På AppAvice.com kan man läsa att det finns ett sätt att ta bort Apples standardappar från din iOS-enhet och utan att behöva använda någon form av jailbreak.

Att ta bort (dölja) appar som Aktie, Väder, Tidningskiosk o.s.v. är kanske något som många önskar vore möjligt, men som Apple av någon anledning inte tillåter. Nu finns det ett sätt att göra detta och då utan att behöva jailbreaka sin enhet.

Förmodligen är detta något som Apple kommer att stoppa inom en snar framtid, men vi får leva i nuet och gotta oss i att möjligheten finns.

Hur gör man…

Klippet nedan visar i detalj hur man går tillväga och visar även hur enkelt man får tillbaka apparna om man så önskar!

Steg 1: Besök www.cydiahacks.com i Safari på iOS-enheten.

Steg 2: Bläddra i listan över program på webbplatsen och hitta den som du vill dölja.

Steg 3: Tryck på den rad som innehåller ett program som du vill dölja. När du ser en varningsruta dyka upp, peka på ”Install”.

Steg 4: Installationen kommer att misslyckas, men det är helt normalt. När du får ”gick inte att hämta Application” felmeddelande trycker du på ”Klar”. Appen du har valt att dölja kommer nu att ha en grå ikon, som visar att den laddas ner.

Steg 5: Tryck och håll på den grå ikonen för att få den i ”Jiggle läge” och sedan tryck på ”X” i övre vänstra hörnet av programmet för att ta bort den.

När du är klar med det kan du fortsätta den här processen för att dölja så många appar du vill.

OBS: Om du försöker dölja App Store kommer du inte att kunna fortsätta gömma ytterligare program. Om du tänker på att dölja App Store, se till att du dölja den sist.

[Via AppAdvice]

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...