AppStore_prishojning

I sedvanlig anda tog Apple ner sin nätbutik på Apple.se under sitt event och när den kom upp igen, så hade man bl.a. justerat priset uppåt för iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Om man handlade en iPhone 6 16GB på Apples nätbutik innan prishöjningen, fick man ge 6395:-. Nu ligger priset för iPhone 6 på 7495:- och sen går det uppåt beroende på lagringsytrymmet. iPhone 6 Plus gick från 7395:- till 8595:-.

Då min sambo önskade sig en iPhone 6 i guld och jag vet att hon inte kommer att ge sig på den punkten, valde jag att köpa en åt henne idag. Jag valde att ta en på delbetalning på 250:- x 24 mån och med enkel matematik så blir det 6000:- för en iPhone 6 Guld 16GB. Det är alltså 1495:- billigare än i Apple egna butik. Det var lika bra att slå till innan alla andra också höjer priserna!

Anledningen till höjningen ska vara att dollarkursen just nu är stark och det drabbar inte bara Sverige. Priserna höjdes även i Australien, Danmark, Finland, Frankrike, Nya Zeeland, Portugal m.fl.

Vill du komma billigare undan, så kan det vara läge att kolla priserna hos din återförsäljare och slå till innan priserna höjs!

Det gamla priset på iPhone hittar du fortfarande hos bl.a.:

Det finns självklart fler butiker som säljer till det ”gamla” priset. En snabbkoll med Google och ni finner fler.

 

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...