Om du någonsin tappat bort din telefon, du vet allt för väl känslan av panik som detta kan framkalla.

Apples Hitta min iPhone gör det enkelt att spåra din iOS-enhet eller Mac, med den senaste uppdateringen företaget har gjort det ännu enklare att komma tillbaka till din Mac, iPhone eller iPad.

Nu har Apple valt att integrera Hitta min iPhone med iOS 6 s Kartor och du kan nu få en vägbeskrivning till enhetens position. Tryck bara på den snabbrutt knapp som visas bredvid namnet på enheten i App kartvyn och iOS kommer att öppna upp appen Kartor och ge dig en vägbeskrivning till platsen där din enhet befinner sig. Sen finns det alltid en risk med att Apples kartor skickar dig till fel del av landet! 😉

Apple passade även på att ändra lite i användargränssnittet och flyttat knapparna för Spela ljud, Förlorad och Radera från kartskärmen till en egen sida. De är nu tillgängliga när du klickar på den blå pilen, bredvid enhetens namn.

Att spåra sin enhet med denna tjänsten är väldigt tacksamt, för man kan snabbt återfå sin dyrgrip. Om det är så att ni misstänker att enheten är stulen och inte tappad, bör ni kontakta polisen för vidare utredning. Det är inte alltid bra att själv konfrontera tjuven!

Hitta min iPhone är en del av iCloud och därför helt gratis att använda. Appen fungerar bra till samtliga iOS-enheter och kan hämtas i App Store, där ni även kan läsa mer om alla funktionerna.

Hitta min iPhone - Apple

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...