Letar man efter ett par bra in-ears och inte vill ha AirPods eller slänga ut en mindre förmögenhet på ett par, kan Sudio Nivå vara ett bra alternativ.

Tänkte därför direkt gå till prislappen på Sudio Nivå som landar på 995kr på deras webbshop. Vad får man då för pengarna?

Vad finns i lådan?

Vi kan börja med själva förpackningen som håller snudd på samma kvalité som Apples förpackningar. Snyggt och elegant förpackat i en låda och nedan ser ni vad som följer med.

niva-black-unboxing

 • – Nivå in-ears med proppar i 3 olika storlekar
 • – Användarmanual och kvalitetskort
 • – Laddningsdosa
 • – Laddningssladd

Hörlurarna.

För att vara in-ears så sitter de väldigt bra i mina öron med mellanstorleken på proppar och trillar inte ur öronen ens vid ett försök till headbang. När man för in dem i öronen så vrider man in dem för bästa komfort. När de sen sitter så stänger de ute mycket av ljudet som kommer från omgivningen.

Musiken låter riktigt bra och balanserat både på låg och hög volym, men saknar som vanligt lite bättre bas i hörlurarna från Sudio. För att få den där basen i vissa låtar, måste jag höja till högsta tillåtna volymen. Trots avsaknad av bas i vissa låtar, fungerar det alldeles utmärkt att lyssna på all möjlig musik. Det finns ingen aktiv brusreducering, men gör inte så mycket, eftersom de isolerar bra.

Något som jag verkligen saknar och det är en sensor som känner av att jag ta ut en av hörlurarna och då pausar musiken. Mina AirPods har detta och de ligger i en helt annan prisklass, men likväl något som jag saknar och då på samtliga mina andra hörlurar.

Självklart kan man tala i telefon med Sudio Nivå och har inte fått några klagomål på dåligt ljud och inte kan jag heller klaga på något. Däremot finns de något som stör mig och det är att det kommer endast ljud i den högra hörluren. Är man van med trådade hörlurar eller AirPods, så finns inte detta problem, utan det hörs  båda lurarna. Sudio Nivå leverera endast ljud i den högra hörluren och den är ett stort minus från min sida. Hade gärna sett att man löst detta, men priset på lurarna hade då varit högre.

När man plockar upp sina Nivå ur laddningsdosan och startar dem, behövs man starta båda och en röst informerar att de är aktiverade och vilken som sitter i vilket öra. Bra ifall man råkat sätta den högra i vänster öra o.s.v. Att stänga av dem räcker med att man stänger av en och då stängs båda av eller sätter man tillbaka dem i laddningsfodralet.

Knapparna på hörlurarna används för att slå på/av, play/paus, byta låt eller för att aktivera Siri. Man håller in knappen för att aktivera Siri och den kan vara lite lurig… trycker du för länge så stängs lurarna av, så jag nöjer mig med att aktivera Siri med ”Hej Siri”.

Laddfodral

Nivå hörlurar kommer med ett laddfodral som kunna ge upp till 4 uppladdningar innan fodralet behöver laddas upp och det tycker jag räcker bra vid en längre resa. Designen är snygg och som snusare känner jag mig hemma, för den är bara lite större än min snusdosa. Där kan det bli lätta att ta fel dosa på morgonen och jag är hellre utan hörlurar än snus…det är en sak som är säker.

Laddfodralet gör exakt det den ska och det är att ladda mina hörlurar när de inte används och skydda dem under transport. Inne i fodralet håller man hörlurarna på plats med små magneter som drar till sig hörlurarna och de faller snyggt på plats.

Designen är snygg, men den är lite för plastig. Denna ”plastighet” skulle man gärna få göra något åt. Det skulle kunna vara att göra locket lite tyngre och den känslan skulle vara borta.

Fakta

 • Batteritid: 3,5h
 • Laddningsdosan: 4 extra laddningar
 • Hörlurens batteri: 55mAh
 • Laddningsdosans batteri: 500 mAh
 • Bluetooth version: 4.2
 • Räckvidd: 10 m
 • Element: Dynamic
 • Mikrofon och Siri-funktion
 • Färger: svarta eller vita

Element

 • Typ: 6,2 mm dynamic speaker
 • Sensitivitet: 105 dB SPL @ 1 kHz
 • Impedans: 32 Ohm @ 1kHz
 • Frekvensomfång: 18 Hz – 22 kHz

Övrigt

Gillar man in-ears, inte vill lägga en förmögenhet på ett par hörlurar, kan jag varmt rekommendera Sudio Nivå. De är helt klart värda sitt pris på 995 Kr. Som läsare får du 15% rabatt hos Sudio och det gäller på allt i deras shop. Använd rabattkod IPHONESAJTEN på www.sudio.com/se/.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...