TrueHDR – Nu till halva priset.

On 7 februari, 2011, in Appar, iPhone, by Jonny

HDR (High Dynamic Range)  fotografering är inte för alla, men det kan verkligen hjälpa till när du tar bilder där ljusförhållanden inte är dom bästa för att ta en bild.

HDR-bilder kombinerar i princip två eller flera bilder tagna vid olika exponeringar. Den använder en process som kallas Tone Mapping och den  ger dig en ny bild som visar mer detaljer i de mörkare partierna och håller fast de områden som är för ljusa.

TrueHDR har nyligen uppdaterats för iPhone, för att stödja full upplösning på både främre och bakre kameran. Den stöder även Retina Display, och ger bättre bildjustering och ett mer naturligt utseende. En annan sak som man lagt till är geotaggning av bilderna, vilket möjliggör att man kan se vart bilden är tagen.

Man kan även sätta ihop bilder som man tagit vid ett tidigare tillfälle och göra om dessa till en HDR-bild i appen.

Det jag kan tycka är jobbigt är att man behöver vara mycket stadig på handen eller använda ett stöd. Detta  för att den tar flera bilder och sätter samman till en, vilket gör att minsta rörelse kan ge en försämring i bilden. Man ska alltså inte jämföra HDR-bilder tagna med mobilen, med de som är tagna med en systemkamera. Fast detta är ingen direkt nyhet! 🙂

Vill ni se riktigt trevliga HDR-bilder, kan ni titta in på http://stuckincustoms.smugmug.com/.

Mer information finns i  App Store (som alltid) och appen kostar under en begränsad tid endast 7:-

Tagged with:  

One Response to TrueHDR – Nu till halva priset.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Mike Fyhr, iPhn.se. iPhn.se said: [iPhonesajten.se] TrueHDR – Nu till halva priset. http://dlvr.it/G15tV […]

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...