Jag har hört både positivt och negativt om senaste uppdateringen och vill därför fråga dig om din upplevelse.

Skriv gärna en kommentar om vad du tycker är positivt, negativt och om du upplever några problem. Glöm inte att skriva vilken modell av iPhone eller iPad du har!

Tagged with:  

71 Responses to Hur upplever du din iOS-enhet efter uppdateringen till iOS 8?

 1. Micke skriver:

  Hej,
  Följande problem uppstår när jag dragit igång min iPhone 6 med hjälp av iCloud kopia från min iPhone 5:
  – När jag plockar bort kortkommandon under Tangentbord kommer dom tillbaka igen.
  – Wifi långsamt i vissa miljöer
  – Tangentbordet fryser/laggar ofta.

  Vad inne på Apple Store och där rek dom att ominstallera telefonen UTAN att ta tillbaka kopian från iCloud. Mao litar inte Apple på sina egna backupfunktioner.

  Tips någon?

 2. Martin J skriver:

  Har iPhone 5!
  Blev så frustrerad av att batterikapaciteten havererade efter uppdatering till först iOS8, sen iOS8.02, så jag gick till iPhone-reparation.se o köpte nytt batteri.
  Vad hjälpte det? Inte ett dugg!
  Trots nytt batteri tappar jag cirka 40% på 1h’s användning (surf/mail).
  I standby-läge drar den ingenting, så det är först vid ”aktivt” användande som batteriförbrukningen är extrem.

 3. Jimmy skriver:

  Min ipad2 blev jätteseg efter uppdateringen. Känns som man sitter på en jättegammal dator och försöker surfa. När man startar appar så hackar bilderna fram. Känns inte alls bra. Måste nedgradera eller köpa en ny surfplatta, för denna går inte använda nu efter uppdateringen till ios8.

 4. Johanna skriver:

  Min ipad har blivit seg och hackig efter uppdateringen, detta suger!!! Skit störande att den hänger efter och inte är lika snabb längre.. Kan man inte gå tillbaka till de gamla???!

  • Jonny skriver:

   Hej. Tyvärr kan man inte backa operativsystemet. iOS 8.1 kommer snart och förhoppningsvis löser det problemen.

 5. Patric skriver:

  Bytte till iPhone 6 och skulle återläsa säkerhetskopian från gamla telefonen i iTunes.
  Går inte. iTunes slutar fungera. Trots att man kör via ett adminkonto och startar iTunes som administratör så funkar det inte. Som längst har jag kommit till att återskapningen är ”klar”..då står det ”Väntar” på ALLA appar och inget mer händer sen..
  Bg-bild och alla foton mm har gått bra, men apparna: niet.

  Gick in och manuellt laddade ner alla appar som fanns under ”Köpt” på App Store i telefonen och har nu inte möjlighet att ens göra en säkerhetskopia på datorn. Skitkass. Har haft iPhone sen 2010 och gjort x antal återskapningar helt utan problem. Nu är det fucked up BIG time!

 6. Ulf Hassling skriver:

  Iphone 5s, efter uppgradering till 8.0.2 visar App Store att appar skall uppgraderas. men när man trycker på uppdatering händer ingenting. Även om jag är ansluten till WiFi.

 7. Malin skriver:

  Facebook startar inte direkt, måste gå ur och in igen. Nätet är segare. Vissa av mina videos går inte att se.
  Är det någon som vet om man kan ta bort installeringen?

  • Jonny skriver:

   Hej Malin. Har du uppdaterat Facebook till deras senaste version? Testa antingen att uppdatera den eller ta bort och hämta appen på nytt. Det brukat avhjälpa denna typen av problem. /Jonny

 8. madde skriver:

  Jag uppdaterade paddan på jobbet och nu kommer jag inte in i appstore, det är bara helt vitt och händer inget när jag trycker på tex topplistor. så paddan kan inte användas nu då den var hyffsat nyinköpt så hade inte hunnit laddat hem några appar och nu efter uppdateringen när de inte går att komma in i appstore?! Jobbar på en förskola så syftet är ju att ta hem bra appar men ja nu har vi en tom padda..
  vad finns de att göra!?

  • Jonny skriver:

   Hej Madde. Fungerat andra funktioner som kräver internet? Testa annars att gå in under Inställningar->Allmänt->Nollställ->Nollställ Nätverk. /Jonny

 9. Peter skriver:

  Jag har iphone 5 och efter 8 & 8.0. kan jag inte längre uppdatera mina appar eller ladda ner nya. Batteriförbrukningen har också ökat markant. Fixar inte Apple detta snart är det läge att byta till en ny telefon av annat märke.

 10. Acke skriver:

  Har både iPhone 5 och 5s efter iOS 8.0+8.02 har batteritiden avsevärt försämrats. Det har helt klart uppstått efter uppdatering. Apple måste åtgärda detta snarast annars kommer mitt förtroende avsevärt minska för deras produkter över hela linjen… Man funderar vilka tester de utför själva innan de rullar ut nya uppdateringar…!? Svagt!! Mycket besviken tyvärr!!

 11. Fredrik skriver:

  Har iphone 5.
  8.0.2 har och är en katastrof för mig. Telefonen är seg och fryser helt ibland och går inte ens att starta om…..

 12. Hanna skriver:

  Hej! Jag har en iPad 2 och efter ios8.0.2 så fungerar inte mitt nätverk. Jag kan komma in ibland som nu men det är inom 3 minuters intervaller sen får jag stänga av och på internet igen x antal gånger. Och så kommer jag inte in på app store och kan inte se filmer som finns på TV3 appen exempelvis eller liknande appar ( filmerna/ klippen laddar ej, hoppar ej igång)Även olika klipp på några minuter kan ej längre ses. Och i det stora hela går allt segt. Helt värdelöst!!

 13. Anneli skriver:

  Har en 4s – fruktansvärt seg, dåligt / käkar batteri, hänger sig mer än ofta, kameran hänger sig, safari tuggar.

  iPad 2- tappar mottagning och måste startas om .. Så jäkla segt.
  Låser sig i knapparna å fryser till.
  Hemsidor står och tuggar och laddar inte upp på safari.

  Detta är en katastrof !
  Är det någon som vet Om det kommer komma en uppdatering för att fixa alla dessa fel?

 14. Östen skriver:

  Helt jävla kass efter ios 8 + 8.0.2. Wifin krånglar, allmänt seg lur samt hänger sig titt som tätt. Har en 5s.

 15. Ewa skriver:

  Katastrof. Paddan är seg och går över till ”ingen service” flera gånger per dag. Jag måste starta om den hela tiden för att den ska fungera

  • Anders Tönnäng skriver:

   Hej Ewa
   exakt samma problem för mej med padden
   Har du fått något tips om lösning på detta ?
   Mvh Anders

  • Tobbe skriver:

   Precis det felet har jag med. iPad 2. När den varit i viloläge så får den Ingen service. Startar om den, tar lätt 5 min innan den är uppe igen. Hackar vid in och ut zoomning. Skärmen slocknar ibland. Men däremellan funkar den rätt bra. Lan ju inte bara klaga. ☺️

 16. Magnus skriver:

  Iphone5
  vet inte vad som hänt, men datatrafiken är sjukt hög.
  Har testat det mesta, men så fort jag försöker använda internet tuggar megabyten iväg.
  Har aldrig fått slut tidigare, men nu sticker det lätt iväg 100MB på nån liten stund.

 17. Micke skriver:

  iPhone ”laggar” efter uppdatering till ios 8.
  Jag har stora problem med att min iPhone ”laggar” i alla lägen när jag använder tangentbordet. Kunde skriva ett par tre ord och sedan stannade den. Efter ett tag kom resten av tecknen.

  Lösning:
  Plocka bort de kortkommandon ni lagt upp under ”Tangentbord” i inställningar.
  Apple hade plockat bort kortkommando hanteringen i något tidigare ios. När det kom tillbaka i ios 8 fick den till följd att det laggar.

 18. Anders skriver:

  Ipad 2: Uppgraderat till v.8.0.2. Otroligt seg och dålig respons överlag. 3g kopplar ner och man måste starta om för att får igång det igen. Wifi dålig täckning samt tappar kontakt. Har nollställt samt felsökt i mitt hem-nätverk men efter att ha läst fler inlägg kan vi tyvärr bara konstatera att Apple släppt en riktigt dålig version, IGEN! kanske dags att byta plattform??

 19. Per skriver:

  Hej, Sonens ipad 2 hänger sig hela tiden. Går inte att uppdatera appar eller köpa nya. Min iphone 6+ fungerar perfekt förutom att tangentbordet hänger inte med. Hänger sig vid varje skriv tillfälle.

 20. Martin skriver:

  * Har återställt mobilen och därefter återskapat den… (Skulle det stå)

 21. Martin skriver:

  Heeelt sjukt! Efter uppdatering till iOS 8.02 så fullkomligt rasade batterikapaciteten. Hade INTE detta problem före.
  Har återställt moggv ocåterskapat, men det hjälpte INTE!
  Skitirriterad !! Så här illa får det ju inte vara, då slutar jag med Apple’s produkter…

 22. Lasse F skriver:

  Min iPad är klart segare och ryckig vid växlingar mellan olika appar t.ex efter uppgraderingen till 8.0.2 så nu törs jag inte uppdatera min iPhone för den fungerar bra vilket paddan också gjorde innan uppgraderingen.
  Tar tacksamt emot tips på om det finns några inställningar som kan lösa problemet. Kan det vara så att 8.0.2 kräver mer prestanda? Min padda har några år på nacken och är kanske lite gammal och slö.

 23. Jocke skriver:

  Luren blivit seg som fasen, känns som en evighet att öppna bilder, kameran, hackar som fasen när man scrollar. Får väl skylla mig själv lite grann eftersom jag gick på en så stor uppdatering med en 4s, bedrövligt att man inte kan gå tillbaka, håller inte längre att man har godkänt uppdateringen (kan ju för sjutton peta in Vista pc`n om man mot förmodan skulle vilja!!!. Nu är det dags att slänga undan Iphånen och ta steget upp till Samsung (ett par år till så är väl de flesta där)

 24. Karin skriver:

  Vår iPad har blivit ruskigt seg efter uppdatering till iOS 8… Den står o tuggar på sökmotorerna, air funktionen är helt ur spel, filmer går inte att ladda upp, inte ens små filmklipp. Helt värdelöst!!!!

 25. Ester skriver:

  Hej har en iPad som efter uppdateringen slukar batteri och hänger sig…och för 2 dagar sen så tog batteriet slut så jag satte i den i laddaren men nu när den laddar så hänger den sig och när den ska sättas på igen så hänger den sig och stänger av sig….med andra ord så har den legat och laddat sig i mer än ett dygn men när den fått tillräckligt med batteri så försöker den starta men stängs av igen innan man hinner trycka på något…vad ska jag göra??

 26. Susanne W skriver:

  Min iPad har blivit fruktansvärt slö och den låser sig hela tiden

 27. Tomas Johansson skriver:

  Har nu uppdaterat till IOS 8.0.2
  Telefondjäveln hänger sig i tid och otid,måste starta om den väldigt frekvent för att kunna bruka den över huvudtaget.
  Har aldrig haft problem med någon av de Iphonar jag haft tidigare.
  Men fixas inte det här skit IOS 8 blir det en annan telefon inom kort,och det blir då ingen IPHONE,nu har dom skitit i det blå skåpet på riktigt

 28. Stig Olsson skriver:

  Efter ios8.0.2 är ipaden kass. Tappar 3g och hittar inte om den inte stängs av helt och omstartas. Internet mycket segt. Tangentbordet ligger efter när man skriver.
  Det mesta som görs sker med ryckighet. Jäkla skit

 29. Marie skriver:

  Katastrof, inget funkar efter uppdateringen!!
  HJÄLP!! Telefon har helt låst sig. Kan inte stänga av den! Kopplat upp den till datorn men den reagerar inte……… Skärmen helt lås!! Suck! Ja jag har uppdaterat till 8.0.2 :-/
  Vad skall jag göra?
  Tack,
  // Marie

 30. Ove Nilsson skriver:

  Har I Phone 5 Efter uppdatering 8.02 är mottagningen av telefonen dålig står stabilt endast på två punkter. Vad göra, har Telia.

 31. Ninna skriver:

  Jag har en Iphone5 som funkade klockrent tills jag uppdaterade till Ios8 och ios8.02 , min telefon hackar, är jätte långsam, kameran fastnar hela tiden och blir svart, kan inte ta bilder, den ätter batteri som f.. Wifi 3g kommer försvinner hela tiden, skärmen kass, är så förbannat att jag uppdaterade min telefon nu vill jag bara slänga den i väggen… Har alldrig haft problem med den och inga andra iphones som jag haft….värsta uppdateringen ever

  • Tobbe skriver:

   Jag hade oxå problem men läste om ett tips PM att återställa alla inställningar. Min iPhone 5S blev bättre och min iPad 2 blev mycket bättre efter detta. Har nu inga problem med iPhonen och vissa problem med IPaden, laggar lite men inte så mkt som innan jag återställde inställningarna.

 32. Per skriver:

  5s. Tryckte i 8.02. Batterierna har återfått sin hållbarhet som var kass med 8.0 tack för det✌️

 33. Peter Foltas skriver:

  Iphone 4S. Det jag märker klart tydligast är att batteriet inte räcker en dag ens. Och att wifi tappas titt som tätt. Även sämre känsla vid klick/tryck på skärmen. Katastrof! Uppdateringar ska göra saker bättre. Inte sämre! Fixa! Annars är det dags att märke.

 34. Jessica Johansson skriver:

  Har en Iphone 5s och tycker att wi-fi är fruktansvärt slött sedan den nya uppdateringen. Blev inte bättre efter uppdatering 8.0.2 heller.

 35. Tomas Johansson skriver:

  Äter batteri,är slöare,tappar wifi när den vill (stänger av det)Radering av sms bedrövlig funktion,måste starta om telefonen efter att ha raderat en omgång,papperskorgs ikonen försvinner.
  Jag upplever att min Iphone 5 blivit bara skit efter uppdatering till IOS8
  Slänger snart skiten i golvet och slutar använda Appleprodukter

 36. Martin skriver:

  iPhone 5, U
  uppdaterat till iOS.8.02, efter detta har batteritiden typ halverats! 🙁

 37. Stefan wedin skriver:

  Skärmen låser sig i stående läge vid bilder och film.
  Det löser sig om man slår av och på telefon men återkommer ganska så snart.
  Iphone 5s ios8 8.02

 38. Hasse skriver:

  Efter uppdatering av iphone 5 s
  Så har batteritiden blivit katastrofalt dålig/äter upp batteriet på nolltid detta problemet var inte innan men däremot på min gamla iphone 5

 39. Piere skriver:

  iPad air har bara blivit sämre med iOS 8! Långsam, buggig, wi-fi stänger ner, filmer och tv går upp och ner i bildkvalitet eller fryser helt. Vad skulle bli så bra med iOS 8?
  Jag har försökt återställa iPad till iOS 7.1.2 men det gick tyvärr inte. Mycket besviken.

  • Tobbe Stamholt skriver:

   Har en iPad2 med 3G och den är precis som du beskriver, seg och konstig. Hackar, tappar 3G kopplingen= ingen service, wifi kopplar ner. När jag startar om den tar det väldigt lång tid innan den är uppe igen. Någon som har något tips? (Jag har uppdaterat till ios 8.02)

   • Jonny skriver:

    Hej Tobbe. Kan du testa att återställa nätverksinställningarna på din iPad och se om det hjälper. Följ denna artikel från Apple Support och återkom gärna med resultatet. Förhoppningsvis löser detta dina problem och då kan det vara bra för andra att få veta.

    http://support.apple.com/kb/TS1398?viewlocale=sv_SE&locale=en_US

    Med vänlig hälsning,
    Jonny

    • Piere skriver:

     Hej Jonny. Jag har återställt nätverksinställningarna som de sa och har möjligen fått något stabilare Wiwi. Men det stänger fortfarande av lite då och då när jag gör något i safari. Kan vara kopplat till det?
     Däremot har mitt mobila nätverk blivit under mätbarhet. Man ser att t.o.m 4 g är aktivt men bredbandskollen hittar ingen signal oftast. I bästa fall uppmäts 1 till 2 Mbit efter en oändlig svarstid.

 40. Per skriver:

  Jag har 5s och kan konstatera att den käkar batterier som aldrig förr. Och det är INTE för att jag använder den mer. Vissa funktioner i min bankapp funkar inte heller!

 41. Elin skriver:

  Iphone 5. Mest irriterande är att Spotify inte går att öppna så det är omöjligt att lyssna på musik. Batteriet är sämre och skärmen har blivit segare när man scrollar. Täckningen har oxå försämrats…..

  • Jonny skriver:

   Hej Elin. Har du testat att radera Spotify och hämta om appen från App Store. Det brukar hjälpa.. Gällande täckningen så kan telefonen visa ”sämre” täckning än vad det egentligen är eller t.o.m. mer sanningsenlig, men hur är upplevelsen? Upplever du dålig samtalskvalité eller brutna samtal?

 42. fredrik skriver:

  Har en iPhone 5S. Blev jätteskum efter ios8. Svårt att scrolla i menyer – hoppar och far hit och dit, strular att skicka meddelanden, wordfeudbrickor lever sitt egna liv, ”klickar” på ikonen för meddelanden då kommer kameran fram, m.m m.m

 43. Esko skriver:

  Från låst skärm till kamera funkar inte längre.. Blir bara svart skärm

 44. Peter skriver:

  Ipad 2 mycket långsammare. Hackar och är seg. Iphone 4s tar grymt mycket mer batteri.
  Detta är typiskt Apple. Nu får de en massa nya kunder som byter upp sig, eftersom de lägger in ”sirap” i uppdateringarna.

 45. Mr Speedlock skriver:

  Från det att jag uppdaterade till iOS8 har jag märkt att homeknappen är känsligare. Många ggr som jag kommer in i undermenyn när jag ska stänga en app. Jag har även synkat hemknappen utan att det blivit bättre. Nu har jag gjort en total återställning och inte laddat in min backup. Nu funkar den till 80% vilket är bättre en innan. Samma sak blev det även på min kompis iPhone 5s, knappen blev överkänslig. Vet att det går att ställa in själva hastigheten på knapptrycket på inställningar, men det blir inte bättre. Jag kan köpa att knappen är skadad eller sliten, men detta kom efter att jag installerat iOS8. Förutom det så tycker jag att det är en bra uppdatering.

 46. Ronny skriver:

  Ipad uppdaterad med ios8,mobil data fungerar inte längre,ingen service,wi-fi är slö,öppna appar tar lång tid,spola fram på ex.you tube fungerar enbart med stor skärm,nu heter det inte längre Ipad men padda, lika snabbt,skönt att vi har Samsung platta,sista Apple produkt för oss, hädanefter Apple är bara en frukt men inget teknik produkt.apple sucks.

 47. Janne skriver:

  Jag har en iPhone 5s, den äter mer batteri 🙁

 48. Peter skriver:

  Största problemet som jag ser det är att man måste trycka 2 gånger på favoriter, en gång öppna sida och sedan trycka en gång för stänga favoriter. Sedan är ju favoriter på fel sida för oss högerhänta.
  Med vänlig hälsning, Peter

 49. Peter skriver:

  Både jag och min fru har varsin 5S, min fungerar utan problem, hennes har blivit märkbart slöare. Våran iPad Air har börjat tappa sin wifi-uppkoppling då och då, men fungerar i övrigt som vanligt.

 50. MM skriver:

  På min iPad Air har jag märkt att animationen när jag stänger en app hackar sig, samma sak med när jag sveper till nästa skärm.

  Ställer jag in ”Minska rörelse” under Hjälpmedel, så fade:as inte appen ner till Hemskärmen alltid, det stängs direkt och så kommer jag till Hemskärmen, som om appen hade hängt sig och stängt av sig själv.

  iPad Air är ju snabb, så konstigt att detta uppstår. Hoppas att det bara är en bugg som kommer att fixas så småningom

 51. Rolf Norlén skriver:

  Då är det fastställt att Apple sabbat för oss som vill ha våra händelsebibliotek och ansikten från iPhoto på Mac i kronologisk resp bokstavsordning på våra iphones/iPads. En sabla röra i dessa mappar. Bara migrationen från iPhoto till det nya programmet går bättre nästa år då även iPhoto begravs på Macen. På iOS (Bilder-appen) kan man nu åtminstone söka på platser, tidpunkt och album. Inte på sökord. Men skapar man olika album med resp sökord (en j..a massa skulle det bli) på Macen. Ja då hade man haft sökordsbilderna i ordning även på iOS. Har iPhone 5S och iPad Air.

 52. Michel skriver:

  Har en iPhone 5S. Sen jag uppdaterade till IOS8 så har allt blivit långsammare, hoppigt, wi-fi hoppar av-på som den vill. Tyvärr

 53. Axel Johansson skriver:

  Jag har en iPhone 4s och en iPad 2. Man märker att båda enheterna är segare speccielt när man byter mellan appar. Men det är inget som man stör sig på. Jag tror att Apple fixar detta i nästa uppdatering.

 54. Mats skriver:

  Min iPad2 är märkbart långsammare och lite ”hoppig” när man växlar sidor med hemknappen.

 55. christian skriver:

  har en 4s och den är tyvärr märkbart slöare. Har beställt en i6 då jag haft 4s i tre år så det är väl egentligen på tiden :). Min ipad air funkar klockrent. En lustig sak, mitt spotify ställde om sig till japanska efter uppdateringen 😀

 56. Keu skriver:

  Den är rapp och funkar så som en 4S gör med nyare OS. Dock känns de som de käkar mer batteri…

 57. Mats skriver:

  My Tuner funkar inte längre , varken på IP 5 eller iPad v 3

 58. Sofia skriver:

  Jag upplever Facebook mycket långsammare nu. Har en iPhone 4

 59. Gustav Lindahl skriver:

  jag har iphone 5s och upplever att iOS 8 är bra

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...