Den 30 november skriver Facebook att man aktiverat funktion Fotosynkning och det innebär att du kan få dina bilder automatisk synkroniserade till ett ”privat” album på Facebook.

Tanken med detta är att du snabbare ska kunna dela dina bilder via Facebook om bilderna redan ligger upplagda i ett privat album.

Min första tanke är om bilderna verkligen är privata bara för att Facebook säger det. Många har bilder som man absolut inte vill ska hamna på Facebook och med denna funktionen så ökar risken markant. Facebook säger att bilderna kommer att vara privata, men Facebook säger massor av saker om sekretess. 🙂

Om du känner att detta är en perfekt lösning och vill aktivera funktionen, kan du följa dessa steg:

Du kan förhandsgranska fotosynkroniseringen genom att först se till att den senaste versionen av Facebook-applikationen är installerad i telefonen.

Från applikationen:

  • Gå till din tidslinje
  • Tryck på Foton
  • Tryck på Synka längst ned i ditt fotoavsnitt. Följ de stegvisa instruktionerna.

Från en dator:

  • Gå till din tidslinje
  • Klicka på Foton
  • Klicka på Synkade från telefonen längst upp i ditt fotoavsnitt. Följ de stegvisa instruktionerna.

Du kan läsa mer om Facebook Fotosynkning på Facebook Hjälpcenter. Där tar man upp allt du behöver veta innan du väljer att aktivera funktionen.

 

Tagged with:  

2 Responses to Facebook har släppt sina nya funktion Fotosynkning

  1. Mickej79 skriver:

    Hur får jag det på svenska?

    • Jonny skriver:

      Hej. Menar du i appen? I appen kan man inte ändra språk, då den inte stödjer svenska. Appen väljer språk efter vilket språk din telefon använder, men eftersom den inte stödjer svenska, så blir det engelska.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!