Det finns en del att önska av batteritiden på en iPhone och här ska vi försöka ge några tips som kan förbättra prestandan.

Finns en del funktioner som man kan stänga och på så sätt få en längre livslängd på batteriet. Sen kan man ifrågasätta varför man ska behöva stänga av vissa funktioner för att få en telefon som klarar en hård dag på jobbet!?

Ändra dina inställningar. Beroende på dina inställningar kan vissa funktioner förkorta iPhones batteritid. Hur ofta du kontrollerar e-post, platstjänster eller Bluetooth kan exempelvis påverka batteritiden.

 • Ändra ljusstyrkan: Genom att ändra ljusstyrkan på skärmen, kan man öka batteritiden. Öppna Inställningar > Ljusstyrka och dra reglaget mot vänster för att minska skärmens förvalda ljusstyrka. Om du dessutom aktiverar Automatisk ljusstyrka justeras skärmens ljusstyrka automatiskt efter aktuella ljusförhållanden. Öppna Inställningar > Ljusstyrka och ställ in Automatisk ljusstyrka som På.
 • Stäng av Bluetooth: När du inte använder ett Bluetooth-headset eller -handsfree för bilen kan du spara batteriet genom att stänga av Bluetooth. Öppna Inställningar > Allmänt > Bluetooth och ställ in Bluetooth som Av.
 • Stäng av Wi-Fi: När du inte använder Wi-Fi kan du spara batteri genom att slå av det. Öppna Inställningar > Wi-Fi och ställ in Wi-Fi som Av. Om du ofta använder iPhone till att surfa på webben så kan batteritiden förbättras om du använder Wi-Fi istället för mobilnätet.
 • Avaktivera push för e-post: Om du har ett e-postkonto med push, exempelvis Gmail, MobileMe eller Microsoft Exchange, så kan du avaktivera push när det inte behövs. Öppna Inställningar > Mail, Kontakter, Kalendrar > Hämta nya data och stäng av push-funktionen. OBS! Om inställningarna är inställda på Manuellt kan du inte använda funktionen Hitta min iPhone i MobileMe.
 • Hämta nya data mer sällan: Program som Mail kan ställas in att hämta nya data vid förvalda intervaller. Ju oftare e-post eller andra data hämtas, desto snabbare kommer batteriet att ta slut. För att hämta nya data manuellt går du till hemskärmen och väljer Inställningar > Mail, Kontakter, Kalendrar > Hämta nya data och klicka  på Manuellt. För att förlänga hämtningsintervallet går du till Inställningar > Mail, Kontakter, Kalendrar > Hämta nya data och klicka på den intervall som passar dig bäst. Det går att välja mellan Varje kvart, Varje halvtimme, Varje timme eller Manuellt. Längst ner kan man gå in på Avancerat och ställa in varje konto för sig.
 • Avaktivera push-meddelanden: Vissa program från App Store använder tjänsten Apple Push Notification för att meddela dig när ny information finns. De program som förlitar sig på push-meddelanden (som exempelvis Facebook) kan påverka batteritiden. Du avaktiverar push-meddelanden genom att gå till Inställningar > Meddelanden och stäng av funktionen. OBS! Detta förhindrar inte att ny information tas emot när programmet öppnas.
 • Begränsa användningen av platstjänster: Appar som använder sig av platstjänster, till exempel Kartor, Kamera, Blocket, kan minska batteritiden. För att avaktivera platstjänster går du till Inställningar > Allmänt > Platstjänster eller använd platstjänster endast vid behov. Du kan även själv bestämma vilka appar som ska få tillgång till din position via GPS, genom att stänga av/på dem i Platstjänster.
 • Stäng av 3G: Med 3G får man snabbare mobilsurf, men batteritiden minskar, särskilt i områden som har begränsad 3G-täckning. För att avaktivera 3G väljer du Inställningar > Allmänt > Nätverk från hemskärmen och ställer in Aktivera 3G som Av. Du kommer fortfarande att kunna ringa och ta emot samtal och mobilsurf går via EDGE eller GPRS där dessa är tillgängliga. Detta är vad jag kallar en sista åtgärd, då EDGE och GPRS inte kommer upp i samma hastighet som 3G/HSDPA (Turbo 3G) och upplevelsen blir då sämre.  Men ska man befinna sig på en sådan plats en längre tid och inte har tillgång till en laddare, så kan man välja att stänga av 3G.

Laddning av batteri

Se till att batteriet får minst en laddningscykel per månad (ladda batteriet till 100 % och använd det sedan tills laddningen tar slut).

Läs mer om litiumjonbatterier i Apples produkter Här!

Tagged with:  

One Response to Dagens tips – Hur du får batteriet att räcka längre på din iPhone.

 1. Tobias skriver:

  Kanonbra tips, många av dessa ska jag testa!! Tack!

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...