KRY – Läkarbesök direkt i mobilen

On 14 juli, 2017, in Appar, iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Det var inte länge sen jag försökte få en tid på vårdcentralen, men möttes av att inga lediga tider fanns och att jag skulle återkomma dagen efter.

Igår testade vi KRY i ”skarpt” läge, då 4-åringen fått ett insektsbett och hela foten svullnade upp. Att få en läkartid här på Öland är inte det lättaste och inte blir det enklare av att ön är full av turister, så det fick bli att testa KRY-appen.

Direkt när man öppnar upp appen kommer det information om eventuell väntetid och i vårt fall var det 3 min. Logga in med BankID och fyll i personuppgifter, symptom och annan önskad information, sen är det bara att vänta. Några minuter senare hade vi ett videosamtal uppkopplat med en läkare. Hon ställde frågor, kollade på foten och rekommenderade behandling. Recept skrevs och ca 10 efter samtalet kom det ett meddelande att receptet nu fanns på apoteket och sen var det bara att hämta ut medicinen. 

Vi är supernöjda med hur allt fungerade och hur otroligt smidigt det var. Nu kan man träffa en läkare oavsett vart man befinner sig, bara det finns en internetuppkoppling. Jag ger upplevelsen 10 av 10 i betyg!

Beskrivning från App Store

Med KRY kan du ha läkarbesök med läkare eller psykolog genom videosamtal, direkt i din mobil eller läsplatta. Våra läkare kan hjälpa dig med rådgivning, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg – oavsett var du befinner dig. Du kan boka läkarbesök för dig själv eller ditt barn.

Välj mellan drop-in eller en bokad tid på en tid som passar dig. KRY omfattas av frikort och är kostnadsfritt för barn och ungdomar upp till 20 år.

Våra läkare hjälper ofta patienter med:
– Allergier
– Allmänna hälsofrågor
– Astma
– Munsår
– Urinvägsinfektion
– Sjukintyg
– Remiss till specialist

Kompatibilitet: Kräver iOS 9.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch.

Nu är det slut på att sitta i telefonkö till vårdcentralen för att boka ett besök. Bättre att använda KRY-appen till det man kan och få hjälp direkt. De var mycket professionella och gav mycket tydlig information utan att man sitter efteråt och funderar på om man förstod läkaren korrekt.

Hämta appen och har den på din iPad/iPhone, så är den där när den behövs.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...