Med iOS 13 kommer appen Genvägar vara förinstallerad och massor av trevliga nyheter som stöd för att skapa flöden med hjälp av NFC-taggar.

NFC (Near Field Communication) är inget nytt och har du haft en Android tidigare, kanske du använt NFC på det ena eller andra sätter. iPhone har haft NFC-stöd sedan iPhone 6 och Apple Pay lanserades, men har varit låst till detta och inga andra har fått använda NFC-chippet. Nu har man lättat på detta (äntligen) när iOS 13 släpps och med appen Genvägar kan du skapa flöden för vad som ska hända när en NFC-tagg skannas av din telefon.

Så efter att ha sett klippet från Apple Insider, kanske ni kan gissa vem som varit och handlat NFC-taggar hos Kjell & Company! 😀 Ska testa med mina någon kväll, när jag får sitta ostört.

Kan du inte vänta på iOS 13? Testa deras publika beta av iOS 13, men tänk på att det ske på egen risk.

Är du sugen på att testa, kan du registrera dig som publik betatestare på beta.apple.com. Där kan du läsa mer om hur du anmäler dig och går tillväga för att installera en publik beta.

Uppdatering 1

Då jag inte får upp alternativet för NFC under genvägar, blir det till att vänta. Misstänker att det endast är developer beta som har alternativet och att det kommer till nästa publika betan. Ska kolla vidare och se vad jag kommer fram till. Snopet värre…

Uppdatering 2

Alternativ för NFC finns i iOS 13 beta 3 för develop. Det betyder att det förmodligen kommer till beta 3 av den publika betan av iOS 13 och jag får alltså vänta med mina tester.

[Via Apple Insider]

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...