Jag älskar att fota och sen kameran i mobilerna förbättrats avsevärt, fotograferar jag mer med min iPhone än systemkamera.

Jag blev därför riktigt glad när jag fick ett erbjudande om att testa universellt kameraobjektiv för mobiler.

Det har verkligen tagit tid för mig att komma ut och fota. Har det inte varit dåligt väder, så det har varit sjuka barn. Vabruari har slagit till hårt och brutalt, men jag behövde lite friskluft och gav mig ut på de öländska vägarna.

Första stoppet blev Nunnedalen för fotografering av väderkvarn (det finns många väderkvarnar på Öland) och allt annat som kan fastna på bild. Tar en titt igen på objektiven och bestämmer mig för Fisheye. Upptäcker att det är gängat som det andra och lyckats skruva isär det och linserna trillar ner i mitt knä. Japp…då var det förstört! Jag får ihop det igen, men har ingen aning om linserna hamnade rätt. Jag lägger ifrån mig det och tar upp det som är vidvinkel- och makroobjektiv. Det ska gå att använda till båda ändamålen, men ska vara helt ärlig och säga att jag har inte en aning om hur de har tänkt att man ska göra. Återgår till fisheye för ett försök.

fisheye_obektiv_iphone

Första försöket blev alltså med fisheye och det katastrofala resultatet ser ni nedan. Nu är kanske detta ett objekt som jag vanligtvis fotograferat med ett fisheye, men det ger en fingervisning.

Fisheye

Vinjettering blir det alltid och de kan man enkelt ta bort i ett redigeringsprogram. Tyvärr så blev bilden än sämre när jag försökte, så den fick vara med i originalutförande.

Mina förväntningar var kanske för höga och det skulle snart serveras lunch hemma, så bilen vände hemåt. Men först en bild utan objektiv på…

IMG_9841

Då solnedgången oftast är väldigt vacker på vår sida om Kalmarsund, blev det en snabbrunda ner till hamnen i Färjestaden.

Dena gången testade jag vidvinkelobjektivet och det blåset kallt som f-n. Den översta bilden är tagen med vinvinkelobjektivet och den nedre taget utan något tillbehör.

Vidvinkel_och_standard

Vill man ta bort vinjetteringen, tappar man det man vunnit i bredd.

Helst skulle jag velat göra ett mer utförligt test med objektiven, men helt ärligt så är de inte värda att lägga den tiden på. Hade jag varit Sverker, så hade jag slängt dem i soptunnan.

Bäst av allt är fästanordningen för att få objektiven på plats på mobilen. Det går snabbt och smidigt, samt passar de flesta tillverkarna (kan inte komma på någon det inte skulle fungera på). Det var nog allt som var bra med dessa objektiv!

Har länge funderat på att köpa Olloclip och fotografera med deras objektiv, men priset har avskräckt mig en aning. Det ligger på ca 600-900 beroende på modell av objektiv. Men detta testa har övertygat mig och nu kommer det bli ett inköp av Olloclip inom kort. Kolla in bilder tagna med deras objektiv Här!

Fakta om testat objektiv

  • Tillverkare: ?
  • Modell: ib-H8001 & ib-8002
  • Pris: 199 Kr

Kan beställas på Mackablar.se

Sista bilden innan jag begav mig av hemåt igen, lagom genomfrusen och inte så badsugen. 🙂

IMG_9857

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...