Som användare av diverse streamingtjänster, gläds jag ibland av saker som kommer från EU och just detta är en glädjande nyhet.

Hade glömt bort den EU-förordning som kom den 1 april och gör att man ska kunna stream vissa tjänster även utomlands. Som småbarnsförälder på semesterresa utomlands, kan små saker som att inte kunna se Bolibompa förstöra en hel resa för en liten krabat.

Efter att C More uppdaterat sin app idag och påminde mig om detta, tänkte jag även påminna er andra som kanske är lika glömska som jag.

Så här skriver C More på sin hemsida:

Varför är det möjligt att använda C More utomlands helt plötsligt?

En EU-förordning trädde i kraft den 1 april 2018. Denna säger att alla online-betaltjänster måste tillhandahålla ”portabilitet”, vilken innebär att du som kund ska kunna använda tjänsten inom EU helt fritt. Detta tycker vi är jättebra, och är glada att äntligen kunna erbjuda detta!

Kommer det även att gälla TV4 Play?

Nej, inte i nuläget. EU-förordningen gäller endast betaltjänster, och därmed inte TV4 Play som är en gratistjänst. Men vi arbetar på en lösning för TV4 Play också, och hoppas att snart även kunna tillhandahålla TV4 Play inom EU.

Tack EU! 😉

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...