Nu är det officiellt och Apple har idag presenterat nästa generation iPad!

De var många rykten innan kvällen event och många rykten stämde…men vi fick så mycket mer! 🙂

Design

iPad behåller sin nuvarande design, men blir aningen tjockare. Kommer nu att vara 9,4 mm tjock mot tidigare 8,8 mm. Även vikten ökar en aning

Skärmen

Som väntat så fick iPad en retina-skärm med en dubbelt så hög upplösning mot sin föregångare iPad 2. Skärmen har 3,1 miljoner pixlar (2048×1536) och överträffar din HD-TV med mer än 1 miljon pixlar. Den ska vara magisk!

Nätverk

Här är det en del nyheter. Man nämnde att den kommer att ha stöd för LTE (4G i folkmun) som ska ge möjlig hastighet upp till 73 Mbit/s. Frågan är om det är samma LTE som vi kör i Sverige eller om man kör någon annan standard? Annars är det HSPA+ (turbo 3G) som gäller och då är det 21 Mbit/s  eller DC-HSDPA upp till 43 Mbit/s. Ber att få återkomma med om vad som gäller vid ett senare tillfälle. En annan välkommen nyhet är att man kommer kunna använda sin iPad som Hotspot och använda den som trådlös router. Detta är något som operatörerna kan välja bort. Samma funktion finns redan idag på iPhone 4 och iPhone 4S.

Uppdaterat 2012-03-08: Gällande LTE 4G så kommer iPad ha stöd för LTE  på 700 och 2100 MHz och kommer därför inte att fungera i Sverige. Här kör vi LTE på 900 och 2600 MHz och i framtiden även på 800 MHz. Vi får väl se vad som händer framöver!

Processor och grafik

Rykten fanns om att man skulle använda sig av ett A6-chip i nya iPad, men senare ändrades dessa till A5X och det är just det chippet som kommer sitta i nya iPad. Det är en uppgraderad version av A5-chippet, som vi redan idag hittar i iPad 2 och iPhone 4S. Skillnaden är att A5X fått en grafikkrets på fyra kärnor.

Kamera

Här har man byggt in en helt ny kamera som ska ha en upplösning på 5 megapixlar och ska kunna filma i Full-HD (1080p). Man har även valt att lägga till en bildstabilisator som vi tidigare sett på iPhone 4S. Kameran ska även ha autofokus och auto-exponering.

Batteri

Här är något som man verkligen lyckats med på iPad. Batteritiden är i min mening helt ok och trots alla nyheter i iPad så man fortfarande en batteritid på 10h, 9h med 3G/LTE 4G.

När kommer den till Sverige?

Den släpps i Sverige den 23 mars. Vill man ha en tidigare så finns den att köpa redan den 16 Mars, men då får man köpa den utomlands.

Mer information kan ni finna på Apples hemsida, där ni även kan se några reklamfilmer på den nya iPaden!

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...