Oplanerad sovmorgon p.g.a. ”Stör ej”

On 2 januari, 2013, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

Det har skrivits en del om den nyårsbugg som gör att ”Stör ej” funktionen inte stängs av.

Denna lilla bugg gjorde att jag försov mig idag och det hör inte till vanligheterna. Som tur är så finns det en mänsklig väckarklocka i hushållet och det är min son som väckte mig och frågade varför jag inte var på jobbet…för det är ju ljust ute! 🙂

Jag landade på stolen 30 min försent och kunde inte fatta varför inte larmet ringt, men sen såg jag att ”Stör ej” fortfarande var aktivt. Har schemalagt funktionen att aktiveras vid 23 och avaktiveras 05:00, men det gick ju så där!

En annan effekt av detta är att vissa upplever problem med att man inte kan bli uppringd vid första försöket, men att det fungerar om samma nummer ringer igen. Detta är en inställning i ”Stör ej”, där man kan ställa in att telefonen släpper igenom samtal om samma nummer ringer igen och inom 3 minuter.

Till en rättning kommer, så får vi nog leva med att aktivera/avaktivera funktionen manuellt och inte använda oss av schemaläggningen.

Apple Support: iOS 6: Så här använder du Stör ej

Har du också drabbats av nyårsbuggen och hur har den påverkat dig?

Tagged with:  

3 Responses to Oplanerad sovmorgon p.g.a. ”Stör ej”

  1. Andreas skriver:

    Fast väckarklockan ringer ändå?

    Sleep mode släpper bara inte igenom sms/samtal.

  2. Jimmy skriver:

    Jag råkade också ut för detta och hoppas verkligen att det kommer en fix till detta ASAP då jag använder den funktionen flitigt för att just inte bli störd..

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...