Innan iOS 5.1 släpptes så kunde man skapa genvägar för att exempelvis hantera vissa funktioner på iPhone, men denna möjligheten blockerades av Apple.

Nu har det kommit en app i App Store som hjälper dig hantera Bluetooth Av/På och det är precis vad jag vill ha!Sen Apple blockerade möjligheten att skapa genvägar i iOS 5.1 så har jag verkligen saknat möjligheten att snabbt hantera Bluetooth av/på. Med Bluetooth OnOff slipper man gå den långa vägen via Inställningar och det är en fröjd!

Om man går in under Inställningar och scrollar ner till OnOff och slår på funktionen som finns där, så räcker det med att man öppnar appen för att stänga av eller  på Bluetooth. Ett ännu snabbare sätt att sköta inställningen och är att föredra om man inte är i behov av den inbyggda chattfunktionen.

En annan funktion i appen är att man även kan chatta med andra användare av Bluetooth OnOff, men begränsas kraftigt av att räckvidden på Bluetooth inte är så lång. En aningen meningslös funktion, men den fungerar! 🙂

Apple har tidigare inte tillåtit denna typ av program, så det ska verkligen bli intressant att se hur det utvecklas och om vi kommer få se fler appar av denna kategorin.

Bluetooth OnOff har fått en given plats på min hemskärm! 🙂

Appen kostar 7 kronor i App Store och är anpassad för samtliga iOS-enheter.

 

Upptaderat 2012-04-29: Apple har nu valt att plocka bort appen från App Store! Läs mer HÄR!

 

 

Tagged with:  

2 Responses to Bluetooth OnOff – Apple godkänner app som skapar genväg för Bluetooth.

  1. Michael Englund skriver:

    Hej. Trodde appen skulle göra nytta men hur gör den det när jag ändå måste gå in i Bluetoothmenyn för att koppla på blåtandshögtalaren? Vilken skitapp. Lurad om än på 7 kronor.

    • Jonny skriver:

      Jag använder den till att aktivera BT och det jobbet gör den ruskigt bra. Sen ansluter min BT i bilen automatiskt och som det sig bör.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...