Min mor tillhör riskgruppen och är aningen teknikfientlig. Kan det fungera i alla fall?

Hon har sen några år tillbaka en iPhone 4S som endast har de appar som medföljer som standard, har inte något BankID, internetbank eller Swish. Men eftersom alla i familjen har iPhone, har vi möjlighet att köra FaceTime och på så sätt åtminstone kunna se varandra. Problemet är att hennes iPhone 4S endast stödjer FaceTime över WiFi och det har hon inget i hemmet.

Så i helgen fixade jag en iPhone 6 till henne och vi möttes upp på Skälby 4H gården i Kalmar för en fika utomhus och överflyttning från gammal till mindre ”gammal” telefon. Sen blev det en snabbkurs i hur man ringer och besvarar FaceTime-samtal. Vi hann knappt hem innan första samtalet kom över FaceTime. 😀

Men hur löser man detta om inte alla använder iPhone?

Frågan kom från grannen som också vill kunna ringa videosamtal till sina föräldrar. Det finns massor av olika appar för detta, som fungerar på de flesta plattformarna och där rekommenderar jag gärna Google Duo. Man behöver inte ens ha en smartphone, utan det går att ringa från en dators webbläsare. Det underlättar dock ifall datorn har en kamera.

Google Duo finns att hämta gratis Google Play för Android och i App Store för iPhone och iPad.

Konfigurera Google Duo – Kom igång med Google Duo

Ringa samtal med Google Duo – Här kan man läsa hur man använder appen för de olika plattformarna

Använda FaceTime på iPhone eller iPad – Läs om hur du använder FaceTime för att ringa video- och ljudsamtal från din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ta hand om er och era nära! <3

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...