apple-smart-battery-case-till-iphone-7

Under några år har jag använt olika powerbanks för att ladda vid exempelvis resor eller andra tillfällen, där vägguttag är lika sällsynta som en Android telefon i mitt hem.

Att använda ett skal med inbyggt batteri har både sina för- och nackdelar. Att slippa ha sin telefon ansluten med kabel till en powerbank, är otroligt befriande ifall man hela tiden är i rörelse, reser eller springer på möten. På med skalet och sen har man batterikapacitet för upp till 26 timmar (upp till 14 timmar på iPhone 7 utan skal, enligt Apples specifikation).

Det kan alltid skilja mellan tillverkarens uppgifter och användarens upplevelse och därför gjorde jag en del tester. Vill inte säga att det är några vetenskapliga tester, utförda i något testlabb vid Area51, men jag tror jag fick fram vad jag ville.

Test 1
Första testet gjordes under helgen, då man inte använder telefonen så mycket. Jag började med fulladdat batteriskal och telefon och efter 18h hade backupen gjort sitt. Då började telefonen istället nöta på sitt egna batteri. Totalt fick jag 39,5h utan att behöva ansluta en laddare.

Test 2
Även detta test började med fullt uppladdade batterier och helg. Telefonen användes mestadels för musikuppspelning och en del surf. Även några samtal gjordes och först efter 25h var backupen slut och telefonens batteri höll sedan telefonen vid liv i 22h 15min. Totalt gav det ca 47h utan att behöva ansluta en laddare.

Test 3
Detta var den första fulla arbetsdagen med Apple Smart Battery Case. En arbetsdag betyder musik i mängder via bluetooth headset och en hel del musik kommer via YouTube. Självklart blir det även en hel del samtal och lite spel på fikat. Backupen tog den stora smällen och räckte 2h efter arbetsdagens slut, vilket får anses som ok. Väl hemma var telefonens batteri på 100% och jag slapp börja med att ladda den direkt.

Test 4
Denna gången satte jag inte på skalet från efter att batteriet var slut på min iPhone och den stängde av sig själv. Jag ville helt enkelt se hur lång tid det skulle ta att ladda upp min telefon och ifall den klarade få upp till 100% batteri. Från död telefon till 97% tog 2h för skalet att ladda. Den hade nått 100%, men jag kunde inte låta den ligga, utan var tvungen att ringa, samt kolla mail. Den hade garanterat nått 100% om jag bara kunnat hålla tassarna borta från telefonen.

Kontrollera batteristatus

När man sätter dit skalet på telefonen, kommer det upp information om batterinivån på den låsta skärmen och man ser hur mycket man har att tillgå.

batterstatus_vid_ditsatt

Vill man senare kontrollera batteriets status kan man göra detta i Notiscenter. Där ser man status vid Case.

batteri_status_notiscenter

Övrigt
Designen på Apples produkter är inget som man normalt sett kan klaga på, men detta batteriskal är fult som stryk. Det har en stor klump på baksidan som är själva batteriet och sen är resten hyggligt slimmat. Men… jag skaffade inte detta för att det var snyggt, utan för funktionen. Apple Smart Battery Case ska ge mig längre användning av telefonen, utan att jag ska behöva tänka på att leta vägguttag.

Fördelar/Nackdelar
Som jag skrev tidigare så är det riktigt skönt att slippa ha en powerbank ansluten med sladd, utan kan bara ta med sig telefonen och gå. Nackdelen med detta batteri är att det endast passar till iPhone 7, vilket gör att det endast är den enheten som jag kan ladda. Med en powerbank kan man ladda vilken enhet som helst som använder USB.

Apple Smart Battery Case laddas via Lightning-kabel. Har du Apple Smart Battery Case på din iPhone och laddar via vägguttaget, laddas båda. Du kan även använda ditt headset via uttaget, när du samtidigt laddar din telefon.

En nackdel är den totala vikten när Apple Smart Battery Case sitter på telefonen. Den blir tung och räkna med att jackan kommer hänga på ena sidan. Lite som min första mobil 1993. 🙂 Greppet med skalet på är riktigt bra, mot den hala tvål som iPhone är utan skal.

Pris
Apple tar 1095 Kr i sina butiker (fraktfritt via webben) och det är högre än många andra powerbanks. Men det andas kvalité och fungerar bättre än många andra lågprismärken. Du får vad du betalar för och i detta fallet får man ett väldigt funktionellt batteri, med bra grepp, utan sladdar och en väldigt ful puckel på baksidan. Skalet finns i färgerna svart eller vitt.

Läs mer eller beställ på www.apple.se

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...