Appar för barn

On 9 januari, 2011, in Appar, Dagens Tips, iPad, iPhone, by Jonny

Att barn gillar att leka mer sina föräldrars iPhone och iPad är säkert ingen nyhet!

Min grabb som är 3 år, är av någon outgrundlig anledning helt tokig i både iPhone och iPad. Här vill vi ge er några exempel på appar som är mycket omtyckta och används flitigt av honom. 

Nedan ser ni hur appen ser ut och vill ni läsa mer om appen än det som nämns, så klickar ni på appen och länkas då rätt i App Store.

Först är Drawing Pad för iPad. Kostar endast 7:- i App Store och är mycket prisvärd. Drawing Pad är ett ritprogram där man väljer vilket verktyg man vill rita med. Det finns penslar, kritor, färgpennor m.fl. och även andra bakgrunder. Finns tillägg att köpa som t.ex målarböcker att fylla i. På http://drawingpadapp.com finns det en film som visar hur appen fungerar.

Create a Car är en app för både iPhone och iPad, som låter barnet själv skapa en bil. Man väljer vilken kaross man vill ha och sen bygger man på med hjul, larvfötter snöplog, grävskopa, periskop och en massa andra roliga grunkor. Därefter väljer man att spara sin skapelse och kan starta den genom att trycka på en knapp. Då får man se hur den rör sig med alla dess tillbehör. Appen kostar endast 7:- i App Store. Vill ni testa hur det fungerar, så kan ni göra det på deras hemsida. Klicka Här för komma till Create a Car!

Giraffe´s Matching Zoo är ett memory-spel med djur från zoo. Är egentligen för iPhone, men man kan förstora upp det och kvalitén är fortfarande ok. Behöver kanske inte gå in så mycket på vad man ska göra mer än vända på rätt djur. Varje djur som man vänder upp, ger ifrån sig läte. Mycket omtyckt spel av både min son och av min systerdotter. Är gratis, men kommer förmodligen kosta pengar i framtiden.

Mulle Mecks första bok: Bilar är en interaktiv bok om Mulle Meck. Priset är 28:- i App Store och kan väl tyckas vara aningen högt, men den är dyrare i bokaffären. I denna versionen av Mulle Meck så finns det vissa punkter som blickar i bilderna och vid beröring så kommer det ljud. Exempelvis finns det en bild med en ambulans på utryckning och klickar man på bilden så får man höra hur den låter vid utryckningen. En trevlig bok som har lästs om och om igen…även i sängen som godnattsaga! 🙂

Stora Pekboken är förmodligen den bästa av sitt slag i App Store och är anpassad för både iPhone och iPad. Det finns sex olika kategorier att välja mellan och där finns det 83 bilder som man får klicka på. Appen läser då upp vad som finns på bilden med en tydlig röst. En väldigt enkel app som dom minsta kan navigerar runt i utan problem. Språk att välja på är Svenska, Danska, Norska, Spanska, Franska, Tyska och Engelska. Kostar endast 7 :- januari ut.

Precis som många andra barn så är min son tokig i Blixten McQueen och allt med Blixten på. Därför laddade jag ner appen Lightning Was Here åt honom. Appen är en pusselbok där en engelsk röst berättar historien om Blixten och hans vänner, samtidigt som man ska samla dekaler. Vissa sidor innehåller pussel som barnen ska sätta ihop och på sista sidan ska man fästa dekalerna man samlat på blixten. En rolig app för 7:- och är för både iPhone och iPad. Att appen är på engelska är inget som hindrar honom, utan han klickar glatt vidare i appen och löser pussel längs vägen.

Coloring Fun är en målarbok för dom små. Man kan välja mellan flera olika motiv som t.ex. en Båt, Snögubbe, Lastbil, Prinsessa som sen ska färgläggas efter eget tycke och smak. Bilderna kan sen sparas och skrivas ut om så önskas. Efter att ha färglagt en bild, så kan man skaka sin iPhone för att återgå till startläget. I början var det den funktionen som roade honom mest, men nu gillar han att färglägga allt i samma färg! 🙂 En app för iPhone, men fungerar även på iPad. Kostar 7:- i App Store.

Har ni egna tips på appar för barn? Lägg gärna en kommentar och dela med er till alla andra! 🙂

Tagged with:  

3 Responses to Appar för barn

  1. Line skriver:

    Självklart får du tipsa om bloggen! 🙂

  2. Line skriver:

    Kul med lite tips om appar för yngre barn! Jobbar på förskola där vi just nu testar iPad som ett verktyg i verksamheten. Stora Pekboken lätt väldigt spännande! Kolla gärna in på min blogg där jag försöker skriva om vårt arbete med iPad på förskolan.

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Aapl.se and Marina Siljehav. Marina Siljehav said: ‎"Stora Pekboken är förmodligen den bästa av sitt slag i App Store" http://iphonesajten.se/2011/01/09/appar-for-barn/ […]

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...