Tips på barnspel till de minsta

On 14 april, 2011, in Appar, iPad, iPhone, by Jonny

Det kommer fler och fler spel för barn varje dag och det finns nu även en del på svenska.

Dessa som jag föreslår är inte direkt nya, men vill ändå belysa att det finns appar där man slipper sitta och översätta.

Nedan är några nya som jag stött på och har inte själv hunnit testa dem, men gillar att dom är på svenska och kan därför vara värda att prova på. Tycker väl att 7:- för en app kan man väl kosta på sig! 🙂

Informationen om apparna är tagna från deras egna beskrivningar och ni kan klicka på bilderna för att komma till respektive app i App Store.

Bondgården. Välkommen till Bondgården, en underhållande plats för små barn från 1 år och uppåt. Här får man både klappa och leka med djuren. På Bondgården finns följande djur: Ko, Gris, Får, Anka, Häst, Tupp, Get och Åsna. Appen finns till iPhone och som HD till iPad. Priset är 7:- för båda.

Klura på Siffror. Klura på Siffror av Kluriga Barnspel är ett roligt och lärorikt spel som lär barnen identifiera siffror and lär dem räkna från nummer ett till tolv på Svenska. Spelet har riktiga svenska barnröster som hjälper barnen att lära sig räkna samtidigt som det underhåller i detta fängslande och färgglada spel. Barnen får positiv uppmuntran och successivt hjälp att alltid slutligen hitta rätt svar, som då belönas. Belöningarna består av roliga presenter som uppmuntrar barnen till fortsatt spel och lärande. Appen kostar 7:- till iPhone och 15:- om man vill ha HD-versionen som fungerar till både iPhone och iPad.

Vinter på Barnens Bondgård. ”Vinter på barnens bondgård” är ett nytänkande spel för de allra minsta barnen ( 0-3 år ). Tempot är lugnt och fokus ligger på att berätta om bondgårdens djur för barnen. Djur som presenteras är bl.a hundar, katter, kor, hästar, getter & höns. En fin detalj är att barnen kan få det att snöa genom att dra med fingrarna på skärmen. Denna app kostar 7:- och är anpassad för både iPhone och iPad.

ABC kul. Att lära sig alfabetet (och siffror) är kul. Speciellt roligt blir det med ABC-kul där barn mellan 2-6 år spelar punkt-till-punkt. Färgglada originalbilder växer fram när man kopplar samman bokstavs- och sifferprickar i rätt ordning.Spelet har givetvis bakgrundsmusik och ljudeffekter men också skojiga kommentarer av barn och ledtrådar för att inte köra fast. Allt på svenska! Appen kostar 7:-.

Dinosaurs 360. Just nu är dinosaurier ett väldigt hett ämne hemma hos oss och på min sons förskola, vilket gör att Dinosaurietåget på SVT Play snart hamnar  på listan över deras mest sedda program. Som tur är finns det även appar som erbjuder oss föräldrar kunskap i ämnet, då barnen redan kan alla namnen och vilken period dom kommer ifrån o.s.v. Har redan blivit uppläxad av min son i ämnet! 🙂 Ett minus med appen är att den innehåller reklam, men så är den gratis också. Hämta den gratis i App Store!

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...