Apple vann över Samsung i rätten

On 25 augusti, 2012, in Apple, Nyheter, by Jonny
Det är ingen direkt nyhet att Apple och Samsung inte är riktigt överens om saker och ting, vilket resulterade i att man hamnade i rätten.

Nu är förhandlingarna slut, juryn haft sina överläggningar och domen släppt! Rätten valde att döma till Apples fördel och Samsung dömdes till att betala minst en miljard dollar i böter för patentintrång.

Apple hade ansökt om ett skadestånd på 2,5 miljarder dollar, men kan domaren fortfarande höja beloppet till det tredubbla.

Visst kan man tycka att Samsungs telefoner och surfplattor liknar Apples produkter och funktioner som är i stor sett påminner om de vi ser på iPhone och iPad. Nu ska jag villigt erkänna att jag inte är 100% insatt i fallet utan långt därifrån och juridiken kring patentfrågor är absolut inte min grej, men är inte detta lite som om Toyota skulle stämma Nissan för att deras bilar har fyra hjul, en ratt och dörrar?

Visst ska man betala för de patent som inte är ens egna, men ibland tycker jag att man tar patent som borde vara tillgängliga för alla och kosta något att använda.

Vad tycker ni om cirkusen?

Mer finns att läsa på MacWorld.se

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...