Telenor lanserar Smart Uppkoppling

On 5 mars, 2019, in Nyheter, Tillbehör, by Jonny

En glädjande nyhet för oss pryltokar är att Telenor släppt ett abonnemang som är framtaget för IoT.

IoT (Internet of Things) är ett samlingsnamn för saker som kan koppla upp sig för att kommunicera med varandra eller utföra uppgifter. Egentligen allt från dammsugare, gräsklippare, klockor, tvättmaskiner till lampor.

Telenors senaste abonnemang heter Smart uppkoppling och det ger dig ett simkort som du kan sätta i din enhet som du ska styra, men det kräver självklart att produkten stödjer det. Telenors tankar kring Smart uppkoppling är att kunden ska använda det till ett larm, övervakningskameror, luftvärmepumpar, bilar, kodlås, GPS-trackers eller gräsklipparen. Egentligen kan du sätta simkortet i vad som helst som du vill kunna övervaka och varför inte ta chansen och koppla upp ditt fritidshus och sätta på värmen när du är på väg dit.

Vad kostar det och vad får man för pengarna?

Skaffar man deras abonnemang Smart uppkoppling idag, bjuder Telenor på de första 12 månaderna, därefter kostar de 29 Kr/mån. Startavgift på 250 Kr tillkommer.

Man får 250 Mb/mån och skicka och ta emot 500 SMS/mån, vilket borde räcka långt för att bara kunna styra en enhet. Tal fungerar inte, då det är ett data-abonnemang. Skulle du behöva mer surf en månad, kan du enkelt köpa till mer.

Varför ska man välja detta före ett kontantkort?

Ett kontantkort har en giltighetstid och avslutas om du inte laddar på det 1ggr/år och det vill man slippa. Med lite otur får nu köpa ett nytt och sätta i den enhet du har och den kanske du har långt ifrån din bostad.

Läs mer om Smart Uppkoppling på Telenor

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...