Apple släpper Apple Watch Series 3 Gps + cellular i Sverige och operatören Tre är först ut med att erbjuda stöd för klockan.

När Apple presenterade Apple Watch Series 3 med stöd för LTE (4G) så var inte Sverige med, men nu kommer du från och med 4 maj och släpps den 11 maj och det är operatören Tre som är först på denna pucken. Har inte sett någon bekräfta saken, men övriga stora operatörerna i Sverige kommer garanterat att följa Tre och börja e-sim (embedded sim).

Är du sugen på att köpa en Apple Watch med stöd för cellular som ger dig möjlighet att ringa och använda internet direkt på klockan och utan att behöva ha med dig din iPhone, kommer det att kosta.

Priset börjar på 4 495 Kr för en Apple Watch i aluminium med 38 mm stora boett och 42 mm börjar på 4 795 Kr. Du får alltså lägga till 800 Kr på det ursprungliga priser för en Apple Watch Series 3 med GPS för att få stöd för mobil uppkoppling.

Många fördelar kommer med att ha en telefon med eget simkort, men hur ofta lämnar man sin telefon hemma och endast kör med klockan? Är det i så fall värt den extra kostnaden för att kunna göra det? Glöm inte att det kommer medföra en extra månadskostnad för att ha ett abonnemang kopplat till simkortet och just nu verkar det landa på 99 Kr/mån hos Tre och förmodligen även hos de andra operatörerna. Då landar man på 1 188 Kr som en årlig kostnad utöver inköpet.

Jag är nog inte beredd att lägga den kostnaden bara för att kunna kör utan min iPhone, men det är jag. Det finns förmodligen många av er som faktiskt väntat på denna möjlighet och er avundas jag. Fast…det slutar säkert med att jag sitter där med en. 😀

Vill du läsa mer om Apple Watch Series 3 och funktionerna som kommer med mobil uppkoppling, kan besöka Apples hemsida www.apple.com/se/apple-watch-series-3.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...