Apple har ikväll presenterat iOS 7…och det var kärlek vid första ögonkastet.

Det var många trevliga nyheter som Apple presenterade ikväll. Några av dem kan ni läsa om nedan och andra kommer lite senare…

iOS 7 introducerar Control Center. Nu finns de kontroller du vill komma åt snabbt på ett och samma ställe. Med bara ett svep från botten av skärmen, har du tillgång till kontroller för flygplansläge, Wi-Fi, Bluetooth eller Stör ej, och förmågan att anpassa skärmens ljusstyrka, pausa eller spela en låt, hoppa till nästa spår och strömma musik med AirPlay. Control Center ger dig också omedelbar tillgång till appar som Klocka, Kamera, Kalkylator och Ficklampa.

Med iOS 7, är Notiscenter nu tillgänglig från låsskärmen så att du kan se alla dina meddelanden med ett enkelt svep, och en ny funktionen i Notification Center ger dig en snabb överblick av du har att göra just idag och viktiga detaljer såsom väder, trafik, möten och evenemang.

Med förbättrad Multitasking i iOS, har användarna möjlighet att växla mellan sina program på ett mer visuellt och intuitivt sätt, och iOS 7 uppmärksammar vilka appar du använder mest och håller automatiskt ditt innehåll aktuellt i bakgrunden.

20130610-233638.jpg

AirDrop är ett helt nytt sätt att snabbt och enkelt dela innehåll med människor i närheten. När du har något du vill dela, visar AirDrop vilka av dina kontakter som finns i närheten. Bara välja vem du vill dela med och AirDrop gör resten. Överföringar via AirDrop är peer-to-peer, så att du kan använda den var som helst, utan nätverk eller konfiguration krävs. Överföringarna är fullständigt krypterade så att ditt innehåll är skyddat och privat. Alltså behöver du inte hålla din iPhone mot någon annans, för att skicka över filer.

Att iPhone används flitigt som kamera är nog ingen nyhet, så nu har man lagt till flera nya funktioner till Kamera appen. Nu kommer man kunna lägga till fotoeffekter i realtid. Du kan exempelvis välja att ta fyrkantiga bilder och du kan snabbt och enkelt växla mellan fyra lägen, Kamera, video, fyrkantig och panorama, med bara en enkel svepning.

Appen Bilder har fått en helt ny design i iOS 7. Här introducerar man Moments, ett nytt sätt att automatiskt organisera dina foton och videor baserat på tid och plats. Du kan zooma ut för att se alla dina bilder som anordnas av Moments, samlingar av Moments och efter år. iOS 7 inkluderar iCloud Delad Bildström, det enklaste sättet att dela bilder med bara de personer du vill. Med iCloud Delad Bildström, kan familj och vänner bidra med sina egna bilder och videoklipp till dina delade strömmar. Nyheten med Delade Bildströmmar är att man nu även kan dela videoklipp.

Siri låter bättre än någonsin med nya manliga och kvinnliga röster och omfattar Twitter Search integration, så att du kan fråga Siri om vad folk säger på Twitter. Siri också nu har Wikipedia integration, som ger tillgång till världens mest populära Internet referensanläggning. Siri erbjuder Bing webbsökning i appen och möjlighet att ändra enhetens inställningar och spela upp röstmeddelanden (kräver Visual Voicemail). Än finns inga uppgifter om eller när Siri får stöd för svenska.

Safari har fått ett helt nytt användargränssnitt och du börjar alltid din surfning i helskärm.Ny vy för dina bokmärken och flikar. Något annat nytt är iCloud Key Chain som hanterar och lagrar dina lösenord och kreditkortsinformation på ett säkert sätt. Vill du handal något så kan du betala genom autofyllning under transaktionen. Allt du behöver ange är kortets CVC-kod, bara för att det ska vara säkert. Man har även förbättrat Föräldrarkontrollen i iOS 7, då den låter dig automatiskt blockera åtkomst till vuxna webbplatser eller endast tillåta åtkomst till en specifik uppsättning tillåtna webbplatser.

I Musik appen har fått en ny vacker design och inkluderar den nya iTunes Radio (till en början finns iTunes Radio endast i USA), en gratis Internet radiotjänst med över 200 stationer och ett otroligt sortiment av musik från iTunes Store, kombinerat med funktioner endast iTunes kan leverera. iTunes Radio påminner om Spotify Radio och kanske rent av en kopia av densamma. När du ställer in iTunes Radio på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV, har du tillgång till stationer inspirerade av den musik du redan lyssnar på, Utvalda stationer sammanställd av Apple och genre-inriktade stationer som är personifieras för just dig. iTunes Radio utvecklas baserat på den musik du spelar och ladda. Ju mer du använder iTunes Radio och iTunes, desto mer vet den vad du gillar att lyssna på och mer personlig blir upplevelsen. Den har även Siri integration och genom en snabb knapptryckning så kan du köpa en låt som du gillar.

App Store i iOS 7 kommer att uppdatera dina appar med automatik, vilket minskar eventuella problem som kan uppstå ifall man inte uppdaterat sina appar på länge. En annan ny funktion är ”Apps Near Me” som hittar program baserat på din nuvarande position. Ett perfekt sätt att hitta appar, om man exempelvis är turist och vill veta mer om staden, museum o.s.v. Du kan även söka appar efter ålder, vilket underlättar för lärare och föräldrar att hitta appar som passar barnen bättre.

Activation Lock är en annan nyhet som inte kommer att gillas av tjuvar. Om någon snor din iOS-enhet, så kommer de inte kunna stänga av eller radera den utan att använda ditt Apple-ID. Alltså blir enheten obrukbar! 🙂

FaceTime Audio är röstsamtal via FaceTime, vilket är att man kan ringa samtal till varandra via datauppkoppling. Kan vara bra att köra ifall man befinner sig på ett hotell utomlands och har tillgång till ett trådlöst nätverk.

Vill ni se hela kvällens event, så kan ni göra det på Apple – Apple Events. Här kan man Apple presentera nya MacBook Air, Mac Pro, iCloud, iOS 7 m.m.

iOS 7 kommer enligt Apple att släppas till hösten och då förmodligen i anslutning till nästa iPhone.

Tagged with:  

2 Responses to Apple har presenterat iOS 7 och här är några av nyheterna.

  1. Kalle skriver:

    Tack för en grymt bra sammanställning! Jag var tveksam till om iOS 7 skulle få mig att stanna kvar hos Apple eller lämna och gå över till ”andra sidan”. Igår fick jag svaret. The dark side är inte alls lika lockande längre :-))

    • Jonny skriver:

      The dark side har aldrig varit lockande för mig, men jag förstår att många valt att lämna Apple för att få lite ”nytt” att leka med.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...