En fd kollega och självklart följare av iPhonesajten.se har gjort ett imponerande bygge och fällt in sin iPad Mini i bilens instrumentpanel.

Kan inte säga annat än att jag är imponerad och själv skulle jag nog aldrig ge mig på något liknande, men så har jag lite tummen-mitt-i-handen. 🙂

Fick honom att berätta lite om själva bygget och vad som fick honom att göra allt arbete.

Det började för ca 2,5 månader sedan med att han ville byta ut stereon mot Saabs GPS-skärm, men insåg ganska snabbt att det skulle kosta mer än 8000:- + en massa jobb. Då började tankarna på att göra något eget och började söka på internet och använda kunskapen för att testa sig fram.

Det tog några försök innan han var nöjd med allt och fick en en hållare som gör att iPaden glida in och ur på ett smidigt sätt. För att slippa springa ut till bilen var 5:e min, fick han demontera instrumentsargen och ta med sig in.

Nu sitter den på plats och med fungerande laddning och ljud. Det har tagit sin tid, men nog blev det bra alltid.

Det jag fastnade för är att det är enkelt och smidigt att ta med sig sin iPad, för inte vill man ha den kvar i bilen på parkeringen. Tror knappast att en stulen iPad täcks av försäkringen.

Om man bortser från alla timmar som arbetet tagit, har han kommit undan med en kostnad på ca 1500:- exl iPad. Det är en ganska stor skillnad mot de 8000:- som en stereo med GPS skulle ha kostat och då får man också räkna med en del arbete.

Nu får han musik, film, surf, GPS m.m till en lägra kostnad och CarPlay utan att behöva köpa en ny bil. 😛

Ta en titt på filmen han tog och skriv gärna en kommentar om vad ni tycker!

Bilägare och byggare/Car owner and builder

Christopher Muñoz  – christopher.s.munoz(at)gmail.com

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...