20130325-201940.jpg

Den senaste tiden har många kommenterat under Support på min sida och ställer sig frågande till varför deras kontakter raderas på iPhone.

Det som hittills varit gemensamt för dessa användare är att de kör någon version av iOS 5 och där finns det ett känt problem med att kontakterna kan försvinna.

Att kontakterna kan raderas är ett känt fel med iOS 5, men det har inte varit något som man läst något om på ett bra slag. Varför rapporterna har ökat den sista månaden är inget som jag eller någon annan verkar ha svaret på, men jag rekommenderar att man uppdaterar sin iPhone till senaste versionen av iOS. Senaste versionen är iOS 6.1.3 och finns att hämta till iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4S och iPhone 5.

Om du har problem med att kontakterna försvinner/raderas och inte har iOS 6.1.3, så kan ni med hjälp av länkarna nedan uppdatera till senaste iOS.

Vad kan du göra om du redan har iOS 6.1.3 och kontakterna försvinner utan anledning?

Kontrollera så att försvinnandet inte beror på någon inställning i iCloud eller iTunes.

Om problemet kvarstår och det inte beror på någon inställning i iTunes eller iCloud, så kan det vara läge att göra en felanmälan till sin operatör. Har du köpt din iPhone direkt från Apple, kan du även göra en felanmälan direkt till dem.

Vad behöver du lämna för information i din felanmälan (kan skilja mellan olika operatörer, men informationen nedan kommer att underlätta felsökningen)

 • Namn:
 • Kontaktnummer:
 • E-postadress (helst den du använder till ditt Apple-ID):
 • iPhone modell:
 • iPhone IMEI:
 • iPhone serienummer:
 • iPhone telefonnummer (MSISDN):
 • iOS:
 • Synkroniseras kontakterna med iCloud:
 • Exakt beskrivning på vad som hänt och vad du gjort med telefonen. Ta med så mycket information som möjligt, då allt som hänt kan vara av betydelse.

Med hjälp av din information så kan operatören felanmäla detta till Apple, men då krävs det att all information finns och att man kör iOS 6.1.3.

Kör du fortfarande på iOS 5.x.x så kommer du få frågan om problemet kvarstår efter uppdatering till senaste iOS, så det är ingen ide att felanmäla utan att ha uppdaterat din iPhone innan.

Tveka inte att lägga en kommentar ifall ni har någon annan lösning på problemet eller om ni fick någon hjälp hos operatören.

Tråd i ämnet finns på Apple Support Communities

Tagged with:  

2 Responses to Har du förlorat alla dina kontakter på din iPhone?

 1. Az skriver:

  Tja, du de e så att jag har en iphone 4s, där mina kontakter försvann bara så där utan anledning. och jag har inte säkerhetskopierat ett skit, sedan när jag ska importera mina kontakter från sim så är dom av någon konstig anledning inte där heller, vad kan jag göra för att få tillbaka kontakterna? hade jävligt viktiga nummer på mobben som e borta nu

  • Jonny skriver:

   Hej. Dina nummer är borta. Du kan alltid kontakta din operatör och begära ut en specifikation. Där kan du se vilka nummer som du använt den senaste månaden och på så sätt komma över dem. Tänk på att det kan kosta en slant för att få ut en enstaka specifikation.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...