marshall-stanmore-black1

Marshall är Rock och kvalité för mig och äntligen har jag hittat en högtalare som levererar.

Jag är ingen musiker och har aldrig ägt ett instrument i hela mitt liv, men jag gillar att lyssna på musik och rock är väl det som spelas för det mesta. Därför köpte jag mig en högtalare som både låter bra och är grymt snygg och tanken var att jag skulle ha den på mitt kontor hemma. Tydligen blev det familjeråd om saken och den hamnade i köket.

Tidigare hade vi ett par hyggligt snygga men värdelösa datorhögtalare placerade på bänken i köket och kopplade till en AirPort Express. Nog blev det mycket snyggare med en Marshall högtalare på bänken, men jag behöver fortfarande en högtalare till mitt kontor, så det måste ju vara ok att köpa en till? 🙂

IMG_7825

 

Kan inte säga annat än att jag är grymt nöjd med ljud och anslutningsmöjligheter, men jag saknar stöd för AirPlay. Bluetooth fungerar förträffligt med tanke på att vi har en iPad på väggen bredvid, men man begränsas en aning och då är det framförallt räckvidden på Bluetooth. Vill man köra ljudet från en annan enhet, behöver man hålla sig i närheten eller i alla fall på samma våning.

Det tog några dagar (skyller på tillfällig sinnesförvirring) innan jag kom på att vi har ju en AirPort Express på andra änden av bänken och Marshall Stanmore har en optisk anslutning. Det blev ett snabbt besök hos den lokala Media Markt butiken och en kabel inhandlades. Väl hemma igen, upptäcker jag att man inte längre skickar med den 3,5 mm-adapter som behövs för AirPort Express. Dagens efter blev det ett nytt besök på Media Markt, men där fanns inga adaptrar, så in i bilen igen och mot Kjell & Company. Där fanns den adapter som behövdes och sen var allt anslutet och testat!

Ljudmässigt blir det bäst ifall man använder den medföljande 3,5mm ljudkabel, men jag märker ingen direkt försämring när jag använder AirPlay. Dock märker man en liten ljudförsämring vid användning av Bluetooth. Vad det beror på vet jag inte och det är inte alltid det förekommer. Det finns även reglage på ovansidan, där man själv kan justera Volym, Bas och Diskant, välja ljudkälla eller para den med en enhet via Bluetooth.

marshall-stanmore-black2

Som jag skrev i början så är Marshall rock, så ni kan väl själva gissa er till vilken musik som låter bäst i högtalaren. Visst…. Avicii fungerar och så även Måns Zelmerlöw, men bäst låter det med AC/DC, Metallica, Iron Maiden eller varför inte lite Rolling Stones.

Tillskillnad mot den billigare varianten Marshall Acton, så har Stanmore sin optiska ljudingång och den öppnar upp för fler möjligheter. Man kan göra som mig och ansluta den till en AirPort Express för AirPlay, men det går även att ansluta den till en Apple TV eller direkt till din TV. Min tanke var att ansluta den till min Apple TV, men den hamnade som sagt i köket istället.

Fakta

 • Bredd: 350 mm
 • Höjd: 185 mm
 • Djup: 185 mm
 • Högtalareffekt RMS (Watt): 80
 • Frekvensomfång: 45- 22.000HZ +-3DB
 • Färger: Svart/Brun/Vit
 • Anslutningar: Bluetooth, Optisk, RCA, 3,5 mm ingång
 • Medföljande tillbehör: Nätkabel, 3,5mm ljudkabel
 • Tillverkargaranti: 12 månader

Pris

Priset kan skilja rejält beroende på vart man handlar och brukar ligga mellan 2600-3995 Kr. Såg just nu att Dustin har en kampanj och där får man en Marshall Stanmore för 1999 Kr. Står ni och funderar på att köpa nu så hittar ni den knappast billigare. Annars är det bara att vara kall och vänta. Jag beställde min via Elgiganten.se för 2190 Kr, men även där har priset nu stigit upp till 3990 Kr. Även iPhoneButiken.se har Marshall Stanmore och där är priset 3799 Kr.

Missar ni detta tillfället, kommer det snart fler.

Nästa produkt från Marshall kanske blir ett kylskåp? 🙂

 

Tagged with:  

7 Responses to Recension: Marshall Stanmore – Svart

 1. Thomas B. skriver:

  Bra recension… Håller inte riktigt med då jag tyckte ljudet var i klenaste laget… men smaken e som baken… tudelad 😉

  Däremot kan jag rekommendera marshallkylen… Standard i varje mans ”mancave” \m/

  • Jonny skriver:

   Tack Thomas B.
   Tycker det är hyggligt tryck i lådan, men allt är relativt och självklart beroende på vad man jämför med. Men det är tur att tudelad! 🙂

   Kylskåpet står riktigt högt upp på önskelistan och köp kommer. Dock tänker jag kringgå våra vanliga rutiner i hemmet gällande inköpsanmodan och ta smällen efteråt. 😛

 2. Thomas skriver:

  Är nyfiken på ditt väggfäste till ipad, vilket fabrikat?

  • Jonny skriver:

   Hej Thomas. Fästet kommer från Proper (fd Wallee). Det bygger på att skalet har ett ”kryss” på baksidan, sen finns det flera olika tillbehör som man kan fästa till.
   Finns att köpa på Lifestylestore.se och då skickas de fraktfritt inom Sverige. Använd koden ”IPHONESAJTEN” i kassan, så får du även 10% rabatt. 🙂

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 3. JOnas skriver:

  Man fick väl även dessa på köpet om man skaffade Telia-abonnemang nyligen så blocket och Tradera är också bra tips.

  • Jonny skriver:

   Tradera och Blocket är absolut ett bra ställe att hitta en högtalare på. Telia skickade med denna högtalaren i någon kampanj, så det finns nog begagnade att hitta.

   Tack för tipset! 🙂

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...