Navigon_Europe_2.0Navigon har idag släppt en uppdaterad version av sin app för iOS och lagt till några nyheter.

En av nyheterna är att röstanvisningar nu kan sändas via Bluetooth, vilket gör att jag slipper använda en kabel från telefonen till bilens stereoanläggning. Testade det på lunchen idag och det fungerade precis som det skulle.

Nu slipper jag har Aux inställt på stereon och använda en kabel för att få vägbeskrivningar, utan kan istället köra via Bluetooth och kan lyssna på radion samtidigt.

Nyheter i version 2.4

  • Voice instructions can be broadcasted through the car’s speakers. This function requires the iPhone to be connected with the car’s bluetooth handsfree kit.
  • Wikipedia POIs can be downloaded for free and transform the app into a travel guide.
  • Glympse functionality has been further improved.
  • Additional Foursquare functionality.
  • Easy switch between car- and pedestrian navigation.

Navigon_iPhone_4

 

Söker du en turn-by-turn GPS till sommarens bilsemester, så har du här en bra kandidat. Perfekt att köra Navigon i iPhonen, för då har man en enhet för allt och telefonen har man ju alltid med sig.

Med Navigon behöver man bara ladda ner de länder som man tänkt köra genom och på så sätt spara utrymme på iPhonen. Alltså behöver man inte oroa sig för några datautgifter utomlands, som man kan åka på ifall man använder många andra av de apparna i App Store.

Håller man sig inom Sveriges gränser, så kan jag varmt rekommendera Waze. Det är den sociala GPS:en som är helt gratis att hämta och fungerar som en turn-by-turn navigator, men nackdelen är att den laddar ner kartorna allt eftersom man kör.

Navigon Europe kostar normalt 749 Kr, men kan tillfälligt köpas för 599 Kr i App Store. Den fungerar till iPhone och iPad.

NAVIGON Europe - Garmin Wuerzburg GmbH

Tagged with:  

One Response to Navigon Europe – uppdaterad och tillfälligt prissänkt

  1. JOnas skriver:

    Navigon Nordics kostar 419 kr och kan uppgraderar med europakartor vid behov.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...