Har haft denna kameran ett slag nu och tanken var att göra en videorecension, men tekniken ville annat.

Vi började med att sonen gjorde en unboxing och gick igenom hur appen fungerar, sen gjorde jag uppföljningen och längs vägen stötte vi på patrull. Först försvann ljudet efter import till datorn, så nya klipp gjordes och de kunde vi inte importera. Efter en del felsökning så visade det sig vara problem med minneskortet. Nytt minneskort införskaffat och fungerar nu utmärkt, fast jag hade givit upp. 🙂

Nog om detta och över till övervakningskameran Stuart…

Stuart Cam är en övervakningskamera som fått utseendet efter Stuart i Dumma Mig och det gör den aningen mer charmig än andra övervakningskameror.

Själva aktiveringen av kameran och att koppla ihop den med appen är snabbt gjort. Bara att följa stegen i guiden som medföljer och ladda ner TendApp från App Store. Man skapar ett konto och sen kan man se vad som händer i rummet dygnet runt och avsett vad man befinner sig i världen. Bara man har en internetanslutning på båda ställena.

Väl uppkopplad och ansluten, kan du se visuellt vad som händer i rummet, men du kan även höra och prata genom appen och det hörs i rummet. Vill du skoja till det en aning, kan du även låta som en Minion.

I appen kan du aktivera kamerans rörelsesensor och då spelar den in händelsen med ljud och bild. Resultatet blir mycket bra och den filmade min sambo när hon upptäckte en gigantisk spindel i trappan upp. Den fick med både hoppet bakåt och när hon skrek till. Det finns tydligen lokala ”lagar” och stadgar som förbjuder mig att dela med mig av detta klipp! 😀

Den har även koll på när barnen är på mitt kontor och man missar inget, trots att jag befinner mig på jobbet. Man kan aktivera inspelning när något rör sig rummet och får notiser om detta. filmklippet sparas på deras server i 24h och du kan välja att spara ner det på telefonen. Har man aktiverat inspelning vid rörelse, kan man även ställa in ifall man vill få notiser. Notiser kan man schemalägga och på så sätt slippa en massa plingande när man är hemma eller sover. Inspelning går tyvärr inte schemalägga i dagsläget och påverkas inte av inställningarna för notiser. Där är det Av eller På som gäller.

Man kan ställa in känsligheten för vad som behövs för att den ska spela in och den kan upplevas som lite väl känslig. Trots att jag har den på lägsta nivån, kommer den spela in när solen försvinner bakom ett moln eller när den kommer fram. Mycket kan nog bero på nuvarande placering och jag kommer flytta den. Man kan ha Stuart stående på ett bord eller sätta upp den på en vägg, för på foten finns möjlighet att montera den skruvar.

En annan rolig funktion är för de med husdjur och när den är aktiverad, spelar den in vad djuren gjort under dagen och kan spelas upp när man så önskar. Har själv inga husdjur och jag fick därför en kollega att köpa kameran. Nu har hon koll på vad de gör när hon inte är hemma och inte helt lustigt så sover hennes katter stor del av dagen, men ibland aktiverar hon mikrofonen och väcker upp dem. En rolig funktion för alla med husdjur.

Nu den funktion som överraskade mest! Har haft nytta av de flesta funktionerna, men det som överraskar mest är IR-kamerans kvalité. Trots att det var kolsvart i rummet (endast en lampa utanför på garaget) så ser man allt. Hade gärna haft denna i lillgrabbens rum när han var mindre och haft koll på vad som försiggick i spjälsängen. 

Att dela ut access till kameran är enkelt om du vill att fler ska kunna se vad som händer i hemmet. Gå till Camera Settings och Sharing, där du anger mejladressen till den person du vill ska få access till kameran och så skickas det en inbjudan.

Sammanfattning

Den är verkligen enkel att starta up och aktivera ihop med appen. Min 10-åring gjorde allt själv i den film vi hade för avsikt att publicera och det enda jag bistod med var lösenordet till vårt WiFi. Appen är enkel att förstå, men kraschar ibland. De släpper ofta uppdateringar till appen och den blir bättre och bättre. Däremot appen för Android fungerar inte något vidare, enligt min kollega. Hon är nöjd med kameran och funktionerna, men appen kunde fungerat bättre på Android.

Bildkvalitén är inte den bästa, men den är tillräckligt bra för att man ska kunna se vad som händer och ser klart och tydligt vem som är i rummet. Det är inte filmat i 4K, men duger helt klart. IR-kameran på natten är riktigt bra.

Stuart Cam kostar 699 Kr och finns att köpa på Lifestylestore.se. Ni kan använda koden IPHONESAJTEN för 10% rabatt.

Teknisk specifikation

Nätverksgränssnitt 

802.11b/g/n WLAN med 1×1 MIMO

Nätverkssäkerhet

WEP (40-bitars, 128-bitars)/WPA (TKIP, AES)/WPA2 (TKIP, AES)

RF/Trådlös   

ISM Band 2.4 GHz

Image Sensor  

M2010, 1600×1200

Betraktningsvinkel  

Horisontell: 73°, Vertikal: 39°, Diagonal: 83°

IR funktionsläge 

Alltid AV, Alltid PÅ, eller AUTO

Infraröd (IR) mörkerseende  

Fyra 14Mils IR-lydioder, 850nm, 8 meters belysningsavstånd

Sensor för omgivningsljus  

RoHS-kompatibel 560nm luminans-detektor

Video-codec

H.264

Upplösning  

1280×720, 640×360, 320×180

Bildhastighet    

Upp till 30 bildrutor per sekund

Stillbildstagning  

720p stillbild

Ljud-codec   

G.711, AAC

Ljudingång    

Inbyggd mikrofon, -38dB +2dB

Ljudutgång    

Inbyggd högtalare, 1W/ 8ohm högtalare

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...