sudio_black

Nu när Apples AirPods ser ut att dröja till efter nyår, kan det vara läge att kolla in andra alternativ på marknaden.

Det är omöjligt att jämföra hörlurar med Apple AirPods och orkar man inte vänta så finns det bra alternativ som är trådlösa. Hörlurar är ett väldigt personligt val och vi gillar olika och man kan bl.a. välja mellan in-ear, on-ear, slutna, öppna, trådlösa etc. Valen är många!

Då jag föredrar trådlösa hörlurar och har några stycken från olika tillverkare, kändes dessa som ett måste att testa och se ifall jag ändrar min åsikt gällande in-ear hörlurar.

Sudio Vasa Blå

Lurarna är gjorda för att användas med mobiler och har självklart en fjärrkontroll på sladden. Förutom volymkontroller finns det Play/Paus och du byter låt genom ett långt tryck på volymkontrollen. Svar och avsluta samtal går även det att göra. På sladdens vänstra sida finns batteriet och på den högra sidan sitter kontroll och mikrofon.

Passformen är viktig

Själv är jag inte överförtjust i in-ear och sällan jag hittar några som vill stanna kvar i öronen, men Sudio Vasa Blå stannar kvar i öronen och sitter dessutom riktigt skönt. Inget problem med långvarig användning eller att de skulle vara obekväma efter en arbetsdag med musik. För att passa så många öron som möjligt, har man skickat med 4 par extra gummihattar.

Ljud

Ljudbilden överträffade mina förväntningar och det beror nog mycket på att de ger en bra isolering, som stänger ute störande ljud från omgivningen. Bra isolering ger även en betydligt bättre basåtergivning och bättre balans i ljudet. Då jag är väldigt bred i min musiksmak, har det lyssnats på allt från Country till Death Metal i dessa lurar och de har inte gjort mig besviken. Mycket imponerad över det ljud som dessa lurarna presenterar.

Övrigt

Det som kan upplevas som negativt är att kontrollen ofta glider ner mot nacken, vilket försvårar möjligheten att snabbt kontrollera musiken. Ett annat problem uppstår vid ett telefonsamtal, där man kan uppleva att jag hörs dåligt och det beror då på att mikrofonen hamnat för långt bort från munnen. Detta är inte ett problem som endast upplevs med Sudio Vasa Blå. Har testat ett flertal trådlösa hörlurar där mikrofonen inte sitter rakt under munnen och då blir det att den även tar med ljud som finns i omgivningen. När jag sitter i telefon på jobbet, föredrar jag Apple egna hörlurar framför alla andra jag provat.

Det jag oftast upplever som ett problem med in-ear är att jag pratar för högt när jag sitter i samtal. Eftersom lurarna ger en bra isolering, kan jag inte höra hur högt jag talar och måste därför rycka ut lurarna från ena örat. Det är mer ett personligt problem och inget jag kan belasta lurarna för. Det är kanske inte är något som andra upplever som negativt.

Ett annat problem och kanske ett högst personligt sådant är att jag ofta glömmer att de hänger runt min hals. Efter en stunds letande, brukar de kommer fram. 🙂

Fakta

I förpackningen

 • – Vasa Blå trådlös hörlur med 4 par extra gummihattar
 • – Användarmanual och kvalitetskort
 • – Förvaringscase i äkta läder
 • – Metallclip
 • – Laddningssladd
 • – Batteri

Element

 • Typ: 10,2 mm dynamisk
 • Sensitivitet: 113 dB SP @ 1 kHz
 • Impedans: 32 Ohm @ 1kHz
 • Frekvensomfång: 18 Hz – 23 kHz

Specifikationer

 • Inkapsling: Aluminium, komposit, ABS
 • Finnish: högpolerad metalldetaljer
 • Modell: In-ear, Bluetooth Version 4.1
 • Vikt: 14 gram (inkapsling)
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 8 timmar (aktiv), 10 dagar (standby)
 • Laddningstid: 10 minuter (snabbladdning), 120 minuter (fullständig).

Sudio Vasa Blå finns i färgerna Rose Gold Black, Rose Gold White, Blå och rosa. Det är även gratis frakt vid beställning via deras hemsida, men annars finns det en uppsjö av återförsäljare att besöka.

Priset för Sudio Vasa Blå är 895 Kr och ni kan läsa mer och beställa på www.sudiosweden.com/se/horlurar och ange iphonesajten15 vid köpet. Rabattkoden ger 15% rabatt på hela deras sortiment.

Sudio Vasa Blå överträffade mina förväntningar, hoppas att de även överträffar dina.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...