Har för första gången testat ett par hörlurar från Marshall och blivit förälskad.

Jag hör lite dåligt och har tinnitus mellan varven, så kanske jag inte är något bra riktvärde för hur ett par hörlurar ska låta. Dock så vet jag när jag hittat hem och det har jag gjort nu! 🙂

Personligen föredrar jag in-ear hörlurar av olika skäl, men mestadels p.g.a. att de oftast sitter på plats och att det inte läcker in något ljud som stör upplevelsen. Ett annat problem är att jag brukar bli så varm om öronen av vanliga hörlurar och det blir jobbigt i längden, men med dessa från Marshall är det inget problem och de sitter fortfarande bekvämt efter ett par timmars lyssnande. Även läckage från omgivningen stannar där den ska… d.v.s. utanför hörlurarna.

Ljudmässigt så är de riktigt bra…om man ser till min smak. Nu har jag till största delen lyssnat på Spotify och använt mig flitigt av Spotifys inbyggda equalizer och har efter det bara en synpunkt på hörlurarna. Det är helt ok bas, men jag önskar att den kunde varit lite tyngre. Annars kan jag faktiskt inte kommer på något mer negativt.

Marshall för mig är egentligen förstärkare med klass och frågan är om de även kan göra hörlurar? Svaret på den frågan är ja! Den känns gedigna och ska enligt dem själva så ska själva bygeln vara klädd med samma vinylmaterial som deras förstärkare. För den som är en riktigt Marshallentusiast, kan detta vara en viktig detalj, tillsammams  med loggan på utsidan av koporna. Även kontakten har fått lite kärlek och utrustats med ett böjskydd, som man kan känna igen från andra produkter inom musikbranchen.

Vad gör man om det ringer?

Det går alldeles utmärkt att svara på samtalen med knappen som finns tillsammans med mikrofonen på sladden. Knappen kan även användas för att byta låt eller backa i låtlistan. Dock saknar hörlurarna volymkontroller och man får sköta den biten på telefonen.

Fakta och Pris

 • Impedance: 32
 • Känslighet: 100mV@1kHz = 98.9dB SPL
 • Frekvensomfång: 20Hz~20kHz
 • WBCV: 92mV
 • 3,5 mm kontakt

Marshall Mic & Remote finns att köpa i Svart, Svart med vita detaljer och i vitt.

Priset är 799:- hos iPhoneButiken.se.

Tagged with:  

2 Responses to Recension: Marshall hörlurar – Major Mic & Remote

 1. Mats skriver:

  Nej, köp inte dessa. Ljudet är väl ok och sitter skönt, men kvalitén är usel. Efter drygt ett år spricker bygeln och de blir oanvändbara. Ljudet borta på ena sidan. Och Marshall för inga reservdelar till sina lurar så det är bara att kasta dem. USELT!

  • Jonny skriver:

   Det där låter inte bra. Jag har kört med mina i en månad och har absolut inget att klaga på. Kvalitén känns bra och så även ljudet, men de borde absolut hålla längre. Kollar man runt lite så får de både ris och ros och då är det både på byggkvalité och ljudet. Ljudet är svårt att säga något om, då det är väldigt individuellt och därför ska man helst testa sig fram. Byggkvalitén har varit att de slitits snabbt och någon sladd som glappat, men det är sådant som kan hända med alla typer av hörlurar. Byggkvalité är också viktigt och jag har haft hörlurar i alla prisklasser, där det hänt att de billigaste varit dem som överraskat mest. Jag kan som sagt inte säga något om kvalitén efter ett år, men mina får vara med om precis allt just nu och än så länge har inte min 1,5 åring lyckats ta sönder dem.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...