Pay kommer med iPhone 6

On 15 september, 2014, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

När Apple presenterade iPhone 6 och iPhone 6 Plus i veckan så visade man även en ny funktion som heter Pay (Apple Pay).

Pay är en plånbok i din iPhone 6, där du lagt in dina betal-/kreditkort i Passbook och sedan används NFC (Near Field Communication) för att betala.

Tekniken med NFC har funnits i många år och det finns många användningsområden som jag hoppas att även kommer att fungera med Apples produkter. Det vore synd om Apple väljer att endast använda NFC till Pay.

Hur fungerar det?

Först och främst så behöver du en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. På telefonen finns en standardapp som heter Passbook och i denna kommer sen alla dina kort att finnas.

Enklaste sättet att lägga till dina kort är att fotografera dem med telefonens kamera och sen välja vilket kort som ska användas i första hand. Skulle du vilja ändra vid betalningen, så är det bara att bläddra fram till önskat kort.

Klippet från YouTube är från Apples presentation av Pay.

Kommer Pay att fungera i Sverige?

Vid Apples event så visade man att Pay kommer att fungera från start i USA, men att man även arbetar med att få ut detta på den internationella marknaden. Om och när det kommer till Sverige är inget man kan svara på idag, men troligtvis inom en snar framtid. Mycket hänger nog på att bankerna och företag som Visa, MasterCard och American Express hakar på, men det har man gjort i USA och borde inte vara något problem.

Förmodligen handlar det om vem som ska tjäna på detta betalningssätt. Enligt källor hos Financial Times, ska Apple tjäna ca 0,15% på varje transaktion. Idag kommer det kanske inte vara någon stor kassako, men det kan bli en inkomstkälla för Apple att räkna med.

Du kan läsa mer och hålla dig uppdaterad om tjänsten på www.apple.com/apple-pay

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...