon till iCloud, så finns alla kontakter där. Då väljer man att återställa din nya iPhone från iCloud och det gör du vid själva aktiveringen.

   Annars får du nog lämna in den på en serviceverkstad. Bäst är att Googla iPhone reperationer och se vilka som finns i din närhet. De kan säkert byta ut 30-pin kontakten mot en låg kostnad.

   Hoppas allt löser sig på bästa sätt.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 160. Stefan skriver:

  Går det att på något sätt se IMEI numret på en fabriksåterställd iPhone 3gs?
  Eller måste man skriva bort och titta under batteriet?
  / Stefan

 161. Ulf Persson skriver:

  Hej,
  jag har en gammal Iphone 4 som jag köpte för länge sedan. Jag har ett kontantkort och varje gång jag sätter på den kopplas den upp till internet (Telias SIM-kort). Jag har kollat inställningarna men det finns inga möjligheter att manuellt koppla upp sig till internet och samtidigt ha kvar mina mobiltelefon-funktioner, samtal, sms.
  Hur gör jag för att få dessa möjligheter ?
  Ulf Persson

  • Jonny skriver:

   Hej Ulf. Nu vet jag inte vilken version av iOS du använder, men man kan stänga av mobildata/internet under inställningar.
   På iOS 7 hittar du den under Inställningar->Mobilnät och där har du en inställning som heter Mobildata. Den kan man välja ifall man vill kunna surfa eller inte.

 162. Julia skriver:

  Hej, jag är så smart att jag bytte lösenord på min iphone 5 och glömde bort koden 3 sekunder senare. den har avaktiverats men nu aktiverats igen då jag kopplat till itunes men fortfarande kommer jag inte ihåg koden. har inte säkerhetskopierat på ett tag så undrar om det finns något sätt att komma in i telefonen utan att allt raderas.

  Tacksam för svar! Julia

 163. sofia skriver:

  Hej! Jag råkade olyckligtvis glömma min telefon på biltaket nu imorse, jag glömde den inte på min bil utan min pappas. När han körde från mataffären där jag förlagt min telefon så hörde han hur det dunsade till på taket, han minns inte exakt vart han var när dunsen hördes men han minns att det skedde mellan en specifik busshållsplats och en rondell, sträckan är på kanske 300m bredvid en väg. Han visste inte vid ögonblicket att jag lagt telefonen på taket så han körde vidare. Jag misstänker nu att telefonen ramlat av taket och ligger i diket bredvid vägen. Har gått fram och tillbaka längs med vägen men inte hittet något. Bilderna är det jag värderar mest och vill mycket gärna ha tillbaka dem, finns det något sätt jag kan nå dem? Telefonen dog i fallet och går inte att nå med hitta min iphone och alla samtal går till röstbrevlådan. Detta är alltså en icke säkerhetskopierad iphone 5 s.
  Kan det gå att leta efter den med en metalldetektor tro?

 164. Emilia skriver:

  Hejsan! Jag har precis fått min nya iPhone 5s och skulle återställa min säkerhetskopia från min gamla mobil till den, men det står att programvaran är för gammal (vilket det inte stod på min mammas när jag hjälpte henne) och att jag måste ställa in som en ny iPhone och återställa programvaran till den senaste versionen.
  Hur gör jag det? Och jag klickade på ställ in som ny iPhone. Skulle verkligen uppskatta hjälp!

  • Monika skriver:

   Har du löst det här? Om inte så ska du installera nya telefonen som ny iPhone (som du gjort), installera senaste versionen via inställningar –> allmänt –> programuppdatering. Sen måste du nollställa den igen så att du kan synkroniserar med säkerhetskopian. Du nollställer genom att trycka på inställningar –> allmänt –>nollställ –> radera allt innehåll och inst. Lycka till!

 165. Erica skriver:

  Hej min kompis har precis fått tillbaka hans iphone efter lagning och i början kommer de upp att han ska välja språk – välja nätverk osv. Men sen går de inte att synkronisera den via itunes för de står att simkortet är låst. Så kommer inte ut till menyn för att låsa upp de och har startat om/återställt. försökt med de mesta men kommer inte ur till menyn.
  För på telefonen står de att den inte kunde aktiveras och på itunes står de låst sim kort och de gör de i vänster höger hörnet.
  Så jag vill ha hjälp att låsa upp de.

 166. Flipp flopp skriver:

  hej. Mina systrar höll på med min mammas mobil imorse och allting på hennes mobil bara raderades. Jag har två systrar som är 10 och 2 och dom vet inte så mycket om hur man använder telefoner. Min mamma blev såklart jätte ledsen och hon åkte till elgiganten för att köpa en sladd till telefonen som leder till datorn för att hon hade inte säkerhetskopierat mobilen så allting försvann utan att de kan komma tillbaka.
  Om någon vet nånting om det här snälla skriv tillbaka. Jag måste ha svar så fort som möjligt

 167. Aldin skriver:

  Hej! jag var tvungen att återställa min telefon tidigare i veckan, och nu vet jag inte vart jag har säkerhetskopierat telefonen, alltså på vilken dator för det är inte den här hemma iallafall så min fråga är:
  Kan man på något sätt se vart säkerhetskopian finns?

  • Jonny skriver:

   Hej Aldin. Nej, man kan inte se vilken dator som säkerhetskopian finns på. Säkerhetskopiera gärna till iCloud i fortsättningen, då din säkerhetskopia då blir knuten till ditt Apple-ID.

 168. Jon skriver:

  Ack, dessa Iphones. Skulle inte Steve göra enkla saker?

  Jag köpte en begagnad Iphone 4. Skulle uppdatera OS i Itunes. Efter detta funkar den inte.
  Stannar hela tiden i ”Anslut till Itunes”- skärmen när jag startar den. Och när Itunes kör återställning (de gånger den ens hittar telefonen) kommer den aldrig (efter 1-2 timmar) längre än ”Förbereder Iphone för återställning”.

  Jag blir knäpp!!!
  Hjälp mig, snälla! (Annars kanske jag slutar läsa boken om Steve Jobs – denna gigant! Förresten, har läst alla trådar jag hittat, har också kört Itunes på annan dator.)

  Mvh

 169. Ellinor skriver:

  Hejsan!
  Jag skaffade nyss en iPhone 4s, hade en iPhone 4 innan. Jag hade säkerhetskopierat på 4:an och flyttade minneskortet från 4:an till 4s. Jag valde sedan den senaste säkerhetskopian och den nya iPhonen blev som en kopia av min gamla. Men sen upptäckte jag häromdan att själva minnet till alla mina spel är borta, apparna finns men inte det jag sparat/ gjort på de. Tänkte genom iTunes göra en synkning och föra över till 4s. Men får det inte att fungera. Hur ska jag göra?

  Tack i förhand.

 170. Sandra skriver:

  Jag köpte en Iphone 5s av en kompis för ett tag sedan och hon hade tydligen glömt logga ut från iCloud och allt sånt. Nu säger hon att hon inte kommer in på hennes hotmail som allt är kopplat till och för att logga ut från iCloud måste jag ju ha lösenord. Vad ska jag göra? Hjälper ju inte att försöka nollställa telefonen eftersom lösenordet krävs då också. Känns jäkligt ruttet att inte kunna använda iMessage tex.

 171. Hanna Baurén skriver:

  Hej, jag hade gjort en säkerhetskopia till iTunes för några månade sen och sedan återställde jag mobilen för den skulle in på lagning. Sen igår tänkte jag att jag skulle återställa mobilen från säkerhetskopian, men då försvann också allt som redan fanns på mobilen. Speciellt anteckningarna var viktiga, finns det någon chans att man kan få tillbaka det, och hur isåfall?

  • Jonny skriver:

   Hej. Det skulle vara om du har en säkerhetskopia där dina anteckningar finns kvar. Annars är detta problemet med att spara något lokalt på enheten. Evernote är en app som nog skulle passa dig utmärkt, så slipper du dessa problem i framtiden. Med vänlig hälsning, Jonny

 172. Tony skriver:

  Hej.
  Kommer inte ihåg lösenordet till säkerhetskopian så nu kan jag inte få över mitt innehåll. Däremot gick det att säkerhetskopiera och till och med göra backupp i icloud så jag därifrån får mitt innehåll. Frågan är om man kan nollställa itunes så jag kan ställa in nya lösenord för säkerhetskopia eftersom jag ändå har detta i molnet?

  Mvh Tony

 173. Jenny Ramfelt skriver:

  Hej, jag undrar om det är så att meddelandena man har i telefonen följer med när man synkroniserar den till datorn och att det får att få tillbaka dom efter en återställning??

  // Jenny!

 174. Amanda skriver:

  Hej!

  Jag har problem med att det står ”Ingen service” i min nya Iphone 5 när jag sätter i nano-simkortet och fick för mig att det kunde hjälpa att synkronisera mobilen med iTunes. Detta gjorde att den senaste säkerhetskopian från min iPhone 4 fördes över till telefonen, men på köpet försvann de bilder och videon jag hunnit ta med 5an. Går dessa att få tillbaka på något sätt och i sådana fall hur? Känns lite surt att det inte kom någon varning utan att bilderna bara försvann!

 175. Carina skriver:

  Hej! Min bildström är aktiverad på min iphone 5, och på telefonen ligger alla bilder både på kamerarullen och i Min bildström, MEN sedan nov/dec 2013 går bilderna inte över till bildströmsmappen på datorn. Icloud och bildström är aktiverad på datorn. Har provat att logga ut på icloud och logga in igen, men det gjorde bara att ALLA bilderna i mappen försvann. Har du någon idé?? TACK på förhand!!

  • Matilda skriver:

   Hej, har samma problem. Varför synkas inte bilderna från bildströmmen/kamerarullen i telefonen till mappen på datorn? Det slutade fungera för ca 3 veckor sedan. Har Windows 8. Får ett medd när jag loggar ut från icloudpanelen att ”icloudbilder har stängts av, dina bilder sparas i…….” Vad ska jag göra?

   Tack på förhand, Matilda

   • thomas skriver:

    Har precis samma problem, ingen som har en lösning?

    • Carina skriver:

     Hej!
     Jag provade lite olika lösningar jag hittade på nätet. Det som löste problemet var att jag avinstallerade icloud och sedan installerade igen. Efter det har icloud funkat. (För säkerhets skull la jag alla bilder som fanns i mappen i en annan mapp, för att de inte skulle försvinna)

     Mvh Carina

   • Jonny skriver:

    Hej och ursäkta det sena svaret.
    Har själv inte stött på detta problem och detta är första gången jag hör talas om det.

    När det gäller bildström och iCloud så är mitt tips att du kontakta Apple för support. De borde förhoppningsvis kunna ge dig och Thomas ett svar.

 176. Johanna skriver:

  Hej , om jag ska sälja min iPhone, är det en återställning av telefonen tillbaka till fabriksinställningarna som är det bästa att göra då ?? vill ta bort alla bilder , kontakter och appar från telefonen. Det är väl precis samma grejer som finns kvar sen som när jag köpte den? //Johanna

  • Jonny skriver:

   Hej. Du gör bara en återställning och sen är den som ny. Allt personligt är därefter borta från telefonen.

   Tänk bara på att göra en säkerhetskopia innan, om du har för avsikt att köpa en ny.

 177. Ken skriver:

  Gjorde väl som många andra man läser om & uppdaterade till iOS7 på min Iphone4 vilket gjort att den bliiiir så trög & ”fryser” flera ggr/dag. Finns det verkligen inte någon chans att totalt återställa? struntar i om allt försvinner mm bara jag får min gamla tillbaka mycket väl fungerande & välskötta, utan att behöva köpa en ny 5:a.
  Vansinnigt tacksam om någon har ett tips!

 178. RJ skriver:

  Hej
  tappade min telefon idag, gick sedan in i-cloud och tryckte på borttappat läge slog in 4 siffrig kod men sen kunde ja inte söka som ja kunde innan, var nått kompas som kom upp. så ja tog då bort borttappat läge och nu kommer detta meddelande upp:
  konfiguera ditt icloud konto på en iphone ipad ipod touch eller mac för att kunna använda hitta min iphone.

  är det helt kört nu eller? känns så i stort sätt och så jävla klantigt.

 179. Marie skriver:

  Hej!
  Jag kopplade in min IPhone 4S till datorn för att föra över bilder och filmer till ett USB-minne.
  Tidigare har jag bara klippt ut eller kopierat bilderna från IPhone-mappen och klistrat in de i den nya mappen.
  När jag nu gjorde likadant gick det inte bra. Ingen av bilderna eller filmerna kan visas i Windows, säger att det är fel filformat och jag kan heller inte få tillbaka bilderna till telefonen.
  Någon som vet hur man kan göra?

 180. beatrice skriver:

  ändrade min lösenkod igår och så klantig som jag är så glömmer jag bort den och sen hade den stängt av sig så kom varken åt sim kortet eller mobilen alls. Jag kunde inte säkerhetskopiera eftersom sim kortet inte var upplåst så jag återställde den för hittade inget annat sätt att få upp den på. Men jag hade en säkerhetskopiering på datorn men den var från 15 december 2013 och jag skulle gärna vilja ha tillbaka mina nyare sms/meddelanden och anteckningar. Vet någon hur jag ska göra för att få tillbaka mina sms eller få tillbaka allt till min mobil som jag hade innan återställningen?

 181. Anders skriver:

  Hej!

  Har råkat att radera alla kontakter i icloud och itunes!
  Kan man återskapa det på något sätt?

  Pedagogiskt svar tack! =)

  • Jonny skriver:

   Hej Anders. Har u kvar kontakterna i din iOS-enhet? Annars kan du tyvärr inte återskapa dem på iCloud eller iTunes. Du har möjligen ingen gammal säkerhetskopia kvar på datorn?

   1. Öppna iTunes-inställningarna:
   Windows: Välj Redigera > Inställningar
   Mac: Välj iTunes > Inställningar
   2. Klicka på Enheter (iOS-enheten behöver inte vara ansluten).
   3. I iTunes visas telefonnumret, IMEI- och serienumret på den iPhone som säkerhetskopierats när du placerar muspekaren på en säkerhetskopia (för iPad och iPod touch visas endast serienumret).

 182. Rasmus skriver:

  Hej! Jag har ett stort problem, jag kan inte uppdatera min iphone 4 till ios 5. Det finns ingen ”systemuppdatering” när jag går vägen inställingar-allmänt. Kan inte heller koppla in mobilen till datorn, det händer ingenting när jag stoppar in sladden i datorn. Som om att mobilen inte känner av någonting. Tacksam för hjälp!
  Mvh.

 183. madeleine skriver:

  Hej. jag vill uppdatera tillbaka till den gamla hur gör man!?

 184. Natalie skriver:

  Hej jag har en fråga! Min mamma har en Iphone 4 och det råkade hända så att min systers barn kom åt min mammas mobil och raderade en film på min förlossning. Finns det någon möjlighet att man kan få tillbax den på något sätt?

 185. Emil skriver:

  Hej!
  Finns det någon möjlighet att få tillbaka sina bilder på sin Iphone 5? Alla bilderna försvann när den kopplades med dator och itunes? Och säkerhetskopieringen så står det att den gjordes för 6 månader sen?? Men just att alla bilderna är borta känns fruktansvärt surt. Är det någon där ute som har en aning om vad som hänt och om det går att fixa? Någonstans måste dom väl finnas?

  MVH Emil

 186. Anders skriver:

  Hej,
  Jag undrar var itunes lägger säkerhetskopiorna på mina iphones och ipads?
  Kör windows 8 och jag har nämligen en SSD hårddisk på min PC som snart är full. Förmodar att den lägger det där någonstans.
  Vill gärna kunna ställa att den ska spara säkerhetskopiorna på en extern hårddisk dvs. min time capsule.

  Mvh Anders

  • Jonny skriver:

   Hej Anders. Har ingen koll på vad dessa hamnar i Windows 8, men nedan kan vara till hjälp.

   I iTunes placeras säkerhetskopiorna på följande ställen:

   Windows XP: \Documents and Settings\(användarnamn)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
   Obs! Om du vill snabbt kunna öppna mappen Programdata klickar du på Start och väljer Kör. Skriv %appdata% och klicka på OK.
   Windows Vista och Windows 7: \Users\(användarnamn)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
   Obs! Öppna mappen AppData snabbt genom att klicka på Start. Skriv %appdata% i sökfältet och tryck på retur-tangenten.

   http://support.apple.com/kb/ht4946?viewlocale=sv_SE

 187. Maria skriver:

  Hej! För ca en vecka sedan höll jag på med att lägga upp en bild på Facebook och det funkade inte. Jag kastades ut från programmet hela tiden. Till slut stängde jag av telefonen. När jag startade den igen så fungerade det fint att lägga in bilden på Facebook, men däremot hade alla mina kontakter försvunnit!?
  Jag har inte gjort någon synkroniseringen eller något annat.
  Kontakterna kan jag väl samla n igen, men problemet är att jag inte verkar kunna lägga till nya kontakter. Jag har lyckat spara en under favoriter men några fler kontakter går inte att lägga till. Jag märkte precis också att det inte går att skicka iMessage heller, alla meddelande skickas om vanliga sms.
  Vad kan vara problemet?
  Maria

 188. Wick skriver:

  Jag tog ”radera allt innehåll och inst” + tagit ut mitt simkort som inte är giltigt längre…
  betyder det att allt är borta – så om jag ger den till min mor så finns inga inställningar / appar / bilder kvar när hon sätter i sitt kort???

 189. elina skriver:

  Hej!
  Min mobil startar ej! Äpplet ligger bara å blinkar hela tiden! Har försökt å ladda den men de händer inget! Hur gör jag??

 190. Alva skriver:

  Hej! Jag har ett stort problem!
  Jag har hört att man ska säkerhetskopiera sina bilder och sånt till datorn eller iCloud. Jag valde datorn så jag loggade in på Itunes (den uppdaterade, vilken jag inte riktigt förstår) och TROR jag säkerhetskopierade, men vet inte hur eller om jag ens gjorde det!

  Sen tänkte jag uppdatera till den senaste iPhone uppdateringen, men då hamnade min telefon i återhämtningsläge (har jag insett efter att ha sökt på internet).
  Min telefon ser ut såhär: http://www.iphone4jailbreak.org/forum/wp-content/uploads/iphone-4-restore-recovery-mode-Optimized.jpg
  Och min Itunes ser ut såhär ungefär: http://www.thewwwblog.com/wp-content/uploads/2011/05/iphone-recovery-mode.jpg

  Det går inte att starta telefonen eller någonting, och jag har hört att om man återställer så försvinner alla bilder och sånt från telefonen. Så, mina frågor:
  – hur vet man om man säkerhetskopierat?
  – om jag återställer, finns mina bilder kvar på min iPhone då?
  – vad ska jag göra?!

  Snälla svara så fort som möjligt. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra! Det är första gången!
  Alva

 191. Anneli skriver:

  Alla mina kontakter har försvunnit på mobilen iPhone 4, på min Macbook och finns inte någonstans. Dessutom har ALLA säkerhetskopior försvunnit! Hur kan det blir så här?? Och varför hittar jag inte mina kontakter i adressboken på datorn, varför finns dom inte ens kvar där???

 192. Lullu skriver:

  Hej!
  Vigjorde en säkerhetskopiering via Itunes, men hade inte loggat in på mitt konto. Sparas säkerhetskopian då nånstans på datorn eller är den borta för alltid??? Tacksam för snabbt svar.

 193. Michael skriver:

  Har en iphone 4 där kontakterna importerats från hotmail/windows live. I samband med uppdatering till ios6 (tror jag) har en del av kontakterna, inte alla, försvunnit från iphone men finns kvar i hotmail när jag loggar in via dator. Har avslutat hotmail i iphone och lagt in igen men samma kontakter som förut finns kvar i iphone. Hur är detta möjligt?

 194. Markus skriver:

  Har två 4:or som inte uppdaterats utan enbart använt med originalinställningar.
  Båda två kopplades upp mot ITunes för en vanlig synkronisering och så var kontakter borta, Safari strular (kopplar ner) och bl.a Yahoo dyker upp och frågar om jag vill ändra sökmotorval.

  Kan bara instämma i samtliga misstankar mot att Apple själv bestämt sig för att ”hjälpa till” att få kunderna att lämna bort sina gamla modeller. 18 månader efter inköp börjar allt rasa. Som vanligt.

  Blir nog andra tillverkare i framtiden för vårt företag.

 195. Jonny skriver:

  Hej.

  Nu finns det ett inlägg som tar upp ämnet med försvunna kontakter.
  Ni får gärna fortsätta kommentera i det inlägget.

  http://wp.me/p193ra-2FG

  /Jonny

 196. Linda skriver:

  Hej!
  Jag uppdaterade min telefon i tisdags via datorn..
  En timme senare när jag hade surra i telefon o skulle lägga på så se jag bara att alla namn bli till telefon nr´på samalslistan.. och ingen kontakt kvar!
  Nu när jag kopplar upp telefon på Itunes så kommer det bara upp en ruta där det står fel åsså nå nr!

  Hjälp!! 🙁

 197. durim skriver:

  De är så att min iphone 5 funkar inte så å ska skicka in den på reparation, men har hört att man får en ny för de brukar inte fixa iphonen, varje gång jag har skickat in min iphone 4 så fick ja en helt ny .

  • Jonny skriver:

   Man får en utbytesenhet, då man inte gör några reparationer på plats. Man kontrollerar bara så att det inte är några skador pga yttre påverkan, oauktoriserade ingrepp eller fuktskador.

   Därför ska man alltid se till så att man säkerhetskopierat sin enhet innan man skickar in den på service.

 198. Iri skriver:

  Hej!
  Jag har tappat bort min iphone, och jag vill veta ifall det finns något sätt att spåra upp mobilen fast jag inte har en sådan app ( hitta min iphone) Kan man fortfarande hitta den ifall den har blivit fabriksåterställd och om den nya ”ägaren” har bytt sim-kort?
  Tacksam för svar.

  • Jonny skriver:

   Hej. Det går inte att spåra din telefon om du inte valt att aktivera Hitta Min iPhone. Om telefonen är fabriksåterställd, så kan man inte spåra den på något sätt.

   Har en telefonen denna funktion aktiverad och den ”nya” ägaren bara bytt simkort, kan man spåra den.

 199. Pelle skriver:

  Mina kontakter har försvunnit 2ggr nu på 4 dgr, vad händer då senast idag???? återställde från en gammal säkerhetskopia 6 mån gammal, många nr som har försvunnit för gott…

 200. Sofia skriver:

  Kontakter försvinner – vad händer och vad gör man åt det?! Den här helgen har kontakterna i min iPhone 4 försvunnit två gånger. (Dvs de försvann, jag ägnade flera timmar åt att lägga in de telefonnummer jag kunde hitta på nytt, och idag försvann alla de nyinlagda kontakterna!)

  Jag har inte aktiverat iCloud utan brukar säkerhetskopiera med hjälp av iTunes i datorn. Tyvärr kan jag inte använda någon säkerhetskopia därifrån eftersom det var förvalt att telefonen skulle säkerhetskopiera automatiskt när den ansluts, så när jag kopplade in telefonen gjorde den alltså en ny säkerhetskopia – utan kontakter…

  När jag ringde min operatör fick jag veta att flera andra har råkat ut för samma sak den här helgen (och jag ser ju även några här ovan). Än så länge har jag inte kunnat få någon hjälp med problemet, eftersom de inte heller vet vad det beror på och hur man löser problemet.

  Någon här som vet varför kontakter helt plötsligt, oförklarligt, och upprepat försvinner? För flera personer samtidigt? Och vad 17 gör man för att det inte ska hända igen? Nu är ju telefonen inte användbar… Tacksam för hjälp!

  • Jonny skriver:

   Det är svårt att svara på varför detta sker, men det verkar vara ett problem som flera upplever.

   Det skulle vara intressant om man kunde hitta en röd tråd och då skulle jag vilja att ni som läser detta fyller på med information.

   iPhone modell:
   Version av iOS:
   Beskrivning på vad som hänt och vad som gjorts innan problemet uppstod:

   • Pelle skriver:

    Iphone 4
    5.1.1
    Har inte gjort något vad jag vet,
    Jag uppdaterade apparna torsdag kväll, på Fredag förmiddag var kontakterna borta, kör in en 6 mån gammal säk.kopia under fredag eftermiddag, alla appar fortfarande uppdaterade, funkar Lördag och på Söndag morgon var kontakterna åter borta igen..

    • Jonny skriver:

     Har du haft den ansluten till iTunes i samband med att kontakterna försvann?

     • Pelle skriver:

      Jag har haft den ansluten till datorn för laddningens skull men inte till Itunes..
      Än så länge finns kontakterna kvar.

     • Jonny skriver:

      Så iTunes har inte varit igång under tiden som du laddat?

     • Pelle skriver:

      Nej itunes har inte varit igång.

     • Pelle skriver:

      Har gått en vecka nu och kontakterna är fortfarande kvar..

     • Jonny skriver:

      Det är ju underbart! 🙂

      Många har skrivit om att man förlorat kontakterna och den röda tråden har varit iOS 5. Finns även spaltmeter om ju detta i olika forum, men tyvärr finner jag ingen anledning till varför vi ser ett ökat antal så långt efter att iOS 5 släpptes.

   • Sofia skriver:

    Jag har också iPhone 4.
    Första gången kontakterna försvann hade jag iOS 5.något. Då försvann de i samband med (inom några timmar efter) att jag hade anslutit telefonen till iTunes och gjort en säkerhetskopia.
    Därefter uppdaterade jag till senaste iOS (6.1.2), lade in kontakter på nytt, och nästa dag försvann alla mina kontakter igen – utan att jag hade gjort något alls (dvs inte kopplat till datorn igen). Jag såg i favoritlistan hur namnen plötsligt ersattes av telefonnummer…

    Det som har varit konstigt med telefonen i övrigt är att kalendern har strulat (posterna försvann och kom tillbaka direkt), vilket var orsaken till säkerhetskopieringen. En del appar har också strulat, så att jag plötsligt blir utkastad.

    • Sofia skriver:

     Jag uppdaterade förresten också apparna i samband med säkerhetskopieringen. Tyckte att det löste de flesta app-problemen, dvs jag blev inte utkastad lika ofta efter uppdateringen.

     • Daniel skriver:

      Samma problem här! Kontakterna bara försvinner, kalendern strular likt du beskriver Sofia och även blivit utkastad från vissa appar och kan ibland inte gå in i meddelanden… Någon som har någon lösning på detta problem?

      Tack på förhand.

     • Sofia skriver:

      Jag har inte hört något från kundtjänst hos operatören än… Lade in 2 kontakter för ca en vecka sedan och nu har även dessa försvunnit. 🙁 Så problemet finna definitivt kvar även om det dröjde längre tid innan de försvann den här gången.

   • Sophia skriver:

    Har iphone 4. Mina kontakter försvann på fm i onsdags (6/3) helt plötsligt. Inga nya uppdatering på väldigt länge och inget annat speciellt. Det enda som är lite konstigt i övrigt är att några appar startar och sen så fort man trycker vidare på något släcks den och man är tillbaka på hemskärmen. Jag hade som tur var en veckas gammal säkerhetskopia så kontakterna klarade sig. Men jag känner flera som har haft samma problem… vad är detta?? Samtidgt och under samma period, vet Apple detta?

   • Ida skriver:

    Hej!
    Jag har samma problem här. På en vecka har alla mina kontakter försvunnit 2 gånger utan att jag har gjort något särskilt. Jag har en iPhone4 med iOS5. Även om jag uppdaterar tillbaka telefonboken känns det ju inte särskilt kul om man kommer behöva göra det med jämna mellanrum… Vad är det för fel och vad kan man göra åt det?

  • Jessica skriver:

   Jag har precis samma problem! har det löst sig för dig Sofia?

 201. louice skriver:

  hej!
  ska lämna in min iphone4s på lagning och vill föra över mina kontakter till datorn. Hur gör man????

 202. Ronnie Palmgren skriver:

  Hej!

  Hemma så synkar jag kalender på Datorn (IMac) med min iphone via Icloud, men på jobbet där jag har en PC så synkar jag via datorn till min iPhone. Men när jag laddade itunes 11.0.2 så funkar detta inte längre, eftersom man i den version mig veterligen bara kan synka via Icloud. Och jag kan inte använda Icloud på jobbet. Är det någon som har något tips hur man kan komma runt detta, eller hur jag kan ladda ner den gamla versionen av itunes 11.0.1.

  TAcksam för Svar

  Ronnie Palmgren

 203. niki skriver:

  alla mina kontakter försvann idag, hur får jag tillbaka dom? använer inte icloud så är det omöjligt att få tillbaka numren nu?

 204. Anette skriver:

  Hej!
  Jag fick omstartat mitt abonnemang på min iPhone & helt plötsligt försvann alla mina kontakter, vad kan jag göra? Och varför försvann dom?
  Tacksam för svar!!
  Med vänlig hälsning
  Anette André

  • Jonny skriver:

   Hej Anette. Det kan finnas flera orsaker till att de försvann. En kan vara att ditt konto med iCloud slutat synkroniserats. Kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID under Inställningar -> iCloud. Du kan även testa att stänga av synkronisering av kontakter och sen aktivera den igen. //Jonny

 205. Rasha skriver:

  Hej!
  Jag har säkerhetskopierat min mobil för ett tag sen men nu har alla mina bilder försvunnit, hur gör jag för att få tillbaka dem till min iphone?

 206. Micke skriver:

  Hej. Har en IPhone 4, har uppdaterat luren efter konstens alla regler. Men direkt efter jag gjorde det så har den låst sig totalt, det enda som händer är att den visar att USBsladden ska anslutas till iTunes. Jag gör det men inget händer, har testat med omstart på datorn o tvångstart på iphonen, helt dött! Snälla hjälp mig

 207. Riri skriver:

  Hej!
  Jag gjorde ett icloud-konto på min iphone 4s och nu har alla mina kontakter försvunnit. Jag har visserligen en säkerhetskopia på datorn, men den var ett tag sedan jag gjorde. Det jag undrar över, då jag antar att kontakterna från iphonen är borta, är om jag kan läsa ”kontakterna/telefonnumren” på datorn från säkerhetskopian? Jag vill helst inte lägga in den gamla säkerhetskopian i mobilen då jag antar att allt annat, dvs nytt efter säkerhetskopian gjordes, i så fall kommer att försvinna i och med att det nuvarande ersättas av det gamla..
  Tacksam för hjälp om hur jag kan gå tillväga!

  • Jonny skriver:

   Hej. Test med att stänga av synkroniseringen av kontakter. Detta gör du under inställningar->iCloud. Innan du gör detta så kan du se om kontakterna finns kvar och det gör du genom att skapa ett nytt meddelande och skriv in ett namn som du vet ska finnas i din kontaktlista. Om det dyker upp en kontakt så kan du testa det att stänga av/på synkroniseringen av kontakter.

 208. Armin skriver:

  hej.
  jag vaknade imorse sen gick jag in i mina kontakter och skulle ringa ett samtal. helt plötsligt försvann alla kontakter och apples nummer var det enda som var kvar.
  jag valde att uppdatera från senaste säkerhetskopia. allting löste sig men några sekunder senare försvann mina kontakter igen.
  helt plötsligt försvann alla kontakter från min mac också.

  hjälp mig få tillbaka mina kontakter.
  har en iphone 4a. och har aldrig haft det här problemet med 4s och 5.

 209. Emma skriver:

  Jag messade med min kompis. Sen skulle jag skicka en bild till min kompis, då det står att mitt fotoalbum uppdateras. Jag väntar tills den är klar och hälften av mina bilder är borta. Jag har varken gjort något som gör att min mobil skulle kunna uppdatera albumet. Så mobilen gjorde det av sig själv. Nu undrar jag då vart är mina bilder? Och varför är dom helt plötsligt bara borta.

  • Jonny skriver:

   Hej Emma. Har du testat att göra en ”hård omstart”? Håll ned vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt i minst tio sekunder eller tills Apple-logotypen visas.

   Om inte detta hjälper så är det nog inget att göra. Om du nyligen tagit en säkerhetskopia, så kan du återställa telefonen med den.

 210. Victoria skriver:

  Hej! Jag bytte telefon och när jag säkerhetskopierade över den till nya mobilen hade några appar försvunnit. Jag kopierade den gamla precis innan jag tog mig an den nya. Blev sjukt osäker på hur jag gör då, för jag har en ny dator så att kopiera den över itunes går ju inte riktigt.

 211. Niklas skriver:

  Hej
  Vår son lyckades låsa vår Iphone 4S som automatiskt raderade all data i telefonen. Har ingen säkerhetskopia i Itunes. Finns det något annat sätt att få tillbaks bilder och filmer från telefonen? Har provat med att vanliga recovery program som brukar funka till PC men inget verkar hjälpa.

  • Jonny skriver:

   Hej Niklas. Tyvärr så är det förlorat för alltid. Jag känner inte till något sätt att återskapa innehållet ifall man inte har en säkerhetskopia lagrad i iTunes eller på iCloud. Denna frågan kommer ofta och jag kan bara säga att ni fått lära er att säkerhetskopiera den hårda vägen.

   Det finns en anledning till att man inte kan återskapa innehållet och det är för att den kan ha hamnat hos en obehörig och man vill ju inte att denna personen ska kunna återskapa innehållet. Däremot finns det en inställning som gör att den inte raderas efter exempelvis 10 försök. Detta görs under inställningar för Lösenkodslås. Läs mer om detta på Apple hemsida -> http://support.apple.com/kb/HT4113?viewlocale=sv_SE

   Hoppas att mitt svar var till någon hjälp eller tröst!

   Gott Nytt År!
   /Jonny

 212. Louise skriver:

  uppdaterade min pappas telefon, han har en fyra och uppdaterade den nu till I.OS 6.0.1.
  uppdateringen skrämmer skitet ur mig när det kommer upp att den är fabriksåterställd men som tur är kontakter och bilder kvar. men alla appar är borta. jag tänkte göra så att jag gör som du hade skrivit på ett annat ställe att återställa säkerhetskopieringen. problemet? jo, min pappas säkerhetskopiering är försvunnen. vad gör jag nu?

  • Jonny skriver:

   I iTunes kan man välja att hantera sina sparade säkerhetskopior under inställningar för iTunes (bör ligga under arkiv eller redigera på en PC). Där väljer man Enheter och där ska dessa ligga. Annars kan man titta under C: på datorn. Hittar ni inte säkerhetskopian i iTunes eller på iCloud, så finns det ingen.

   iTunes placerar säkerhetskopiorna på följande ställen:

   Windows XP: \Documents and Settings\(användarnamn)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
   Obs! Öppna mappen Programdata snabbt genom att klicka på Start och välja Kör. Skriv %appdata% och klicka på OK.
   Windows Vista och Windows 7: \Users\(användarnamn)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
   Obs! Öppna mappen AppData snabbt genom att klicka på Start. Skriv %appdata% i sökfältet och tryck på retur-tangenten.

   Läs mer om detta på http://support.apple.com/kb/HT4946?viewlocale=sv_SE

 213. Tuulia skriver:

  Jag har uppdaterat min iphone 3 S. De flesta av mina spelappar försvann. Men jag kommer åt spelen via appstora och kan spela dessa. Men hur får jag ut ikonen i min iphone?

 214. mattias skriver:

  det här börjar bli lite väl jobbigt. varje gång ni jävlar kommer med en ny uppdatering så är det en massa krångel. nu synkroniserar inte min iphone längre sen den senaste uppdateringen.
  och det går inte att återställa fanskapet. är det meningen med en sådan här dyr mobil att allt varje jävla gång ska vara krångel..

 215. julia skriver:

  hej! jag uppdatareda min iphone till ios6 så blev det krångel med internet så jag drog ur telefonen men då gick det inte att starta telefonen utan att jag måste fortsätta att upptaderar, så jag gjorde det på en annan dator och när det var klart var ALLT borta på min mobil… bilder, appar alllt är borta. hur kan jag få det tillbaka igen?

  • Jonny skriver:

   Hej! Förhoppningsvis har du en säkerhetskopia på din dator. När iTunes är öppen så väljer du Redigera->Inställningar. Då öppnas ett nytt fönster där du väljer att klicka på Enheter och där kan du se om du har några tidigare säkerhetskopior och du ser även när säkerhetskopian togs.

   Här kan du läsa mer om hur du återställer din iPhone från en säkerhetskopia: http://support.apple.com/kb/ht1766?viewlocale=sv_SE

 216. Jessica skriver:

  Hej!

  Jag uppdaterade min iphone till ios6 och blev av med alla kontaktuppgifter. Det blev lite svajigt med synkroniseringen och jag ville inte synkronisera mina kontaktuppgifter med hela google eller vad det var. Finns det något hopp om att hitta dem igen?

  mvh
  Jessica

 217. Emelie skriver:

  Okej , här kommer fan den sjukaste frågan. Sedan två månad tillbaka har jag fått en okänd persons bilder i min bildström på min iphone. Det började men bara några bilder som jag raderade , men nu har det spårat ut och kommer nästan 5 bilder om dagen. Har alltid oroat mig för om han får mina bilder och idag fick jag svaret , för han har gjort om en bild som jag tagit på min hund och suttit in någon bild i den. Detta är väldigt obekvämt att veta att bilder jag tagit på min och mina nära osv , ser en okänd person. Har dock tagit reda på vart han kommer ifrån , genom att en dag så ändrades min stad där jag ser vädret , till en stad som jag sökte på som tydligen ligger i Albaninen. Finns de någon fler som varit med om detta och hur blir man av med det , ska ringa till apple , men känns inte som de skulle kunna fixa de på telefon!

  • Jonny skriver:

   Det där är ju väldigt allvarligt! Ta all information som du har tillgänglig och felanmäl detta via din operatör. Om inte de kan lösa problemet (vilket förmodligen är fallet), så ska de kontakta sin support på Apple för att upprätta en felanmälan. Lägg gärna en kommentar här om hur det gick!

 218. Sussie Sundberg skriver:

  Hejsan skulle uppdatera Min IPhone 4 Till Ios 6 När allt bara låste sig Å äpplet står bara å Pulserar..Har försökt till Datorn men den svarar inte alls…. Har lämnat in den på Telia..Är alla Bilder borta?? Går dom att få TeBaX?????

 219. Sussie Sundberg skriver:

  Hejsan!! Skulle Uppdatera Min Iphone till Ios 6 Allt låste sig å Äpplet står bara å Blinkar-resulterade i att jag fick lämna in den å Försöka få nån rätsida på det…Men alla bilder från Hela Sommaren är bara puts veck Tror dom..Går det att Få teBaX?????

 220. Nina skriver:

  Hej!

  Jag gjorde en säkerhets kopia någon gång i oktober förra året. Nu när jag anslöt min telefon till itunes så kickade den gamla säkerhetskopian in.. och ALLT sedan jag gjorde den säkerhetskopian försvann.. Kan jag få tillbaka allt? det är främst bilderna jag värdesätter!

  Tacksam för svar!

  • Jonny skriver:

   Hej Nina! Utan att jag har någon information att gå på, så blir det svårt. Ibland kan det ligga en mapp som heter iPhone (eller iPod Photo cache) under mappen bilder på din dator och där kan dessa finnas.

 221. Madelen skriver:

  Hej jag har uppdaterat min iphone och då försvann alla mina bilder, finns dom någonstans att hitta på telefonen

  • Jonny skriver:

   Bör finnas i en säkerhetskopia om du tagit någon. Kolla om det finns någon genom att öppna iTunes på datorn och välj Redigera->Inställningar och sen välja Enhet. Se om det gjordes en säkerhetskopia i samband med uppdateringen eller kanske en äldre som du kan lägga in på din iPhone. Annars är dom tyvärr borta.

   • Syd skriver:

    Mina app är borta också ,. detta är dåligt . ca, 200 kr app bara gick upp i röken , hur man hittar dem, jag kommer inte ihög namnen, detta är inte bra , vad ska man göra?

    • Jonny skriver:

     Det var ju inte roligt att höra, men det finns en lösning. Gå in i App Store på din iPhone och välj ”fliken” Uppdatera.
     Överst finner du Purchased och går du in där så finner du alla appar som du någonsin laddat ner med ditt iTunes-konto. Där finns sedan två alternativ och du kan välja vilket som, men Not On This iPhone kanske är en bra början.

     Där ska du finna appen du söker! Lycka till! 🙂

   • Erika skriver:

    säkerhetskopierade och uppdaterade min iphone. Allt inkl appar kom tillbaka efteråt. Det tog sin tid. Nu när jag en dag efteransluter telefonen till datorn för att ladda den försvann helt plötsligt alla appar från telefonen. Bilder, kontakter osv finns kvar, men apparna är borta. Hur gör jag för att få tillbaka säkerhetkopian från dagen då jag uppdaterade? Jag hittar mina säkerhetskopior från den dagen, men hur får jag tillbaka dem till telefonen?

    • Jonny skriver:

     När du anslutit din iPhone till iTunes som hittar du din telefon under Enheter i vänsterspalten. Högerklicka på ”Erikas iPhone” och välj ”Återställ från Säkerhetskopia”.

Lämna ett svar

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...