apple-watch-s2

Nu var det alltså dags för en ny Apple Watch och igår presenterades den.

Det har gått 18 månader sen den första Apple Watch kom och sedan dess har den hunnit dominera marknaden och är nummer 1 bland sålda smartwatches. Man är även nummer 1 i kundnöjdhet.

Nya Apple Watch Series 2

Lite oväntat så presenterade man en ny Apple Watch igår och Series 2 kommer med många trevliga nyheter. Inte nog med att watchOS 3 ge dig många trevliga funktioner man saknat, utan även ny hårdvara.

Apple Watch Series 2 är vattentät ner till 50m, inbyggd GPS, fått en ny och snabbare processor med dubbla kärnor. Skärmen ska vara dubbelt så ljusstark än tidigare modell.

Apple Watch Series 2 är 0,9 mm tjockare än sin föregångare som döpts om till Apple Watch Series 1. Anledningen är att man satt in GPS:en och ett större batteri.

Apple Watch Edition

Sedan tidigare kan man köpa Apple Watch i antingen aluminium eller rostfritt stål, men nu finns det även en där boet är tillverkat i keramik. Priset på den i keramik startar på 14 195:- för 38mm med sportarmband.

Boet i keramik ska enligt Apple vara fyra gånger hårdare än rostfritt stål, så den klockan kommer att tåla allt.

aw_edition

Apple Watch Hermès

Här är det armbanden som är lyxigare och dyra. Köper man en Apple Watch Hermès, får man även 3 exklusiva urtavlor. Snygga armband, men aningen dyrt. Inga svenska priser än, men i USA startar priset på $1149 och då får du en Apple Watch Series 2 i rostfritt stål.

Apple Watch Nike+

Man presenterade sitt samarbete med Nike och visade upp en Apple Watch Series 2 med boet i aluminium och man kunde välja mellan rymdgrått eller silver. Till detta får man även ett tillhörande sportarmband med ventilationshål och man kan välja mellan fyra olika armband.

applewatchnike

Till Apple Watch Niké+ får man en exklusiv urtavla som bl.a. påminner om att det är dags att ut och springa, hur det går för dina vänner och att vädret är perfekt för löpning….inga ursäkter här inte.

Apple Watch Series 1

Den första Apple Watch som släpptes heter numera Apple Watch Series 1 och kommer fortsätta tillverkas. Den får samma nya processor som Series 2 , men inga fler hårdvarunyheter. Series 1 kommer att säljas till ett lägre pris och den kommer endast att finnas med boet i aluminium.

aw_series1

watchOS 3

Nu väntar vi bara på att watchOS 3 kommer och då kommer även din ”gamla” Apple Watch att bli som nu. Läs mer om det på www.apple.com/se/watchos.

Ni kan även läsa mer om Apple Watch och komponera er egna klocka på www.apple.com/se/watch.

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...