Det blev tre nya iPhone från Apple igår och nu kommer iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr.

Det var många trevliga nyheter och förbättringar men kommer det innebära ett nytt köp av iPhone för mig?

Jag gick verkligen igång på kameran i iPhone Xs, men är det värt att byta upp sig? Nja…hur gärna jag än vill, får jag inte plånboken att gå med på det. Det kommer istället bli en ny Apple Watch Series 4 för min del och så får min iPhone X hänga med ett år till. Är sjukt nöjd med den och detta är nog första gången som jag inte väljer att skaffa den senaste iPhone.

En av anledningarna är nog priset och det borde ha avskräckt mig redan förra året när jag valde att skaffa min iPhone X. Då var det den nya designen som tilltalade mig, men jag kunde lika väl köpt en iPhone 8 och fått en minst lika bra telefon, fast då utan Face ID och Animoji. Tror mig… man kan leva utan dessa två funktionerna.

Vill man verkligen sticka ut i höst och känner att man har 18 395 kr som bränner i fickan, kan man köpa sig en iPhone Xs Max med ett kapacitet på 512 GB. Vill man däremot ha en iPhone Xs så börjar priset på 12 795 Kr och sen går det uppåt beroende på storlek och kapacitet.

Förbeställning av iPhone Xs börjar imorgon kl 09:01 den 14 september 2018.

Känner man inte för att lägga över 10 000 Kr på en iPhone, finns iPhone Xr som kommer i flera färgalternativ.

Här kan man välja mellan vit, svart, blå, gul, korall och (Product)RED.

Priset för iPhone Xr börjar på 9495 Kr för en på 64 GB och sen finns alternativen 128- och 256 GB för en slant extra.

Den största skillnaden på specifikationen är väl att iPhone Xr ska vara den aningen billigare modellen och har därför en LCD-skärm istället för OLED som de andra har, men saknar även 3D Touch och har inte heller samma IP-klassificering och därför inte klarar av vätska på samma sätt som iPhone Xs. Dock ingen stor skillnad.

Samtliga nya modeller ska klara av dubbla sim-kort (nano-sim och esim). Tyvärr är vi inte riktigt där än i Sverige, då det just nu endast är operatören Tre som erbjuder sina kunder detta. Esim är virtuella simkort som bl.a. används i Apple Watch.

För mer information om iPhone Xs och iPhone Xr finns att läsa på www.apple.com/se/iphone och du kan jämföra modellerna på www.apple.com/se/iphone/compare

Förhandsbokning av iPhone Xr startar den 19 oktober och släpps den 26 oktober.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...