Rykte: NFC i nästa iPhone?

On 26 juni, 2012, in Appar, iPhone, Nyheter, by Jonny

Efter att Apple visade upp iOS 6 på WWDC och appen Passbook så har än en gång rykten om NFC (Near Field Communication) i nästa iPhone börjat spridas.

Det är inte så lustigt att det kommit igång igen, då tanken är att Passbook ska kunna hantera dina biljetter, kuponger o.s.v. och en ny iPhone är på gång. 

Rykten om NFC fanns redan inför släppet av iPhone 4S och många var besvikna över att Apple utelämnade den funktionen. Nu är ju inte Apple direkt först med allt som är nytt, utan ofta väljer att avvakta tills marknaden är mogen. Frågan är om marknaden är mogen denna gången och att vi kommer få se NFC i nästa iPhone?

Vad tror du…kommer vi får se NFC i nästa iPhone?

Information om Near Field Communication:

Närfältskommunikation (Near Field Communication, NFC) är en överföringsstandard för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor (typiskt runt 10 cm). Tekniken är en vidareutveckling av standarden ISO/IEC 14443 proximity-card (RFID). Syftet med tekniken är att skapa en säker, intuitiv och enkel kommunikationsskanal mellan olika elektroniska enheter, primärt inriktat mot mobiltelefoner. Exempelvis kan en mobiltelefon med inbyggt NFC användas som betalmedel i en butik, populärt kallat ”mobil plånbok”. Andra användningsområden är att mobiltelefonen kan utnyttjas inom kollektivtrafiken som betalningsmedel.

Källa: Wikipedia.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...