Idag fick jag hämta ut min nya iPhone 11 Pro och AirPods på posten och var lycklig som ett litet barn på julafton!

Sist jag köpte en iPhone var 2017 när iPhone X släpptes och då ställde jag in den som en ny enhet och det jobbigaste var då att ladda hem nytt Mobilt BankID. Tyvärr gick det inte lika enkelt denna gången och det var många parametrar som gick åt pipsvängen.

Börjar med att packa upp och starta upp min nya iPhone 11 Pro och sätta i simkortet. Ser att telefonen inte kan läsa av mitt simkort och jag tror att det är fel på telefonen. Det visar sig senare att mitt simkort inte fungerar i någon telefon och är helt stendött. Fram med nästa och den går igång.

Ok..dags för nästa steg och det är att aktivera och överföra allt från min gamla telefon. Går igenom stegen och snart uppstår nästa problem och det är för att min iPhone X har iOS 13.1.2 och min iPhone 11 Pro har iOS 13.0, vilket gör att jag får avbryta och istället aktivera min iPhone 11 Pro som en ny enhet. När den är aktiverad, får jag uppdatera den till iOS 13.1.2 och sen återställa den igen. Nu fungerar det att överföra all min data till iPhone 11 Pro. Den nya telefonen måste ha samma iOS-version eller senare för att det ska går att återskapa den från en säkerhetskopia. Din nya telefon får alltså inte ha en äldre iOS-version än din gamla telefon.

Efter att allt är klart, återstår endast småfix som Apple Pay, BankID och Swish. För att kunna ladda hem ett nytt Mobilt BankID, måste jag använda min säkerhetsdosa och man bör komma ihåg sin kod. Löstes genom ett samtal med telefonbanken och att jag fortfarande hade min iPhone X med ett fungerande BankID. Nu blev det ett nytt samtal till First Card för att aktivera Apple Pay igen och även det gick bra. Kvar att fixa är Swish, med det får vänta till att jag fått mitt nya simkort imorgon.

Många av kvällens problem har inget med Apple att göra, men att man måste uppdatera telefonen och sen återställa den?!!? Varför Apple? Köper läget om det varit ett större hopp mellan iOS-versionerna som att min gamla lur har iOS 12 eller äldre.

Planen för kvällen var att aktivera telefonen och ge mig utför att testa lite kvällsfoto med kameran. Det får helt enkelt bli en annan kväll!

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...