Två nya telefoner från Apple

On 11 september, 2013, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

iPhone 5S.jpg

Det var inte direkt några nyheter som presenterades ikväll av Apple..d.v.s. om man följt den senaste tidens rykten. 🙂

Vi fick två nya telefoner av Apple och det blev som väntat en iPhone 5S och en iPhone 5C, men det var inte bara förväntade nyheter. Var jag missnöjd med vad Apple presenterade? Lite…ska det vara så satans svårt att ge mig en iPhone med NFC? 🙂

Kvällens stora nyhet var så klart iPhone 5S som utrustats med:

  • 64-bitars A7-prosessor kommer att snabba upp luren rejält. Den ska göra iPhone 5S upp till dubbelt så snabb mot föregångaren iPhone 5 med A6 processor.
  • Touch ID (fingeravtrycksläsare) – Denna sitter inbyggd i Hemknappen och kan användas för att låsa upp din telefon, men även för att auktorisera köp i App Store. Själva uppgifterna om ditt fingeravtryck kommer att lagras i telefonen och kommer inte att lagras hos Apple eller i iCloud. Fördelen är att tillsammans med iOS 7 finns det inte längre någon anledning för en tjuv att stjäla din lur. Den blir obrukbar utan ditt fingeravtryck eller Apple-ID.
  • Kameran får även den massor av kärlek. Det kan behövas efter problemen med kameran på iPhone 5, då den fungerar dåligt i motljus och ger lila/rosa fläckar på bilderna. Man levererar fortfarande samma antal pixlar som iPhone 5, men man har förbättrat den med en ny sensor och bättre objektiv. Sen gör självklart mjukvara och processor sitt. Denna kameran kommer att bli grym. En blixt har nu blivit två…och bara detta kommer göra susen.
  • Rörelseprocessor är något nytt på iPhone 5S och heter här M7. Den ska mäta telefonens rörelsedata och avlasta huvudprosessorn och därmed minska strömförbrukningen.
  • Nya tillbehör är även det på väg till iPhone 5S & iPhone 5C.
  • LTE/4G kommer att få stöd för våra svenska frekvenser och först ut att bekräfta detta är Telenor.
  • Nya färg på iPhone 5S och nu kommer man även kunna välja att få sin iPhone i guld. Även om de andra ser ut som innan, har Apple valt att ge dem nya namn. Nu heter den vita ”silver” och den svart fått namnet ”rymdgrå”.

Läs mer om iPhone 5C här.

iPhone 5S_colour.jpg

 

 

 

 

 

iPhone 5S och iPhone 5C börjar säljas den 20 september i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Japan, Singapore och Storbritannien. Tråkigt nog så ingår inte Sverige i första vågen, utan något exakt datum saknas. Enligt Apple finns dessa till försäljning i 100 länder i december, men inget som säger att Sverige är mer då heller.

Återkommer med besked när vi vet mer om när Sverige får iPhone 5S och iPhone 5C.

Orkar du inte vänta eller tycker att iPhone 5 räcker för dig? Kolla in Telenors ”Veckans klipp”!

Telenor_Veckans_klipp.jpg

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...