Zalando_app.pngTill kanske mångas förtjusning så finns nu Zalando i App Store.

För mig är inte Zalando bekant, men jag nämnde det för min sambo och ca 20s senare var appen installerat på hennes iPhone. Zalando är Europas största e-handelsbutik inom mode och sen 2012 har man i Sverige blivit hänvisad till deras mobila sida för shopping.

Appen är ett viktigt steg för Zalando att komma närmare sina kunder då närmare 40 % av besöken till Zalandos hemsida under första kvartalet 2014 kom från mobila enheter. Min sambo har varit en flitig besökare på deras mobila sida, men tycker att den varit rörig och inte inbjudande.

Henne första omdöme om appen.

  • Snabb…väldigt snabb
  • Bra kategoriseringar
  • Bra produktbilder

Det som drog ner betyget var att många av de produkter hon ville ha var slut i hennes storlek. Nu har ju inte det med appen i sig att göra och jag kunde börja andas igen. Detta kunde slutat illa och en inställd semesterresa p.g.a. pengabrist. 😛

Pressmeddelande från Zalando:

I Sverige har det funnits en mobil version av webbsidan sedan 2012. ”Att lanseringen av appen sker precis till semestersäsongen är perfekt, eftersom den mobila trafiken ökar markant just under sommaren. Den blir också ett fint komplement till den nyligen lanserade funktionen att kunderna själva kan välja vilket postombud de vill hämta ut sitt paket hos. Tillsammans skapar dessa båda funktioner god flexibilitet, vilket gör att våra kunder kan njuta av sin semestershopping fullt ut”, förklarar Michael Lindskog. ”Idag använder sig våra kunder av den mobila sidan för att få information om de senaste trenderna och tips om vad de ska ta på sig. Som komplement är appen ännu mer fokuserad på just inspiration och innehåller uppdaterade produktbeskrivningar med knivskarpa bilder och mer information om varje produkt. Dessutom har den ett intuitivt gränssnitt som gör den både behaglig och enkel att använda.

Zalandos app ger dig intuitiv navigering, en ännu vassare sökfunktion och ögonblicklig synkronisering mellan alla dina enheter. Appen ger dessutom tillgång till den nya streckkodsscannern och ger dig möjligheten att enklare hitta tillbaka till produkter och märken som du intresserat dig för tidigare. Appen kan laddas ner hos Apple App Store och Google Play Store nu.

Appen har utvecklats av Zalandos eget team bestående av 22 personer, som designade den tyska appen för Android på bara elva veckor. Zalando har ett stort team med tekniska utvecklare och sköter till stor del arbetet rörande logistiska processer, design och betalningssystem på egen hand.

Vill du veta mer? Besök vår informationssida http://www.zalando.se/zalando-apps/.

Appen kräver iOS 7.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Appen är optimerad för iPhone 5.

Hämta den kostnadsfritt från App Store och handla kläderna direkt ifrån stranden. 🙂

Badge_AppStore.png

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...